Escapekist huren, mobiele puzzelkist voor teambuilding, kinderfeestje of andere evenementen

Escapekisten zijn een escaperoom in het klein waarmee jij elk evenement of elke dag een feest kunt maken. Een mobiele escaperoom kost vaak veel geld om die een hele dag speciaal voor jou of jouw bedrijf te reserveren. Een escaperoom is met maximaal 6 al vaak te klein om te spelen. Met een escapekist heb je de mogelijkheid om een draagbare escaperoom te hebben. Je kunt hem dus op jouw afdeling neerzetten voor collega’s, je eigen kinderfeest of op een speciaal evenement.

» Bekijk ons escapekisten aanbod
» Huur escapekist

Wat is een escapekist?

Natuurlijk zijn er al verschillende vormen van puzzeldoosjes die je her en der kunt kopen. Kleinere kistjes waar een puzzel in verborgen zit. Een escapekist is een draagbare puzzelkist van hout of ander materiaal. Dit zijn kisten die je moet proberen open te krijgen door middel van het oplossen van puzzels, ontdekken van verborgen vakjes en het ontcijferen van raadsels. Goed inzetbaar voor een kinderfeest, teamuitje of leuk onderdeel voor een avond escapen. Een uniek staaltje vakmanschap. Uiteraard kan een escaperoom ook een escapekist hebben staan zodat je tijdens het wachten alvast in de stemming kan komen.

Een escapekist is makkelijk te huren. Je hoeft geen medewerker te betalen en je kunt hem een hele dag huren. Je kunt het spel dus zo vaak laten spelen als je wilt. Uiteraard is het ook bij onze escapekisten zo dat als je hem eenmaal gespeeld hebt dat je het niet nog eens kunt spelen. Helaas.

 • Bereik meer potentiële klanten
 • Breng mensen in beweging
 • Laat het spel zo vaak spelen als je wilt
 • Maatwerk mogelijk
 • Draagbaar
 • Spelenderwijs leren
 • Sterke marketingtool of party knaller


Escapekist voor een teamuitje

Wij ondersteunen je graag bij het realiseren van teamuitje op een locatie met een escapekist als gespreksstarter. Ondernemingen zoeken creatieve manieren om met een team of afdeling meer aan teambuilding te doen, maar belangrijk, om de groepsdynamiek bespreekbaar te maken. Methodes zoals Disc of Rose van Leary zijn uitstekend om hiermee toe te passen. We hebben speciale invulformulieren hiervoor zodat je tijdens het spelen je verwachtingen kunt opschrijven en na het spelen je ervaringen kunt delen. Een escapekist is daarmee een goede gespreksstarter.

Valt buiten de werkkostenregeling, dus voordeliger dan een bedrijfsuitje! Bedrijfsuitjes vallen normaal gesproken onder de werkkostenregeling (WKR). Wat betekent dat werkgevers maximaal 1,2% van de totale loonsom van hun medewerkers mogen gebruiken voor vergoedingen, verstrekkingen of terbeschikkingstellingen. Extraatjes zoals kerstpakketten, goederen van de zaak, etentjes of andere bedrijfsuitjes vallen onder deze WKR en als de werkgever boven de 1,2% van de totale loonsom uitkomt dient er 80% belasting betaald te worden over de extra uitgaven. Teamcoaching door middel van een escape room valt buiten de werkkostenregeling.

“We hadden eerst wat moeite, maar na de eerste groep viel het op zijn plek en hebben we met 10 afdelingen van onze organisatie de hele dag de escapekist gerouleerd om uiteindelijk in een dag iedereen binnen de organisatie door middel van een spel teamprocessen bespreekbaar te maken. Een groot compliment voor onze afdeling HR voor het vinden van deze escapekist mogelijkheid, die trouwens de snelste tijd hadden.”, directeur MKB bedrijf (omgeving Venlo)

Hoe mooi is het, als deze logge en vaak saaie materie van teamprocessen en projectmanagement op een leuke manier mogelijk wordt door middel van een escapekist. Samen met je collega’s of speciaal voor je medewerkers spelenderwijs leren. Bekijk ons escapekisten aanbod.


Escapekist op kinderfeest

Je zoekt als organisator van een kinderfeestje iets leuks om te doen, maar het liefste wil je het thuis kunnen doen, of op een locatie naar keuze. Wij kunnen een speciaal arrangement maken waarbij we de escapekist voorbereiden met speciale inhoud. Dat kan zijn met een speciaal thema. Deze themakist kunnen we vullen met een het cadeau voor de jarige. Of de hoedjes, de ranja en de bekers. We denken graag mee hoe je met de escapekist een uniek kinderfeest kunt organiseren. De themakist bevat zoveel mogelijk leuke puzzels voor een kinderfeest.

“We hebben een kinderfeest gehad bij ons thuis, wat een gezelligheid. De kinderen voelde zich helemaal Indiana Jones en hebben met veel plezier de kist opengekregen.”, Mevrouw Cox (Horst)

“We hadden al afgesproken om bij ons in het dorp frietjes te gaan eten, we hebben toen het terras gekaapt en daar met de hele bups de kist proberen te openen, we hadden er zelf nog een speurtocht bij verzonnen hoe ze de kist konden vinden in het dorp. Echte aanrader voor kinderfeesten.”, Mirthe Verkerk (America)

Een escapekist voor een kinderfeestje zorgt er voor dat je op elke plek die je wilt een escaperoom spel kunt spelen waarbij de kinderen op een laagdrempelige manier leren samenwerken, problemen oplossen. Bekijk ons escapekisten aanbod.


Escapekisten op jouw evenement

Een evenement groot of klein, een escapekist kan zomaar de juiste creatieve oplossing voor jou zijn. Het probleem bij een evenement of beurs is een natuurlijke stop creëren. Zorgen dat mensen naar je stand komen om daar een praatje te maken. Een escapekist is hier een prima middel voor. Groepen of gasten kunnen elkaar leren kennen, dus voor een netwerkevenement kan het een leuke manier zijn om andere mensen te leren kennen. Wil je een succesvol brainstorm evenement, met een escapekist trigger je de juiste neuronen in je hersenen en ben je na het spelen helemaal in de juiste mood voor de meeste creatieve ideeën.

“Op Building Holland hebben we het op onze stand geplaatst en hebben we de beste beurs tot nu toe gedraaid. Het trekt heel makkelijker mensen om daarna een praatje mee te maken.”, Bram van der Sanden (Mitsubishi Elevator Europe)


Escapekist op maat

Weet je niet zeker of een escapekist, puzzelkist of themakist voor jouw gelegenheid de beste oplossing is of denk je dat je een hele uitdagende vraag hebt om het ook op jouw evenement onvergetelijke te maken? Daag ons uit, maatwerk belevingen door middel van de escapekist zijn ook mogelijk.


Escapekisten aanbod

We hebben bij Escape Rooms Nederland op dit moment 4 verschillende escapekisten beschikbaar. Ieder met een eigen uniek verhaal.

We geloven dat een spel op deze manier erg uniek is en je hiermee iets onvergetelijks gaat huren. Voor maar 50 euro huur je de escape kist een hele dag.

Voor particulieren is dit inclusief BTW en voor zakelijke huurders exclusief BTW.

Bij het huren van een escapekist zijn er enkele dingen waar je op kunt letten om te zorgen dat het past binnen wat je wilt organiseren:

 • Hoe lang duurt het spel
 • Voor hoeveel personen is het
 • Hoe snel is het spel te resetten zodat de volgende groep kan spelen.
 • De gedachte achter de escapekist
 • Hoe wil je hints geven aan de groepen
 • vanaf welke leeftijd

Puzzelkist Levenselixer (2-4 personen 60 minuten)

“Na jaren zoeken vond de befaamde alchemist Merlijn eindelijk de formule van het levenselixer. Helaas heeft hij dit niet kunnen delen met de rest van de wereld, want dezelfde avond verdween hij in een mysterieuze brand. Het enige wat overbleef was deze gesloten kist. Men zegt dat het levenselixer nog steeds in deze kist verstopt zit. Kun jij het geheim van de kist ontrafelen?”

Deze puzzel duurt 50 tot 60 minuten en is te spelen met 2 tot 4 personen. Wij leveren per deel unieke hints. Uiteraard kun je zelf creatieve manieren verzinnen voor spelers om een hint te krijgen. De puzzels zijn niet lineair en te spelen vanaf een leeftijd van 12 jaar.

Puzzelkist De rattenvanger (2-4 personen 45 minuten)


“Iedereen kent wel het verhaal van de rattenvanger en zijn daden in Hamelen. Wat er daarna gebeurde is echter minder bekend! Ontdek met deze kist het spannende en meeslepende verhaal van de rattenvanger van Hamelen.”

Deze puzzel duurt 30 tot 45 minuten en is te spelen met 2 tot 4 personen. We raden aan om deze vanaf 12 jaar te spelen.

Wat krijg je als je escapekist huurt

 • Handleiding om te resetten (instructie als de huurder zelf niet wil gaan spelen)
 • Handleiding voor de huurder hoe het spel te begeleiden
 • A4 met regels voor gebruik van de escapekist
 • De escapekist (+/- 80cm x 60cm x 60cm en ~ 25 kilogram)

Escapekist huren

  1-5 personen : 1 escapekist
  5-10 personen : 2 escapekisten
  10+ Vraag naar de mogelijkheden.
 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  Kosten zijn afhankelijk van de afstand (Heen, terug, heen en terug). Vandaar dat het kan zijn dat de kosten voor transport hoger kunnen zijn dan de kosten voor de kist.
 • Jouw gegevens

 • Na jouw aanvraag nemen we contact op om de details verder door te nemen. Waaronder beschikbaarheid en beste ophaalmoment.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorwaarden escapekist huren

 • We hanteren een borg van 250 euro die je terugkrijgt als de kist weer in ons bezit is, dit geldt alleen voor particulieren.
 • Op verzoek ontvang je een factuur als je de escapekist bij ons terugbrengt, is dat niet persoonlijk dan zal deze worden verzonden.
 • Je betaald vooraf, tenzij zakelijk, dan wordt er achteraf een factuur gestuurd.
 • Minimale afname is 1 dag
 • Bij ontbrekende zaken op de inventarislijst worden kosten in rekening gebracht
 • Bij schade worden de reparatiekosten verhaald op de verhuurder

NIEUW! Laat kinderen spelenderwijs leren door middel van (online) escaperoom avonturen! Circus Pief Paf!

Pin It on Pinterest