Escaperoom over het EK voetbal aan je keukentafel

juli 23, 2020 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het coronavirus zette een grote streep door het EK voetbal maar dankzij Nicky Nuytemans (31) uit Bergen op Zoom kun je het toernooi tóch een beetje beleven. In samenwerking met twee vrienden bedacht hij het spel Matchfixing The Game – EUR2020, een EK-spel voor thuis.

Hoe is dit EK-spel voor thuis tot stand gekomen?

Voor Nuytemans begon het jaar al dramatisch. De Bergenaar is eigenaar van Sparenti, een online voetbalreisbureau dat complete reizen aanbiedt voor wedstrijdbezoeken in het buitenland. Maar het coronavirus trok de stekker uit alle mogelijke voetbalreisjes. Zelfs door het EK ging een een streep.

“Dus ben ik gaan denken: wat kan ik nu doen? Wat is leuk?”

Toen hij verschillende escaperooms een spel voor thuis zag aanbieden, dacht hij: dit wil ik ook. Maar dan met als thema het EK voetbal.

Nicky Nuytemans riep de hulp in van twee vrienden: Antal Bekendam en Michiel van Eekeren. Antal is de eigenaar van Escape Room 0164 in Bergen op Zoom en kon meedenken met de puzzels, Michiel heeft een eigen reclamebureau en heeft alle visuele zaken voor zijn rekening genomen.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest