Escape Zoo: Escaperoom in Dierenpark Burgers’ Zoo te Arnhem

januari 31, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 1 Comment

De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo fungeert in de voorjaarsvakantie als één grote escaperoom. De bezoekers van dit park kunnen van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart een geheim ontrafelen onder de noemer Escape Zoo.

Burgers’ Zoo in Arnhem presenteert in de voorjaarsvakantie de Escape Zoo: Het Geheim van de Neushoornvogel! Deze escaperoom puzzel- en speurtocht is superleuk en educatief voor kinderen vanaf 7 jaar (en hun ouders). Deze beleving is gratis te spelen tijdens de gehele voorjaarsvakantie. Wie het spel afrondt, ontvangt als beloning een certificaat.

Dit escaperoom concept is in elkaar gezet door DarkPark. Darkpark heeft 2 escaperoomlocaties in Delft en in Zoetermeer. Op beide locaties hebben ze 3 mooie kamers. Darkpark staat bekend om zijn uitdagende en spannende belevingen.  Ze creëren mysterieuze, meeslepende en bloedstollende experiences die je meenemen naar nieuwe werelden.

Het verhaal

Kinderen en volwassenen ontdekken na het passeren van de hoofdingang van Burgers’ Zoo een dierenarts met haar assistente. Ze zijn ten einde raad, want ze staan naast een lege transportkist. Hun ‘dierlijke’ patiënt blijkt letterlijk te zijn gevlogen. Dit blijkt een geribbelde neushoornvogel te zijn met een gebroken pootje.

De twee acteurs dagen kinderen uit om hen te helpen de neushoornvogel terug te vinden, want in de Nederlandse kou overleeft de tropische vogel het niet. Er moet uiteindelijk een code gekraakt worden om een speciale plattegrond te bemachtigen. Die vormt dan het startsein voor de educatieve en interactieve speurtocht. “Door goed te kijken, te luisteren en samen puzzels op te lossen, komen de avonturiers telkens een stapje dichter bij de oplossing.”  

Praktische informatie

Escape Zoo vindt plaats in de voorjaarsvakantie van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart, dagelijks vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur. Op de avontuurlijke tocht door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ontdekken de deelnemers van deze escaperoom overal aanwijzingen, die op diverse locaties in het park te vinden zijn.

Escape Zoo is een kindvriendelijk, interactief en educatief spel dat gebaseerd is op de populariteit van ‘escaperooms’. De activiteit zit inbegrepen bij de entreeprijs.

 

 

Wie nog geen plannen heeft voor de voorjaarsvakantie en de carnaval wil ontwijken, dan is dit een super leuke activiteit! Een dierentuin gecombineerd met een escaperoom speurtocht door het hele park. Wij zijn om!

Wij gaan zeker een kijkje nemen in de vakantie.

 

Bronnen: www.arnhemsekoerier.nl 
www.looopings.nl

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest