Escape Room Wijchen Escaperoom van de maand November 2018

november 1, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

De temperatuur is weer flink gedaald. November is daarom een uitstekende maand om een escaperoom te gaan. Waar kun je dan beter gaan spelen dan bij de escaperoom van de maand. Eerder was het Amaze VR in Den Haag die we bespraken. Nu willen we graag deze maand onze nieuwe escaperoom van de maand aankondigen. November is de maand van Escaperoom Wijchen.

Escaperoom Wijchen

Escaperoom Wijchen is gelegen op de bovenverdieping van de Rabobank naast de bioscoop van Wijchen (nabij Nijmegen). De ingang zit in het gangetje tussen de Rabobank en de bioscoop. Hier zijn op dit moment 2 escaperooms te spelen. Voor groepen boven 10 personen krijg je 10% korting. Deze locatie is pas sinds begin dit jaar open. Dus ze hebben al hard gewerkt om op te vallen. Met succes. We hebben met veel plezier beide kamers mogen spelen en ervaren. Vooral de begeleiding is heel leuk en onvergetelijk gedaan. Tamara is een onmisbare aanwinst voor deze locatie.

De Erfenis

Eenmaal bij de witte deur naar binnen werden we ontvangen door de notaris. Deze verwachtte ons al om de erfenis te bespreken. De notaris heeft ons net op tijd als enige erfgenaam van het herenhuis van tante Kaatje gevonden! Alleen de eigendomsakte is spoorloos. De notaris is radeloos. We moeten het vinden voordat de sloophamer erin gaat en dit huis moet wijken voor nieuwbouw.

Een erg leuke ervaring waarbij veel verschillende puzzels gebruikt zijn. We gingen hier als een speer. Een van de puzzels wilde bij ons niet werken maar het was ‘by design’ volgens de eigenaren. We zijn dan ook erg kritisch altijd :). De afwerking en flow van de kamer is erg leuk gedaan. Vooral de vloer vinden we hier een juweeltje.

De Energy Battle

Een tekort aan schone energie bedreigt de wereld. De professor van jullie vakgroep was dicht bij een oplossing, maar is plots verdwenen. Hij werd al langer bedreigd door de olie maffia. Kunnen jullie met zijn experimenten de oplossing voor het energieprobleem alsnog vinden en bekend maken aan de wereld?

Met deze boodschap word je de kamer ingestuurd. De escaperoom begint vrij klassiek, maar wij werden vooral erg blij van het tweede gedeelte van de escaperoom. De puzzels die hier gebruikt worden zijn doordenkers en voelen echt als experimenten rondom energie. Erg leuk en goed gedaan. Het onderwerp is erg actueel en is een mooie toevoeging voor een stuk educatie in de escaperoom. Voor kinderen en familie is deze kamer extra leuk.

De energie van de begeleiding in combinatie met de sfeer in de Erfenis en de puzzels in de Energy Battle maakt dit een locatie waar je met veel plezier je uitjes kunt organiseren.

Meer informatie over Escaperoom Wijchen.

Heb je een suggestie voor een escaperoom die we echt eens moeten bezoeken of die meer aandacht verdiend in 2019? Laat het ons weten.

Heb je al ooit eerder in op deze locatie mogen spelen? Laat anderen dan weten wat je er van vindt. Deel je ervaring. Ga je nog spelen?!  Heel veel plezier.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest