De Voltage wint eerste Family Entertainment Award (FEC)

december 14, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Voor het eerst dit jaar is de de award uitgereikt voor het beste Family Entertainment Center (FEC) in Nederland. De award werd uitgereikt op de Leisure Business Days in Venray. Diverse bedrijven werden langs de meetlat van succesfactoren gelegd en de winnaar is De Voltage in Tilburg geworden. De award voor beste Family Entertainment Center is geen prijs die specifiek voor escaperooms is, maar het is wel mooi dat een bedrijf gewonnen heeft waar je escaperooms kunt spelen. De award kan gewonnen worden door iedereen die een concept heeft voor waar meerdere activiteiten onder een zelfde dak gespeeld kunnen worden.

De jury van dit jaar bestond uit Hans van Leeuwen (Pleisureworld) en Walter Jonker (Pretwerk). Beide zetten zich actief in voor FEC’s in Nederland. De Voltage scoort vooral hoog op veelzijdigheid en commerciële uitwerking volgens de jury. De Voltage in Tilburg heeft niet alleen maar escaperooms. Er zijn legio andere mogelijkheden voor het doen van activiteiten. Het percentage man versus vrouw is door de komst van escaperooms flink verschoven, aldus Casper Dudok, marketing en event manager bij De Voltage. Steeds meer vrouwen bezoeken nu de locatie.

“Bij de start van de eerste Escape Rooms was het management nog wat sceptisch. Inmiddels wordt er druk gebouwd aan nieuwe uitdagingen. Nu zijn er nog vier escape rooms – half januari zijn dat er acht.” – Casper Dudok

Een nadeel van een Escape Room is dat je het spel maar één keer kan spelen weet ook Casper maar al te goed. Daarna ken je de puzzel en is er geen uitdaging meer. Hij hoopt door 4 nieuwe kamers te openen voorlopig voldoende uitdaging te bieden; ook voor mensen die vaker op bezoek komen. Wij feliciteren Casper dan ook met de mooie prijs en hopen dat meer escaperoombedrijven in Nederland op deze manier op gaan vallen.

Meer informatie over De Voltage

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest