Uniek live event van filmhuis Blumhouse

oktober 13, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

We zijn erg enthousiast over een aankomend live-evenement van Blumhouse, Amazon Studios en Little Cinema op 16 en 17 oktober!

Blumhouse kennen we ook van de film Escape Room (2019), niet die uit 2017 waar we al een review over schreven. Het filmhuis komt nu met het evenement Blumhouse Live. Een speciaal evenement om te vieren dat 4 thrillers exclusief op Amazon Prime verschijnen. Het betreft de films Nocturne, Black Box, Evil Eye en The Lie.

Op deze twee dagen heb je de mogelijkheid om het mysterie van een vermiste student op te lossen in een labyrint, om interactieve tarotlezingen te ervaren en zelfs een escaperoom te spelen die verborgen levels ontgrendelt. Blumhouse Live is een online interactieve beleving die verder gaat dan de standaard lanceringen zoals je die gewend bent.

Op 16 en 17 oktober zijn er twee voorstellingen per dag met 10 kamers om te verkennen, 4 liveshows en 2 geheime dj’s. Een volledig pakket om gasten een volledige beleving te geven.

Om deze immersieve beleving te ontdekken hoef je geen Amazon Prime te hebben. Iedereen kan meedoen. Op de website kun je een RSVP achterlaten om er bij aanwezig te zijn. Omdat het evenement gefocust is op Amerika zijn de tijden vanwege het tijdsverschil 02:00 en 04:30 dat wij in kunnen schrijven. Dus een uitstekende vrijdag of zaterdagnacht besteding nu de horeca toch niet open mag zijn :).

Verleggen van grenzen

Immersie is de perceptie van fysiek aanwezig zijn in een niet-fysieke wereld. Blumhouse wil met deze interactieve online beleving je een geloofwaardig verhaal intrekken, ook al ben je op afstand naar een scherm aan het kijken. Een uitdaging waar we steeds meer voorbeelden van zien.

Een goede “immersieve ervaring” trekt een persoon in een nieuwe of vergrote werkelijkheid, waardoor het dagelijks leven (door het meer boeiend of bevredigend te maken) via spel, technologie of externe factoren wordt verbeterd. Zoals recentelijk bijvoorbeeld Undercover 030 deed in Utrecht met een coronaproof outdoor escape beleving, live video escaperooms bij de start van deze pandemie door op afstand escaperooms te kunnen spelen of Prison Escape Online om iemand via jouw eigen computer op afstand uit de gevangenis te redden.

We zijn daarom extra benieuwd hoe Blumhouse met deze live ervaring dit voor elkaar gaat krijgen in een online ervaring. Ga jij RSVP’en?

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest