Escape Rooms Nederland Nieuwjaarsborrel weer groot succes

januari 23, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

100 enthousiastelingen uit de escaperoomwereld even niet opgesloten in de waan van de dag. Afgereisd naar Zwolle afgelopen week om ieder met eigen redenen naar de derde Escape Rooms Nederland Nieuwjaarsborrel te komen. De borrel die mensen met een escaperoomhart bij elkaar brengt. Waar ruimte is om te netwerken om nieuwe samenwerkingen te starten of samen verhalen te delen. Waar uiteraard ook een escaperoom of escapebox te spelen is, maar vooral waar samen aan verbetering van de kwaliteit van escaperooms gewerkt wordt.  Iedereen is welkom op de Nieuwjaarsborrel.

Wij organiseren eens per jaar een nieuwjaarsborrel om zoveel mogelijk mensen bij elkaar te krijgen om samen de kwaliteit van escaperooms in Nederland te laten groeien. Na Dordrecht en Alkmaar was de borrel dit jaar in Zwolle bij The Great Escape. Bij velen bekend om hun escaperooms en een uitstekende locatie voor de borrel is gebleken. We zijn elk jaar blij verrast dat er zoveel animo is.

Succes van escaperooms samen vieren

We organiseren de Escape & Share om het succes van escaperooms te vieren in Nederland en daarbuiten. Deze derde Escape Rooms Nederland Escape & Share in januari 2019 was weer een groot succes. Het mooie is dat op de borrel vriendschappen en samenwerkingen tussen mensen ontstaan, nieuwe concepten bedacht worden en we veel kennis samen uitwisselen.

We kijken met veel plezier terug naar een mooie dag waarbij bijna 100 mensen met de liefde voor escaperooms bij elkaar zijn gekomen. Bouwers, ontwerpers, Escape Room The Game, Real Life Gaming, Up The Game, de grootste van Nederland, de kleinste van Nederland en zelfs spelers. De enige plek in Nederland waar er meer mensen bij elkaar komen die van escaperooms houden is bij Up The Game. Daar zijn we dus erg trots op. Up The Game zal ook dit jaar weer gehouden worden in de buurt van Amsterdam en nog meer kwalitatieve sprekers aantrekken. Wij kijken er erg naar uit. Zien we je daar?

“Leuke andere eigenaren en spelers ontmoet”

“Merkte wel dat ik een beetje overprikkeld was aan het einde van de dag. Maar veel prikkels waren positief.”

“De algemene organisatie was erg goed, veel deelnemers en de hoeveelheid belangrijke (high-profile) deelnemers vond ik erg fijn.”

“We hebben veel tips en aanbevelingen voor onze eigen locatie opgedaan.”

“Ik vond de locatie super tof en de mogelijkheid om met anderen een escaperoom te spelen. Lekker ongedwongen is erg prettig.
Ik heb bij het gesprek over de toekomst van escaperooms gezeten. Voor dit soort gesprekken zou ik de volgende keer een gespreksleider neerzetten, die ervaring heeft met gesprekken leiden. Hierdoor kwam er weinig diepgang in, terwijl dit een onderwerp is wat uitdaagt tot diepgang.”

“Fijne, ruime locatie, leuk contact met andere eigenaren, escape kisten kunnen proberen, goed georganiseerd qua lunch, drankjes, etc.”

Escaperooms in 2019

2019 wordt wederom een spannend jaar voor escaperooms. 2018 was een kantelpunt voor velen, door een hele lange en warme zomer, maar ook door een verschuiving in de markt doordat er weer veel escaperooms geopend zijn. Met meer dan 800 escaperooms verdeeld op 500 locaties gaat het echt heel goed met escaperooms in Nederland. We hebben 161 nieuwe escaperooms toegevoegd op Escape Rooms Nederland in 2018.

2019 is met een heftige start door een brand in een escaperoom in Polen niet plezierig begonnen. Op de nieuwjaarsborrel hebben we dan ook extra aandacht besteed aan veiligheid. We delen de kennis die we krijgen aangereikt van andere eigenaren, onze eigen ervaringen en proberen spelers zo goed mogelijk in te lichten.

Naast veiligheid hebben we het ook over de toekomst gehad met pioneers in de markt. We zien verschillende concepten rondom escaperooms ontstaan, maar ook het doel van escaperooms vindt een weg in HR en Educatie. Dus niet alleen Leisure meer. We hebben bijvoorbeeld met Escape Rooms Nederland zelf afgelopen maand een beleving van 3 dagen mogen ontwerpen en verzorgen voor 500 personen in Amsterdam. Daarover in een later artikel meer. Hierbij hebben we spel en leren gecombineerd.

We willen iedereen bedanken die aanwezig was en we gaan er voor om de volgende editie nog beter te maken. Dit jaar bestaat Escape Rooms Nederland 5 jaar, we delen binnenkort wat we voor jou in petto.

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest