Kom ook naar nieuw evenement van Escape Rooms Nederland!

januari 30, 2020 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Als grootste escaperoomplatform van Nederland wil Escape Rooms Nederland graag iets extra’s doen. In samenwerking met Prison Escape organiseren we ditmaal een uniek evenement waarbij jij als een van de allereerste de gloednieuwe Prison Escape in Doetinchem mag beleven. Wow! Iedereen die escaperooms dierbaar is, is uitgenodigd. Koop kaartje(s)!

Uniek evenement Escape Rooms Nederland

Door onze vele ERN Marathons en Nieuwjaars- en zomerborrels weten we dat uit deze ontmoetingen de beste samenwerkingen komen. Samen kennis delen over kansen en problemen bij het opzetten en runnen van een escaperoom. Maar ook genieten van nieuwe en mooie belevingen in Nederland. Wij willen daarom door middel van dit evenement de juiste mensen bij elkaar blijven brengen.

 • Créme de la creme van escape room wereld is aanwezig
 • Kennissessies van Gloeidraad en Project Escape
 • Unieke mogelijkheid om als een van de eerste de gloednieuwe Prison Escape Doetinchem te spelen
 • Lunch is inbegrepen

Wij organiseren samen met Prison Escape onze nieuwjaarsborrel in Doetinchem waar je onder het genot van een hapje en drankje verhalen uit kan wisselen en het nieuwe escape seizoen in kan luiden samen. We zien je graag op 28 februari 2020 in Doetinchem.

Het programma

Het is een dag wat uit 3 onderdelen bestaat. Je bent vanaf 09:00 welkom. We zullen de dag starten met enkele Breakout sessies waarbij sprekers een boeiend en inspirerend verhaal vertellen waarna vooral de discussie daarna mooie herinneringen oplevert. Daarna mogen we als een van de eerste van Nederland de nieuwe Prison Escape in Doetinchem spelen. Kun jij ontsnappen uit een echte gevangenis?! Eenmaal terug zullen we napraten en afsluiten met een dinerbuffet. Waarbij de diepte in gegaan kan worden en nieuwe samenwerking mogelijk gemaakt zullen worden.

Het evenement is bij De Kruisberg in Doetinchem (Kruisbergseweg 172, 7009 BN).

1. Breakout sessies + lunch

Mike van Hoenselaar (Escape Rooms Nederland) en Rik Stapelbroek (Real Life Gaming) zullen de dag openen om 10:00 en een blik geven op de escaperoom markt. Data, statistieken en prognoses. Wist je dat er wereldwijd meer dan 50.000 escaperooms zijn?!

Iedereen wil zijn entertainment beleving een onderscheidend vermogen geven. Een van de manieren is het toevoegen van acteurs. Zij kunnen zorgen voor een stukje menselijke interactie waar geen kunstmatige gemaakte uitdaging aan kan tippen. Maar hoe implementeer je een acteur in je ervaring? Waar vind je deze mensen? En wat kan je verwachten met het werken met acteurs? Jeroen van Hasselt (Throwback Tales) en Raymond Reints (Gloeidraad) hebben een industrie onderzoek uitgevoerd en zullen al deze vragen en meer beantwoorden vanaf 10:45!

Om 12:00 kun je genieten van een uitgebreide lunch.

Na de lunch om 13:00 zal Mark Smolenaars van Project Escape een verhaal delen over Experience Design. Binnen Studio XD gebruikt hij experience design om meeslepende niet-digitale werelden te creëren. Experience Design is de toekomst voor escaperooms volgens ons. Mark gaat vertellen over hoe experience design het ontwerp van de complete escape room ervaring sterker kan maken.

2. Prison Escape Doetinchem

Om 14:00 worden we opgeroepen. We gaan de bak in! We zullen deze unieke grootschalige beleving als een van de eerste van Nederland mogen gaan beleven. Dit ga je niet snel nog een keer meemaken! Als je je op tijd opgeeft zul je voor het evenement ook nog de juiste detentie documenten ontvangen. Die zouden nog wel eens een voordeel kunnen hebben.

Prison Escape Doetinchem is heel anders dan in Breda. Dus als je in Breda al gespeeld hebt, dan kun je prima in Doetinchem meedoen.

Als je Prison Escape niet wilt spelen dan is het mogelijk om bij de Kruisberg te blijven, de organisatie is daar alleen niet, want we zullen zelf ook meespelen met Prison Escape :). Je bent +/- 17:00 weer bij De Kruisberg.

3. Diner

Na het spelen zullen we weer bij De Kruisberg afgezet worden. Hier is nog de mogelijkheid om na te praten en zullen we de dag afsluiten met een heerlijk diner. We zullen omstreeks 19:30 de dag samen afsluiten en hopen we dat we weer een onvergetelijk mooie dag samen hebben mogen beleven.

Kom ook!

Ben jij beroepsmatig actief in de wereld van escaperooms? Of gewoon een enthousiaste speler? Van 9:00 tot 20:00 ben je welkom in Doetinchem. Wij zullen zorgen voor voldoende inspiratie, gelijkgestemden, hapjes, drankjes, een toplocatie en een onvergetelijke ervaring die je kunt spelen. Onmisbaar voor jou. Hopelijk zijn jullie er dan ook gewoon bij.

We gaan er weer voor om een onvergetelijke dag mogelijk te maken. Het grootste gedeelte van het evenement wordt gesponsord door Escape Rooms Nederland. Toch vragen we alsnog een bijdrage voor de overige kosten zoals de lunch en het spelen van Prison Escape (normaal 70 euro).

Praktische zaken

 • Inschrijven doe je hier (kosten zijn 67,50 euro inclusief BTW per persoon, dit is inclusief ochtend- en middagprogramma, dus break out sessies, lunch én Prison Escape)
 • Het diner is 25 euro per persoon incl. BTW. We hopen dat je ook hier graag bij wilt zijn!
 • Parkeren kan bij De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, 7009 BN Doetinchem.
 • Wil je last-minute iemand extra meenemen, dat kan, dan regelen we dat naderhand via een factuur. Het kan wel zijn dat er geen plek meer is bij Prison Escape om te spelen, houd daar rekening mee.
 • Wie het eerst komt, het eerst maalt. Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar.
 • Het is van 09:00 tot 20:00 uur.
 • Het evenement is primair voor bedrijven of bedrijven in spe die iets met escaperooms doen. Puzzels maken, escape rooms bouwen, escape room spellen of software voor escaperooms maken. Escapekisten of real life gaming kan natuurlijk ook.
 • Enthousiaste escape room spelers en fans zijn zeker weten ook welkom!

Wij hopen jullie op 28 februari 2020 te zien in Doetinchem! We hebben er erg veel zin in!

Inschrijven voor de ERN Zomerborrel

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest