Binnenkort ontsnappen uit escaperoom in Paleis Soestdijk?

juli 12, 2017 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Maya Meijer-Bergmans van de MeyerBergman Erfgoed Groep was te gast bij BNR Zakendoen en vertelde als nieuwe eigenaar van Paleis Soestdijk over de toekomt van het paleis. We zijn erg blij dat ze een escaperoom wil overwegen. Paleis Soestdijk ligt in Baarn en is het oude paleis van Prins Bernard en Prinses Juliana.Koningin van Nederland van 4 september 1948 tot en met 30 april 1980. Sinds het overlijden van prins Bernard in 2004 wordt het paleis niet meer bewoond. Waar velen sterke herinneringen hebben aan het paleis door de jaren heen gaat het de komende periode een nieuwe bestemming krijgen.

‘Het staat nog goed op zijn benen hoor, maar van binnen is het wel gedateerd. Het ziet er niet meer paleisachtig uit en er moet heel wat gebeuren,maar we willen de koninklijke laag zeker houden.’

Maya Meijer-Bergmans heeft als doel om het paleis ook weer gezellig te maken. Er moet dus veel bedrijvigheid in actief zijn. De investering van 1.7 miljoen voor het pand is niet genoeg om dat mogelijk te maken. Over de jaren heen is het pand sterk verouderd en is een renovatie onvermijdelijk. Mevrouw Meijer-Bergmans verwacht dat het nog zo’n 20 tot 30 miljoen gaat kosten om te renoveren.

Escaperooms bij Paleis Soestdijk?

Mevrouw Meijer-Bergmans overweegt enorm veel dingen om het paleis een nieuwe trekpleister te maken. Het monumentale deel van het paleis moet intact blijven, maar verder mag er vernieuwd worden. Rondom het thema innovatie moet het paleis in de vleugels van de tuin laten zien waar Nederland goed in is. De investeerderspartij ziet samenwerkingen met universiteiten als logische stap. Waar wij als Escape Rooms Nederland heel erg blij van worden is dat er overwogen wordt om in de kelder escaperooms te exploiteren. Onduidelijk is of hier al een partij voor gevonden is. We moedigen dat alleen maar aan. Wie wil nou niet uit een echt paleis gaan ontsnappen?

Bron: BNR

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest