Escape Rooms Alkmaar opent nieuwe kamer Cabin in the Woods

augustus 3, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Vandaag opent er weer een nieuwe escape room in Nederland. Escape Room Alkmaar opent hun tweede kamer Cabin in the Woods. Er was al een eerste kamer open. Door het succes van deze kamer is er gebouwd aan een tweede. Het resultaat is heel anders dan je van de eerste kamer gewend bent. The Great Haïtini, hun eerste escape room, is een van de moeilijkste denkkamers van Nederland, aldus de eigenaar van Escape Rooms Alkmaar. De nieuwe tweede kamer, Cabin in the Woods, is veel meer een doe kamer waarbij samenwerken noodzakelijk is om er uit te kunnen komen. Cabin in the Woods is dus heel anders van opzet dan de eerste escape room van Escape Room Alkmaar.

Het verhaal van Cabin in the Woods speelt zich af in Oostenrijk. Er gebeuren vreemde dingen in een trekhut in de bergen van Oostenrijk: al 3 mensen hebben zelfmoord gepleegd en wandelaars en bergbeklimmers maakten ook spookachtige dingen mee in die hut. Uit angst heeft niemand ooit de hut onderzocht en jij bent degene die deze taak op zich krijgt. Jij zult binnen 60 minuten moeten uitzoeken wat er aan de hand is met deze hut.

Jimmy, eigenaar van Escape Room Alkmaar, heeft veel geleerd van de eerste kamer. De eerste 30 testgroepen kwamen niet uit de eerste kamer, ook niet in anderhalf uur. Deze heeft dus vooral als test gedient om ervoor te zorgen dat de tweede kamer alleen nog maar beter is geworden. Mooi om te zien dat een escape room 30 testgroepen uitnodigd voordat ze open gaan. Dat kunnen sommige andere escape rooms niet zeggen helaas. Wat dan ook weer in het resultaat terug is te zien.

Het team van Escape Room Alkmaar bestaat uit 4 personen. Jimmy (40) en zijn vrouw Wendy (37) zijn samen Escape Room Alkmaar gestart en hebben al vele escape rooms gespeeld voordat ze hun eigen escape room locatie zijn begonnen. Ze krijgen hulp van Ritchie en Sandra bij het rijl en zeilen van de escape rooms. Voorlopig zijn er nog geen plannen om een derde escape room te maken, maar dat kan nog altijd komen. Escape rooms zijn nog steeds erg aan het groeien in Nederland. Dus de rek is er nog lang niet uit!

Escape Rooms Alkmaar heeft een speciale actie . Iedereen die de Great Haitini heeft gedaan krijgt tot en met 31 december 15% korting op ‘Cabin 666’. Ook is er een combodeal, als je beide kamers op een dag met je team doet, krijg je 10 procent korting op beide kamers.

Meer informatie over Escape Room Alkmaar.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest