Escape room in ziekenhuis Hoofddorp

februari 10, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Afgelopen week berichtten we al over het feit dat Battle escape rooms steeds populairder worden: escape rooms waarin teams tegen elkaar spelen in twee identieke kamers. Zulke kamers zijn goed voor teambuilding en het leren kennen van een team en de rollen hierbinnen. Deze trend waait over richting bedrijven die er hun eigen draai aan geven. Zo ook Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

Onder tijdsdruk moeten werknemers verschillende EHBO-handelingen uitvoeren om zo de kamer te kunnen openen. De puzzels zijn allemaal gebaseerd op realistische scenario’s. Zo ligt er een geel drabje op de grond, en voordat deze aangeraakt mag worden dienen de spelers plastic handschoenen te dragen; ,,Routine,” verklaart een van de medewerkers van het ziekenhuis. ,,Wanneer een patiënt diarree heeft – en dat gebeurt nogal vaak – moeten we alles desinfecteren. Dat betekent: handschoenen en schort aan.”

Het Spaarne Gasthuis is het eerste ziekenhuis dat een ontsnappingskamer heeft gebouwd voor het personeel. Het doel is om alle 4200 medewerkers van het ziekenhuis de escape room te laten spelen; van een chirurg tot de schoonmaakploeg. Eerste Hulp kunnen verlenen en weten hoe je juist moet handelen is voor iedereen in een ziekenhuis een vaardigheid die beheerst moet worden.

In de escape room komen verschillende thema’s aan bod. Van omgaan met gevaarlijke stoffen, tot reanimatie. En van een ontruimingsplan van het ziekenhuis tot handelen bij acute bedreigingen. Ook moet een diagnose bij een onbekende patiënt worden gesteld. De antwoorden leveren samen een code op, waarmee de deelnemers uit de kamer moeten ontsnappen binnen een half uur.

Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest