Escaping komt met nieuwste thuis escape spel voor Serious Request

december 16, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Escaping kennen we al van hun fysieke escaperooms in Antwerpen, Breda en Utrecht. Escaping heeft 4 verschillende escape rooms: Let’s Rob The Bank, Patiënt X, Prof. Kepler & The Machine en Room 22.

Ook hebben ze inmiddels al meerdere thuis escape spellen: Het Paasei Mysterie dat wij met pasen hebben mogen spelen. Echt een lekkere en leuke uitdaging :-). The Love Agency en Let’s Rob the Bank. Nu komen ze met een gloednieuwe escape room voor thuis: The Island.

The Island

Mayday! Mayday! Onze piloot Lupidus heeft dringend hulp nodig in zijn zoektocht naar een mysterieus eiland. Weten jullie samen met hem dit eiland te bereiken en vervolgens alle mysteries op te lossen? Doe dit wel zo snel mogelijk, want dan halen jullie namelijk direct geld op voor het Wereld Natuur Fonds!

In The Island draait het allemaal om een mysterieus eiland waar onze piloot Henk Lupidus op weg naartoe is. Dit eiland zou de laatst bekende plek zijn waar de verdwenen professor Andersson naartoe gegaan is. Deze professor zou dichtbij de oplossing tegen klimaatverandering zijn. Aan jullie de taak om Lupidus naar dit eiland te brengen en samen de mysteries daar te ontrafelen.

De escape room The Island bestaat uit verschillende papieren items die jullie in een envelop ontvangen (natuurlijk allemaal op gerecycled papier). Deze onderdelen kunnen jullie over een tafel verspreiden, om ze zo goed met je team te bekijken. Vervolgens maken jullie via een online server contact met piloot Lupidus. Via deze server ontvangen jullie telkens berichten van Lupidus en kunnen jullie de oplossingen aan hem rapporteren. Zo kun je de escape room spelen wanneer je maar wilt!

Speel en haal geld op voor Serious Request

Door het spelen van deze escape room duik je niet alleen in het avontuur van de verdwenen professor Andersson maar haal je ook nog eens geld op voor het Wereld Natuur Fonds/Serious Request.

Vanaf zaterdag 18 t/m 24 december sluiten 4 DJ’s van het Nederlandse radiostation 3FM zich op in een glazen huis voor het event Serious Request 2021. Dit doen ze om aandacht te vragen voor klimaatverandering en geld op te halen voor WWF. Escaping support deze actie met deze speciale escape room The Island.

Het draait erom dat je zo snel mogelijk de puzzels in de escape room weet op te lossen. Net als bij de klimaatverandering in de wereld is er namelijk geen tijd te verliezen! Voor elke opgeloste puzzel binnen de tijd verdienen jullie geld voor het Wereld Natuur Fonds. Zo kun je in totaal tot €10 aan het WWF laten doneren, enkel en alleen door de escape room te spelen! Alle escape rooms van The Island die in de periode t/m 9 januari 2022 worden gespeeld doen automatisch mee, waarna Escaping op 10 januari 2022 de donatie zal doen. Je kunt The Island ook daarna nog spelen (tot minimaal 1 jaar na aankoop), maar dan wordt er geen donatie meer gedaan.

Ideaal te spelen met de feestdagen

The Island is te spelen op elk gewenst moment met je hele gezin of familie en daardoor ideaal om samen met de feestdagen te spelen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar maar een volwassenen erbij tot 14 jaar is wenselijk. Je bent ongeveer 90 tot 180 minuten samen met dit avontuur bezig.

Advies is om met 2 tot 5 spelers te spelen maar meer is ook mogelijk. Je hebt niet veel nodig om dit spel te spelen. Daar houden we van. Naast een grote tafel waar je met z’n alleen rond omheen zit heb je ook een pen/potlood, papier, laptop/tablet (met internet), spijker/punaise en een schaar nodig.

Ben je enthousiast geraakt door het spelen van The Island? Dan hebben we goed nieuws. Bij je bestelling van The Island wordt een kortingsbon van 12,50 meegeleverd voor een van de andere escape room spellen voor thuis van Escaping.

Als je nu besteld dan wordt je bestelling in de week voor kerst uitgeleverd. Het spel kost 24,50 + €2,95 verzendkosten (gratis bij een bestelling vanaf €70).

Zetten jullie je beste beentje voor door de uitdaging aan te gaan en halen jullie geld op voor voor Serious Request?

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest