Escapekist huren, mobiele puzzelkist voor teambuilding, kinderfeestje of andere evenementen

Escapekisten zijn een escaperoom in het klein waarmee jij elk evenement of elke speciale dag een feest kunt maken. Een ideale manier om iets onvergetelijks te organiseren. Ideaal voor de feestdagen zoals Kerstmis of Oud&Nieuw.

Een escaperoom is met maximaal 6 al vaak te klein om te spelen. Met een escapekist heb je de mogelijkheid om een draagbare escaperoom te hebben die je vaker kan en mag spelen. Je kunt hem dus op jouw afdeling neerzetten voor collega’s, je eigen kinderfeest, gezellig thuis of op een speciaal evenement.

» Bekijk ons escapekisten aanbod (17 escapekisten beschikbaar)
» Huur escapekist vanaf 75 euro per dagdeel

Wat is een escapekist?

Natuurlijk zijn er al verschillende vormen van puzzeldoosjes die je her en der kunt kopen. Kleinere kistjes waar een puzzel in verborgen zit. Een escapekist is een draagbare puzzelkist van hout of ander materiaal. Wat speelt en voelt als een escaperoom. Met een verhaal waarbij door middel van het oplossen van puzzels, ontdekken van verborgen vakjes en het ontcijferen van raadsels je de kist moet zien uit te spelen. Goed inzetbaar voor een kinderfeest, teamuitje of leuk onderdeel voor een avond escapen met vrienden. Een uniek staaltje vakmanschap.

Een escapekist is makkelijk te huren. Uiteraard is het ook bij onze escapekisten zo dat als je hem eenmaal gespeeld hebt dat je het niet nog eens kunt spelen. Helaas. Uiteraard kun je wel een andere groep de kist laten ervaren.

Voor consumenten

Onvergetelijk leuk
✅ Een echte escaperoom ervaring
✅ Op een locatie naar keuze
✅ Draagbaar plezier
✅ Echte party knaller!

Voor zakelijke gebruikers

Bereik meer potentiële klanten.
✅ Breng mensen in beweging
✅ Laat het spel zo vaak spelen als je wilt
✅ Maatwerk mogelijk
✅ Draagbaar
✅ Spelenderwijs leren
✅ Sterke marketingtool

Escapekist voor een teamuitje

Wij ondersteunen je graag bij het realiseren van teamuitje op een locatie met een escapekist als gespreksstarter. Ondernemingen zoeken creatieve manieren om met een team of afdeling meer aan teambuilding te doen, maar belangrijk, om de groepsdynamiek bespreekbaar te maken. Methodes zoals Disc of Rose van Leary zijn uitstekend om hiermee toe te passen. We hebben speciale invulformulieren hiervoor zodat je tijdens het spelen je verwachtingen kunt opschrijven en na het spelen je ervaringen kunt delen. Een escapekist is daarmee een goede gespreksstarter.

Valt buiten de werkkostenregeling, dus voordeliger dan een bedrijfsuitje! Bedrijfsuitjes vallen normaal gesproken onder de werkkostenregeling (WKR). Wat betekent dat werkgevers een maximaal percentage van de totale loonsom van hun medewerkers mogen gebruiken voor vergoedingen, verstrekkingen of terbeschikkingstellingen. Extraatjes zoals kerstpakketten, goederen van de zaak, etentjes of andere bedrijfsuitjes vallen onder deze WKR en als de werkgever boven dit percentage van de totale loonsom uitkomt dient er 80% belasting betaald te worden over de extra uitgaven. Teamcoaching door middel van een escape room valt buiten de werkkostenregeling.

“We hadden eerst wat moeite, maar na de eerste groep viel het op zijn plek en hebben we met 10 afdelingen van onze organisatie de hele dag de escapekist gerouleerd om uiteindelijk in een dag iedereen binnen de organisatie door middel van een spel teamprocessen bespreekbaar te maken. Een groot compliment voor onze afdeling HR voor het vinden van deze escapekist mogelijkheid, die trouwens de snelste tijd hadden.”, directeur MKB bedrijf (omgeving Venlo)

Hoe mooi is het, als deze logge en vaak saaie materie van teamprocessen en projectmanagement op een leuke manier mogelijk wordt door middel van een escapekist. Samen met je collega’s of speciaal voor je medewerkers spelenderwijs leren. Bekijk ons escapekisten aanbod.


Escapekist op kinderfeest

Je zoekt als organisator van een kinderfeestje iets leuks om te doen, maar het liefste wil je het thuis kunnen doen, of op een locatie naar keuze. Wij kunnen een speciaal arrangement maken waarbij we de escapekist voorbereiden met speciale inhoud. Dat kan zijn met een speciaal thema. Deze themakist kunnen we vullen met het cadeau voor de jarige. Of de hoedjes, de ranja en de bekers. We denken graag mee hoe je met de escapekist een uniek kinderfeest kunt organiseren. De themakist bevat zoveel mogelijk leuke puzzels voor een kinderfeest.

“We hebben een kinderfeest gehad bij ons thuis, wat een gezelligheid. De kinderen voelde zich helemaal Indiana Jones en hebben met veel plezier de kist opengekregen.”, Mevrouw Cox (Horst)

“We hadden al afgesproken om bij ons in het dorp frietjes te gaan eten, we hebben toen het terras gekaapt en daar met de hele bups de kist proberen te openen, we hadden er zelf nog een speurtocht bij verzonnen hoe ze de kist konden vinden in het dorp. Echte aanrader voor kinderfeesten.”, Mirthe Verkerk (America)

Een escapekist voor een kinderfeestje zorgt er voor dat je op elke plek die je wilt een escaperoom spel kunt spelen waarbij de kinderen op een laagdrempelige manier leren samenwerken en problemen oplossen. Bekijk ons escapekisten aanbod.


Escapekisten op jouw evenement

Een evenement groot of klein, een escapekist kan zomaar de juiste creatieve oplossing voor jou zijn. Het probleem bij een evenement of beurs is een natuurlijke stop creëren. Zorgen dat mensen naar je stand komen om daar een praatje te maken. Een escapekist is hier een prima middel voor. Groepen of gasten kunnen elkaar leren kennen, dus voor een netwerkevenement kan het een leuke manier zijn om andere mensen te leren kennen. Wil je een succesvol brainstorm evenement, met een escapekist trigger je de juiste neuronen in je hersenen en ben je na het spelen helemaal in de juiste mood voor de meeste creatieve ideeën.

“Op Building Holland hebben we het op onze stand geplaatst en hebben we de beste beurs tot nu toe gedraaid. Het trekt heel makkelijk mensen om daarna een praatje mee te maken.”, Bram van der Sanden (Mitsubishi Elevator Europe)


Escapekist op maat

Weet je niet zeker of een escapekist, puzzelkist of themakist voor jouw gelegenheid de beste oplossing is of denk je dat je een hele uitdagende vraag hebt om het ook op jouw evenement onvergetelijk te maken? Daag ons uit, maatwerk belevingen door middel van de escapekist zijn ook mogelijk.


Escapekisten aanbod

We hebben bij Escape Rooms Nederland op dit moment 17 verschillende escapekisten beschikbaar. Ieder met een eigen uniek verhaal. We geloven dat een spel op deze manier erg uniek is en je hiermee iets onvergetelijks gaat huren. Voor maar 75 euro per dagdeel huur je de escape kist.

Bij het huren van een escapekist zijn er enkele dingen waar je op kunt letten om te zorgen dat het past binnen wat je wilt organiseren:

 • Hoe lang duurt het spel
 • Voor hoeveel personen is het
 • Hoe snel is het spel te resetten zodat de volgende groep kan spelen.
 • De gedachte achter de escapekist
 • Hoe wil je hints geven aan de groepen
 • Vanaf welke leeftijd

Puzzelkist Levenselixer (2-5 personen 60 minuten)

“Na jaren zoeken vond de befaamde alchemist Merlijn eindelijk de formule van het levenselixer. Helaas heeft hij dit niet kunnen delen met de rest van de wereld, want dezelfde avond verdween hij in een mysterieuze brand. Het enige wat overbleef was deze gesloten kist. Men zegt dat het levenselixer nog steeds in deze kist verstopt zit. Kun jij het geheim van de kist ontrafelen?”

Deze puzzel duurt ongeveer 60 minuten en is te spelen met 2 tot 5 personen. Wij leveren per deel unieke hints. Uiteraard kun je zelf creatieve manieren verzinnen voor spelers om een hint te krijgen. De puzzels zijn niet lineair en te spelen vanaf een leeftijd van 12 jaar. (Als je nog nooit een escaperoom gedaan hebt is deze kist met maximaal 6 personen te ervaren)

Afmeting: 64cm (breed) x 45cm (diep) x 52cm (hoog) (28 kilogram)

Puzzelkist De rattenvanger (2-5 personen 45 minuten)

“Iedereen kent wel het verhaal van de rattenvanger en zijn daden in Hamelen. Wat er daarna gebeurde is echter minder bekend! Ontdek met deze kist het spannende en meeslepende verhaal van de rattenvanger van Hamelen.”

Deze escapekist duurt 45 tot 60 minuten en is te spelen met 2 tot 5 personen. De kist is met begeleiding van volwassenen vanaf 9 jaar te spelen, zonder begeleiding vanaf 12 jaar. (Als je nog nooit een escaperoom gedaan hebt is deze kist met maximaal 6 personen te ervaren)

Puzzelkist Schateiland (2-6 personen 60 minuten)

“Je hebt vast het verhaal van Zwartbaard en zijn schat gehoord. Iedereen beweert dat de locatie van de schat voor altijd verloren is gegaan. Deze kennis is mee het graf ingegaan, aldus de geruchten. Maar….. wij weten dat het geheim van zijn schat werd achtergelaten bij zijn nakomelingen. Eens in de 100 jaar geven ze iemand de kans om de schuilplaats van de schat te vinden. Dit is zeker geen gemakkelijke taak. Iemand die de prijs waardig wil zijn, moet de raadsels van deze kist binnen een uur oplossen. Ben je er klaar voor? De tijd loopt!!”

Deze escapekist duurt ongeveer 60-75 minuten en is te spelen met 2 tot 6 personen. De kist is met begeleiding van volwassenen vanaf 9 jaar te spelen, zonder begeleiding vanaf 12 jaar.

Puzzelkist Zodiac (2-6 personen 90 minuten)

“De moordenaar die bekend staat als de Zodiac veroorzaakt opnieuw een bloedbad in de stad en de politie staat machteloos om hem tegen te houden. Detective Gordon Sanders was bezig met een moord die waarschijnlijk verband hield met de Zodiac-zaak toen hij op mysterieuze wijze verdween. Toen de politie zijn appartement doorzocht, vonden ze een mysterieuze zwarte kist met vreemde symbolen. In de doos zitten de aantekeningen van Sanders’ over zijn laatste zaak, samen met vele raadsels en codes. Welke boodschap wil de Zodiac met Sanders’ notities sturen? En waar is hij?”

Deze escapekist duurt 90 minuten en is te spelen met 2 tot 6 personen. De kist is vanaf 14 jaar te spelen. (Als je nog nooit een escaperoom gedaan hebt is deze kist met maximaal 8 personen te ervaren)

Puzzelkist Nucleair (2-6 personen 60 minuten)

“Jullie zijn op excursie in Nederlands grootste Oorlogs- en Verzetsmuseum. Oorlogsmuseum Overloon wordt na de Slag om Overloon in 1944 nog enkel ingezet als toeristische trekpleister. Jullie worden meegenomen in een lift naar de ondergrondse bunker. Na een lange afdaling bereiken jullie de bodem van de bunker. De lift komt schokkend tot stilstand en de lichten flikkeren wanneer de stroom uitvalt. Bij het ontsteken van jullie lantaarns valt een verdachte kist op. Na een vluchtige inspectie is jullie oordeel dat het om een kist uit het leger gaat. Maar wat jullie vooral zorgen baart is de grote zwarte afbeelding aan de zijkant die waarschuwt voor radioactieve stoffen. Elke verkeerde beweging kan jullie en velen met jullie fataal worden.”

Deze escapekist duurt ongeveer 60-75 minuten en is te spelen met 2 tot 6 personen. De kist is vanaf 12 jaar te spelen. (Als je nog nooit een escaperoom gedaan hebt is deze kist met maximaal 8 personen te ervaren)

Afmeting: 68cm (breed) x 41cm (diep) x 34cm (hoog) (21 kilogram)

Wat krijg je als je een escapekist huurt

 • Escapekist(en) naar keuze
 • Handleiding om te resetten
 • A4 met regels voor gebruik van de escapekist
 • Hints
 • Linkjes met hints, walk through, reset in videovorm

Escapekist huren

Voorwaarden escapekist huren

 • We hanteren een borg van 250 euro die je terugkrijgt als de kist weer in ons bezit is. Dit geldt alleen voor particulieren.
 • Bij zakelijke boekingen ontvang je vooraf een factuur.
 • Je betaald vooraf aan het ophalen van de escapekist(en)
 • Minimale afname is 1 dagdeel
 • Bij ontbrekende zaken op de inventarislijst worden kosten in rekening gebracht
 • Bij abnormale schade worden de reparatiekosten verhaald op de huurder

Pin It on Pinterest