Eerste escaperoom in een iglo opent half februari op skipiste Slovenië

februari 3, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Over enkele weken opent een unieke nieuwe escaperoom. Escape Igloo ® is werelds eerste escaperoom in een igloo. Je zult binnen 45 minuten moeten ontsnappen uit een echte igloo. Geen plastic igloo, maar echte sneeuw en ijskoud. Escape Room Enigmarium heeft in het skigebied van Kransjka Gora in Slovenië een igloo gebouwd waar jij met je team de mogelijkheid hebt om te ontsnappen. Een meteoor is ingeslagen en heeft de wereld uit balans gebracht. Het magnetische veld van de Noordpool is verschoven naar het hart van Kranjska Gora. De gevolgen zijn katastrofisch. De kompasnaald is gek geworden en een nieuwe ijstijd nadert. Alleen de teams die over voldoende moed, kennis en vaardigheid om de vier ontbrekende elementen te vinden kunnen slagen in het redden van onze planeet en het herstellen van het evenwicht op aarde. Je kunt Escape Igloo ® met 2 tot 5 spelers spelen en het kost 60 euro per sessie. Escape Room Enigmarium is sinds 2014 met escaperooms bezig vanuit Ljubljana. Inmiddels zijn er daar al 4 kamers. Met de igloo is er de vijfde kamer bijgekomen. Enorm leuke manier om creatief om te gaan met het begrip escaperoom vinden wij.

escape-igloo-escaperoom-slovenie

Hoe koud is Escape Igloo ®?

Het is natuurlijk altijd koud. Je bent immers op een skipiste van Slovenië. Het is iets minder koud dan in een echte igloo. Toch geeft de eigenaresse van Enigmarium, Nataša Potočnik, aan dat het allemaal meevalt met de kou. Het is 0 tot 4 graden in de igloo. Ze erkent wel dat verschillende elementen elke avond uit de igloo gehaald moeten worden omdat ze gevoelig zijn voor het weer. Dus echt warm is het natuurlijk niet :). En er is veel vochtvorming omdat het ijs natuurlijk ook smelt vanwege de temperatuur.

“It is constant temperature between 0 and 4 degrees. The game lasts 45 minutes and we have taken care that our players are not cold with some motorical challenges too. There is no problem with padlocks – but some other gadgets and props are more sensitive to cold and wet conditions (we have to remove them during the night.)”, aldus de eigenaar van Escape Room Enigmarium.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest