Een escaperoom spelen op een kermis bij jou in de buurt?

juli 19, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het kermisseizoen is alweer in volle gang. Nu hebben we gehoord dat er een heuse escaperoom rondreist door Nederland. Een escaperoom op een kermis is natuurlijk altijd een mooie toevoeging. De aanwas van nieuwe attracties op een kermis wordt minder en minder naar ons inziens. Toch lijkt het absolute aantal attracties te stijgen bij bijvoorbeeld de kermis van Tilburg, dat volgende week haar 450ste editie heeft. Van 21 t/m 30 juli staan er hier weer 230 attracties in het centrum: van authentiek tot vernieuwend. Bezoekersaantallen daarentegen lijken steeds minder te worden. Vooral de kleinere kermissen in de kleinere dorpen is bijna geen brood meer te verdienen. Mede doordat standplaatsen steeds duurder worden. Ook door steeds strenger wordende regels stoppen kermis exploitanten er mee. Gelukkig zijn er ook ondernemers die nog durven, ondernemers De Haan en Beekvelt zijn er daar een goed voorbeeld van. Deze gaan seizoen 2017 met een escaperoomattractie door het land.

Escaperoom op de kermis

Het nieuws van een escaperoom dat op een kermis te spelen is, is voor ons een reden om dit aan te moedigen. Per 2017 is het voormalige Nightmare Hotel (Schimmelpenninck) omgetoverd tot Lost Escape Adventure met als nieuwe eigenaren VOF De Haan-Beekvelt. Lost Escape Adventure beloofd een spannend avontuur voor de gehele familie te zijn, aldus de eigenaren. Lost Escape Adventure is hiermee de eerste escaperoomattractie van Nederland die op regelmatige basis op een kermis te spelen is. Dus niet een mobiele escaperoom. Lees verderop in hoeverre de beleving daadwerkelijk een escaperoom is. Prijs is 3,50 per persoon. Je speelt het met enkele personen tegelijk, we weten niet hoeveel tijd je precies hebt.

Lost Escape Adventure

Wandel door de gangen van een ondergronds verlaten laboratorium en los de opdrachten op om te kunnen ontsnappen, maar let wel op de tijd! Met die boodschap word je de eerste kamer ingestuurd. Na een introductiefilmpje van 30 seconden sta je in de 2e kamer en moet je een uitgang zien te vinden. We zien in de filmpjes die online verschijnen dat je er makkelijk binnen 4 minuten uit kunt zijn. Dit is inclusief de introductievideo. Voor een kermis prima, omdat je natuurlijk wil dat er zoveel mogelijk mensen per uur doorheen kunnen, maar voor een liefhebber van een escaperoom te weinig om echt in de beleving te komen.

Deze attractie is tot stand gekomen in samenwerking met Reclame Studio Willemstein (ontwerp), Smd Pixel NL (verlichting), Van Dongen Reclame (bestickering) en Play Time electronics (besturing). Je kunt de attractie dit jaar vooralsnog zien op de volgende plaatsen; Rotterdam (voorjaar), Purmerend, Blerick, Geleen, Dordrecht, Etten Leur, Valkenswaard, Eindhoven (Park-Hilaria), Alkmaar, Heemskerk, Wijchen, Nijmegen (najaar) en Rotterdam (najaar).

Is het echt een escaperoom?

We hebben de attractie via YouTube kunnen beleven en wat we dan zien is dat je van kamer naar kamer gaat en per kamer een soort obstakel hebt. Geen raadsels. Er zijn rode knoppen in de attractie aanwezig om zo meer tijd te kopen om er uit te kunnen komen. De attractie is mooi vormgegeven, maar heeft meer weg van Fort Broyard qua opdrachten, dan van een escaperoom. Doordat er geen geheimen in zitten en het vooral op behendigheid aankomt, is het geen mysterie en vind je op YouTube verschillende vloggers die er doorheen lopen met hun camera (Geleen, Purmerend of Dordrecht).

Mocht je de attractie Lost Escape Adventure willen bekijken om te zien of het wat voor jou is. Hieronder een filmpje van de attractie toen het op de kermis in Purmerend stond.

Leuk dat er zo gespeeld wordt met het thema escaperoom, maar deze attractie op de kermis is geen escaperoom voor ons. Wat vind jij?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest