Escape World Live Remote escaperoom Cabin in the Woods

mei 8, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Het op afstand spelen van live video escaperooms, dat zien we steeds meer. Escaperoom eigenaren hebben geen inkomsten en de kosten zijn torenhoog. Ze zitten daarom niet stil en zijn creatieve processen gestart om toch bezig te blijven om de klanten te voorzien van een toffe escape beleving. Zo ook Escape World in Amsterdam. Escape World heeft inmiddels 4 vestigingen. Locked Tilbrug, Escape World Waterloopplein, Zoetermeer en Hoofddorp.

Tijdens de coronacrisis zijn ze hard bezig geweest met het ontwikkelen van een Live Remote Escape beleving van de kamer: Cabin in the Woods. Via een videoverbinding nemen ze je mee in dit spannende verhaal en brengen ze de wereld van Escape World naar je woonkamer. Zorg dat je alle puzzels oplost binnen de tijd en help degene die vast zit in deze kamer te ontsnappen.

Het verhaal

Een spookjager én vlogger, die de wereld afstroopt naar locaties waar het zou spoken, heeft een nieuwe locatie gevonden: een verlaten blokhut midden in een duister bos! De legende gaat dat er nog nooit iemand is teruggekeerd uit de vervloekte bouwval… Dat vraagt om verder onderzoek! Ga samen met onze spookjager mee via een live vlogsessie en ontrafel het mysterie van de Cabin in the Woods.

Escape World aan het woord

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen om een live remote escaperoom te realiseren?

“Vanaf het moment dat wij half maart besloten te sluiten, hebben wij geen moment onbenut gelaten om nieuwe concepten te bedenken om toch onze gasten een Escape World-ervaring te bieden. Toen wereldwijd de eerste live remote escaperooms kwamen zijn ook wij gaan nadenken of en hoe wij onze kamers zouden kunnen omzetten naar een live remote versie. Er werken bij Escape World heel veel mensen die ontzettend creatief zijn en zo zijn wij gaan nadenken over hoe wij dit gingen doen. En met succes!”

Zijn er veel dingen aangepast in de kamer om deze kamer op afstand te kunnen spelen?

“Ja, we hebben veel aangepast. Wij hebben ons verplaatst in de spelers en op die manier onze eerste live remote kamer, Cabin in the Woods, opnieuw bekeken. We hebben goed nagedacht over wat er niet goed zou werken in een live remote escaperoom of juist wel. Zodoende hebben wij sommige puzzels weggelaten en een aantal puzzels makkelijker gemaakt, omdat wij geloven dat vastlopen in een live remote escaperoom veel sneller frustratie zou opleveren dan wanneer spelers echt in de kamer spelen. Ook hebben wij natuurlijk technisch gezien wat aanpassingen gedaan aan licht, geluid en internet.”

Zijn jullie ergens tegenaan gelopen?

“Wij zijn gestart met het idee om bestaande software te gebruiken om te videobellen. Maar toen wij daar verder mee gingen vonden we al snel dat de kamer en de escaperoom ervaring niet voldoende tot zijn recht komt als je niet op een bepaalde manier gevonden objecten kon bekijken. Toen hebben we besloten onze eigen software te ontwikkelen zodat spelers in één scherm zowel de videobeelden zien als een inventaris met gevonden spullen en zelfs een plattegrond.”

Wat vinden jullie moeilijk in deze tijd?

“Dat er geen gasten meer over de vloer komen. Al jaren zijn wij gewend om dag in dag uit veel gasten binnen te hebben die onze escaperooms spelen en dat geeft heel veel energie. Dat onze kamers nu leeg zijn en hier bijna niemand meer is, is echt een gemis. Gelukkig zijn we met zo veel mooie dingen bezig dat we blij zijn om straks onze gasten extra blij te kunnen maken.”

Hoe houden jullie je staande?

“Door positief te blijven en de tijd die wij dicht zijn optimaal te benutten. Wij zijn direct gaan kijken naar wat we konden doen in de periode dat wij gesloten zijn en hoe wij alle talenten van de medewerkers van Escape World konden inzetten. Zo ontwikkelen wij nieuwe producten, waaronder de live remote escaperoom, maar zijn we ook druk bezig om de kamers te upgraden! We zijn volop bezig met schilderen, special effects toevoegen, decoratie upgraden en ga zo maar door. En we zijn nog bezig met 2 nieuwe concepten voor onze escape rooms. Maar dat is nog even een verrassing. Meer nieuws deze maand.”

Zijn er nog meer kamers op afstand te spelen?

“Op dit moment nog niet, maar wij zijn zeker van plan om meer van onze kamers toe te gaan voegen de komende tijd!”

Actie

Om mensen toch een cadeautje te geven in deze moeilijke tijd laat Escape World deze maand 5 groepen gratis deze remote escaperoom spelen. Enige voorwaarde is dat 1 van deze personen een vitaal beroep heeft. Jullie hoeven alleen maar een mailtje te sturen naar [email protected] en dan kiezen zij er 5 winnaars uit! Doe je best!

Onze ervaring

Wij hebben deze kamer mogen beleven vanuit onze keukentafel. We speelde deze live video escape beleving met 3 laptops en 3 spelers. Het was een spannende ervaring! De host zat erg goed in zijn rol en we voelden de spanning zelfs via het beeldscherm onze kamer binnendringen. Dit is echt een toegevoegde waarde voor het spel. Het acteren. Je voelt en proeft thuis minder goed de sfeer van de kamer en daarom is het erg belangrijk dat degene die opgesloten zit in de kamer dit voor jou doet.

De puzzels waren erg geschikt voor het spelen op afstand. De host luisterde erg goed en speelde goed in op onze aansturingen. Escape World maakt ook gebruikt van hun eigen software waar je alle items kunt zien wat je gevonden hebt. Door middel van foto’s en een plattegrond heb je overzicht en kun je net wat beter de puzzels zien en oplossen. Echt een pluspunt.

De kamer is met 2-6 personen te spelen en is geschikt vanaf 9 jaar.

We hebben het gehaald in 48:12 minuten. Een mooie tijd met 3 personen dachten wij. Wie gaat de strijd met ons aan en verbreekt ons record?

Meer informatie over Escape World.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest