Escapekisten kopen of laten maken

januari 3, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Als je een beetje bekend bent met escaperooms weet je dat er al verschillende escaperoom spellen zijn op je telefoon van escaperooms. Het is zelfs zo dat deze spellen er eerder waren dan de escaperooms die je wellicht kent in jouw buurt. Een van de meest bekende escaperoomspellen is The Room. Inmiddels zijn er al 3 versies van en elke versie is weer unieker dan de andere. Hoe gaaf is het als je The Room in het echt kunt spelen? Weet je niet wat een escape room is? Lees de uitleg.

Een speciale kist vol met puzzels

In The Room staat vaak een escapekist centraal. Een kist of doos die helemaal dicht zit. Door middel van schuifjes, puzzels, toevoegen van objecten of door een speciale bril te kijken kun je deze kisten open krijgen. Hierin zit vaak weer een nieuwe puzzel, zoals je wellicht ook al wel had verwacht. Een erg mooie manier om in de trein of languit op de bank je hersenen te trainen op een hele creatieve manier.

Van The Room naar escapekist

Wij hebben het ons altijd al afgevraagd of dit ook in het echt gebouwd zou kunnen worden. Natuurlijk zijn er al verschillende vormen van puzzeldoosjes die je her en der kunt kopen. Kleinere kistjes waar een puzzel in verborgen zit. Maar een grote escapekist hadden wij nog niet eerder gezien. Tot nu! Onderstaande escapekist is een kist dat een groepje van 3-4 personen voor 30 tot 40 minuten kan bezig houden. Dit zijn kisten die men moet proberen open te krijgen door middel van het oplossen van puzzels, ontdekken van verborgen vakjes en het ontcijferen van raadsels. Een uniek staaltje vakmanschap. Oneindige mogelijkheden als je een escapekist op maat hebt. Liever een escapekist huren? Voor minder dan 100 euro per dag kun je onbeperkt de puzzelkist spelen.

Natuurlijk is het wel zo dat ook zoals met een escaperoom dat als je deze eenmaal gespeeld hebt je het niet nogmaals kunt spelen (de eerste room in Nederland die je meerdere keren kunt spelen is inmiddels een feit).

escapekist-levenselixer

“Na jaren zoeken vond de befaamde alchemist Merlijn eindelijk de formule van het levenselixer. Helaas heeft hij dit niet kunnen delen met de rest van de wereld want dezelfde avond verdween hij in een mysterieuze brand. Het enige wat overbleef was deze gesloten kist. Men zegt dat het levenselixer nog steeds in deze kist verstopt zit. Kun jij het geheim van de kist ontrafelen?”

Escapekisten kopen of laten maken?

escaperoom-puzzeldoosje
Dit soort kisten zijn geweldig. Een escapekist laten maken is puur vakmanschap. Alles moet zo precies worden gemaakt om alles in elkaar te laten schuiven. Kosten voor een escapekist lopen uiteraard erg uiteen en de creativiteit van jou en de bouwer bepaalt hoe gaaf zo’n escapekist gaat zijn. Een escapekist kan binnen enkele weken al gereed zijn. Natuurlijk hoef je niet per se een escapekist van die omvang te laten maken. Behalve de escapekist kunnen er ook puzzels en geheime meubels op maat gemaakt worden. Dit gaat in overleg om zo elk product uniek te maken.

Escapekist in een escaperoom

Elke escaperoom in Nederland zou een escapekist moeten hebben. Het is het ideale middel om groepen op een leuke manier te laten wachten of om als puzzel te gebruiken in de escaperoom zelf. Wij denken dat het vooral leuk is voor wachtende groepen. Je komt dan al even lekker in de juiste mindset als je nog de escaperoom in moet. Ook als je net gespeeld hebt en op een andere groep moet wachten is het een uitstekend tijdverdrijf.

De escapekist(en) zijn ook te huur. Voor 50 euro per dagdeel kun jij een escapekist op jouw evenement of mobiele escaperoom plaatsen om iemand gebruik van te kunnen laten maken en verschillende mensen bezig te houden.

Interesse in een escapekist?

Wij helpen je graag bij het realiseren van een escapekist. Of het nou een grote of kleine is. Of het er 1 is om meerdere. Probeer hieronder zo duidelijk mogelijk aan te geven waarvoor je de escapekist(en) gaat gebruiken.

  • Huren of kopen? Een kleine kist, een grote, hoe meer je er al over kunt vertellen hoe beter we je kunnen helpen. Zoek je er meerdere?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest