Escape Room The Game Winnaar Speelgoed van het Jaar 2019!

november 12, 2019 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2019

Escape Room The Game (voor 2 spelers) is uitgeroepen tot Winnaar van Speelgoed van het Jaar 2019 in de categorie 18 plus.

Wat houdt deze verkiezing in?

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt door de speelgoedbranche georganiseerd om consumenten te helpen met het maken van een keuze van het aangeboden speelgoed. De jury wordt zo breed en evenwichtig mogelijk samengesteld. De juryleden dienen kennis te bezitten over en ervaring te hebben met speelgoed in relatie tot kinderen en volwassenen.

Het beoordelen van speelgoed en spellen is een intensieve en specialistische taak. Al het speelgoed wordt stuk voor stuk door alle juryleden (pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, afkomstig uit de handel, journalisten) in de hand genomen en er wordt mee gespeeld.
Ook alle spellen worden uitgepakt en de spelregels doorgenomen. Vervolgens spelen de juryleden, die veel kennis hebben van spellen, en beoordelen de inzendingen.

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is verdeeld in verschillende categorieën, dit jaar heeft Escape Room The Game in de categorie 18 plus gewonnen. In 2016 wist het al eens te winnen in de 12 t/m 17 jaar. In 2017 waren ze met de VR versie ook genomineerd, en weer gewonnen!!

Dit waren alle genomineerden voor de spellen 18 plus:

 • Escaperoom The Game 2 spelers
 • Clever
 • Wingspan
 • What do you meme?

Makers van Escape Room The Game aan het woord

Natuurlijk spraken we de makers van Escape Room The Game zelf ook even over deze prachtige prijs!

Waarom denken jullie dat Escape Room The Game gewonnen heeft?
“Deze 2 spelers editie is een mooie toevoeging aan de Escape Room The Game collectie. Waar de andere spellen voor groepen van 3-5 spelers bedoeld zijn, kun je deze ook met z’n tweeën spelen. Daarnaast maakt het formaat van het spel deze ook ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie.”

Hoe zien jullie de toekomst van de escaperoom wereld?
“Escape rooms zijn nog steeds ongekend populair en we verwachten dat deze trend voorlopig nog wel aanhoudt. Hierin zijn nog genoeg mogelijkheden om deze de komende jaren steeds geavanceerder te maken. We hopen uiteraard met onze collectie mee te kunnen groeien in deze ontwikkelingen.”

Zijn jullie nog met nieuwe spellen bezig?
“Er wordt bij ons altijd gewerkt aan nieuwe spellen en dus ook binnen de Escape Room The Game collectie. Wat er precies op de planning staat kunnen we uiteraard nog niet prijsgeven, maar mooie ideeën zijn er zeker!”

We feliciteren Escape Room The Game met deze prijs! Super! Een mooie onderscheiding en boost voor de escaperoom wereld! Wij zijn fan!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest