1ste aflevering escape room wedstrijd TV serie Race to Escape uitgezonden

juli 29, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

We hadden het recent al eens over Race to Escape. Deze escape room spelshow is afgelopen weekend voor het eerst uitgezonden in de Verenigde Staten op Science Channel. Het wordt gepresenteerd door Jimmy Pardo. In deze serie staat de escape room centraal en wordt er een escape room wedstrijd gehouden. Race to Escape zoekt 6 vreemden die worden opgesloten in twee identieke escape room in 2 teams van 3 spelers. Hun taak is om er zo snel mogelijk uit te komen om zo 25.000 dollar te winnen. Ze hebben 5 4 cijferige codes nodig om de deuren te openen. Na 20 minuten gaat er elke minuut 500 dollar van de 25 duizend dollar af. Als er 3 verkeerde codes worden ingevoerd kun je 2 minuten lang geen nieuwe codes invoeren. Dan verlies je dus sowieso 1.000 dollar, omdat elke minuut er 500 dollar van het prijzengeld af gaat. Ze hebben de optie om een codebreaker te vragen om extra hints te ontvangen, maar hierdoor krijgen ze wel 5.000 dollar minder. Deze codebreaker is pas na 5 minuten te gebruiken en is niet te gebruiken voor de 5de hint.

race-to-escape-red-team-maze

Code 1: Doolhof

Ze worden in de kamer gezet en vastgeboeid aan een tafel. Hierna begint het spel. Als ze de tafel uitschuiven wordt een doolhof zichtbaar met 4 ballen. Elke bal heeft een papiertje met een letter die op een bepaalde positie hoort. De 4 letters zijn de combinatie van een laadje waar de sleutel van de handboeien in zit en de code van de eerste hint.
race-to-escape-blue-team-scale

Code 2: Weegschaal/gewei

Hierna krijgen de deelnemers een hint voor de tweede code in de escape room. Het is een rol met raadsels en een lat met lettercombinaties er op. Elk raadsel is een object in de kamer dat ze moeten wegen. Als ze het wegen correspondeert het met een positie op de lat. Als ze alles achter elkaar zetten geeft het een nieuwe hint. Ze moeten het gewei van het hert er af pakken en daar zit de tweede code in.

race-to-escape-blue-team-puzzle

Code 3: Schuifpuzzel/typemachine

Via het hintluik krijgen ze nu een sleutel, ze zijn hiermee op de helft van de escape room wedstrijd. Deze sleutel past op een kast waardoor een paneel in de vloer verschuift. Hierdoor wordt een schuifpuzzel onder het tapijt zichtbaar. Als ze deze opgelost hebben staat er op het stuk puzzel wat ze er uit hebben kunnen pakken een willekeurige lettercode. Deze lettercode kunnen ze invoeren in de typemachine wat de derde code spelt.

race-to-escape-red-team-clock

Code 4: Schilderij/koekoksklok

De vierde code begint bij de hint van een foto van een schilderij en een mes. De bedoeling is dat ze de richting volgen vanaf dat schilderij en zo uitkomen bij een schilderij dat ze open moeten snijden. Eenmaal dat gedaan wordt een XII zichtbaar. Dit is een hint om naar de koekoeksklok te gaan en daar de tijd op 12 uur te zetten. Hierdoor komt er stoom uit een verwarming waardoor een stuk behang van de muur gaat met hierachter de vierde code.

race-to-escape-red-team-champagne

Code 5: Champagne / Frankrijk

De laatste opdracht van Race to Escape gaat om Champagne. De teams krijgen als hint een krant waarop een man met een champagnefles staat en de zin ‘celebrate all over France’ geschreven staat. In de kamer is een groot schilderij te zien op 2 meter hoogte van het land Frankrijk. De bedoeling is dat ze de Champagne over dat schilderij heen spuiten. Dit blijkt de moeilijkste puzzel om op te lossen. Beide teams hebben er erg veel moeite mee. Als ze dat doen wordt de vijfde en laatste code zichtbaar.

Uiteindelijk wint een van de teams 10.000 dollar.Kijk snel welk team dat is! De volgende aflevering is aanstaande zaterdag. Race to Escape wordt op dit moment niet uitgezonden in Nederland. Dit zal pas tegen het eind van het jaar worden dat het op de Nederlandse TV te zien is. Wij zullen elke week de afleveringen beschrijven zodat je niet zo lang hoeft te wachten.

Alle afleveringen Race to Escape seizoen 1

Race to Escape aflevering 6: Kapper
Race to Escape aflevering 5: Garage
Race to Escape aflevering 4: School
Race to Escape aflevering 3: Bar
Race to Escape aflevering 2: Restaurant

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest