2 escaperooms in top 3 beste uitstapjes van Nederland 2018

juni 11, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Afgelopen donderdagavond was het dan zover, de uitslag van ‘De Beste van Nederland’. Maar liefst 2 escaperooms zijn in de top 3 geëindigd in de categorie het beste uitje van Nederland. Escaperoom Kamer 237 heeft de 1ste plaats behaald en The Great Escape in Zwolle de derde plek. Beide locaties behoren tot onze favoriete escaperooms in Nederland. Als Escape Rooms Nederland zijn we erg blij met deze uitslag, omdat we geloven dat het einde van escaperooms nog lang niet in zicht is. Elke maand komen er nog prachtige nieuwe belevingen bij. Deze 2 locaties behoren zeker bij de top in Nederland.

“We zijn onwijs trots en super blij met deze titel!” aldus eigenaar van Escape Room Kamer 237 Stefan Trimbach. “We willen iedereen bedanken die een stem heeft uitgebracht op Kamer 237. Het was een hele spannende strijd maar uiteindelijk hebben we toch de meeste stemmen weten te behalen. Het
is een enorme stimulans om met het volledige team nog beter ons best te gaan doen om iedereen een bijzondere ervaring te geven in Escape Room Kamer 237!”

Kamer 237 is nu net iets meer dan een jaar geopend en verwacht dit jaar een tweede beleving in Volkel te kunnen openen. The Great Escape bieden inmiddels ook VR-belevingen aan en kunnen ook grote groepen laten spelen doordat er 4 kamers op de locatie aanwezig zijn.

“Ontzettend mooi om te zien dat escaperooms zo ver zijn gekomen. Dat ze nu zelfs bij de beste uitjes van Nederland wordt gerekend.”, aldus Johan Post van The Great Escape.

Stortvloed aan negatieve reacties over de uitslag

Tijdens de live uitreiking van Beste van Nederland die via Facebook uitgezonden is, waren de resultaten opmerkelijk te noemen. Vrijwel alle top 3’s waren in een nacht tijd compleet anders. Locaties die eerst niet in de top 5 stonden, stonden nu ineens bovenaan. Tot ergernis van veel bedrijven die meededen. De organisatie heeft inmiddels aangegeven dat het komt door de stortvloed van geautomatiseerde reacties (zoals vrijwel altijd gebeurd bij dit soort stemmingen).

“Bij het analyseren van de stemmen zijn veel geautomatiseerde stemmen geconstateerd. Dit is in strijd met de spelregels van het programma. De spelregels staan vermeld op de website en in de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op een deelname. Ook worden deze uitgereikt en uitgelegd door de programmacoördinator. Deelnemers waarbij geautomatiseerde stemmen zijn geconstateerd, hebben wij niet gediskwalificeerd. Om de wedstrijd eerlijk te laten verlopen, zijn alle geautomatiseerde stemmen in mindering gebracht. Hierdoor wijken bepaalde uitslagen af van de resultaten die bij het sluiten van de polls te zien waren.”

Het is extra zuur als je als organisatie velen euro’s uitgegeven hebt aan mailings, Facebook-campagnes en dan beticht wordt van fraude in stemmingen. De organisatie is niet helder genoeg geweest hierover wanneer iets een geautomatiseerde stem is. We laten in het midden wat de waarheid is, maar weet dat bij elke stemming waarbij op deze manier gestemd wordt dit aan de orde is. Het blijft een een populariteitswedstrijd voor bedrijven met het grootste (sociale) netwerk.

Wij zijn erg blij dat 2 escaperooms in de top 3 geëindigd zijn als beste uitje van Nederland. Het geeft aan dat een escaperoom als echt uitje wordt gezien en dit voor veel families, teams, collega’s, vrienden en speciale gelegenheden een nummer 1 uitje kan zijn. Heb jij al gespeeld op beide locaties? Wat zijn jouw favoriete escaperooms?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest