Escape Through Time, 8ste Amsterdamse escaperoom locatie geopend

november 10, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Boom Chicago heeft een nieuwe escape experience in Amsterdam gelanceerd. Met Escape Through Time opent Boom Chicago de 8ste escaperoomlocatie in Amsterdam. De makers hebben zelf tientallen escape rooms over de hele wereld gespeeld, toch geloven ze dat ze weer dingen hebben toegevoegd aan het escaperoomthema zoals velen die nu kennen. Het thema van de escaperoom is tijdreizen en ze maken gebruik van acteurs, wat het extra leuk maakt.

“Dankzij een combinatie van complexe raadsels, technologie, theatrale elementen, een originele verhaallijn en een
innovatief scoringssysteem dompelen we het publiek onder in de magie van tijdreizen,” zegt bedenker Andrew Moskos van Boom Chicago.

Escape Through Time gaat over een tijdreis naar de Tweede Wereldoorlog. Centraal staat een verhaal waarin feit en fictie met elkaar zijn verweven. De verhaallijn is onder meer gebaseerd op de geruchtmakende zaak rondom de Duitse
kunstverzamelaar Gurlitt in 2012. De verzamelaar bleek in het bezit te zijn van een enorme kunstschat, waarvan honderden schilderijen waarschijnlijk tijdens de oorlog door de nazi’s waren geroofd. Dit gegeven is terug te vinden in de escape experience, waar teams de opdracht krijgen een door de Duitsers gestolen schilderij terug te vinden. Leuke is verder dat je de escaperoom op een geheime locatie te vinden is. Deelnemers worden met een tijdmachine getransporteerd naar het oorlogsjaar 1941. Na contact met het Amsterdamse verzet gaan teams op zoek naar het gestolen schilderij om vervolgens naar het heden terug te keren zonder het verleden te veranderen.

“Eén van de belangrijkste innovaties is een normering op basis van punten in plaats van op tijd, waarbij teams een maximum aantal punten kunnen scoren door geen extra aanwijzingen te gebruiken. Deze ogenschijnlijk eenvoudige innovatie versterkt het competitie-element en vergroot het spelplezier daarmee enorm,” aldus Andrew Moskos.

Meer informatie over de escape room van Boom Chicago in Amsterdam.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest