Escape room van de toekomst op Dutch Design Week 2015 in Eindhoven?

oktober 7, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

We kende het begrip escaperoom van de iOS en Android apps op de mobiele telefoon voordat in 2013 de eerste escape room in Nederland opende. Inmiddels zijn we meer dan 200 escape rooms in Nederland rijker en is het tijd voor iets totaal nieuws aldus de eigenaar van Escaperoom040 in Eindhoven. In aanloop naar de opening van hun vierde escape room in Eindhoven wordt er een kijkje in de keuken gegeven van de escape room van de toekomst. Tijdens de 14e editie van Dutch Design Week in Eindhoven laten ze een voorproefje zien van deze ultieme nieuwe escaperoombeleving die spoedig geopend gaat worden. “De wereld van morgen in de maak”, aldus Tim Hoeijmans, eigenaar van Escaperoom040.

Virtual Reality in een escape room

Van 17 t/m 25 oktober staan de deuren naar de toekomst open om in maximaal 60 minuten opgesloten te blijven. Dat is de tijd die mensen hebben om uit de escape room te komen. In deze kamer worden niet alleen je puzzelvaardigheden, maar ook je ruimtelijk inzicht en navigatie vaardigheden tot het uiterste getest! De escaperoom is onderdeel van tentoonstelling HYPERSPACES. Deze tentoonstelling laat de maatschappelijke toepassingen van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zien. Tijdens de Dutch Design Week (DDW15) zijn er in totaal 27 AR en VR Projecten te beleven. Hier is de escape room van Tim er 1 van.

De toekomst van escape rooms

Escaperoom040 wil laten zien hoe de toekomst van escape rooms er uit kan zien. Dit jaar worden er 300.000 bezoekers verwacht op de Dutch Design Week waarvan er genoeg al eerder een escape room gedaan hebben. Voor het team van Escaperoom040 een grote uitdaging om zo veel mogelijk mensen een glimps op te kunnen laten vangen van hun nieuwe kamer en de mogelijkheden die virtual reality kan bieden bij een escape room te belichten.

De entree is gratis voor Dutch Design Week. Om de nieuwe escape room bij Escaperoom040 te spelen dient wel betaald te worden. Van 17 t/m 25 oktober kun je een kijkje gaan nemen bij Escaperoom040 op de Mathildelaan 1A in Eindhoven. De nieuwe escape room is vanaf 17 oktober te boeken.

Meer informatie over Escaperoom040.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest