De Familie Groen in Avonturenland: escaperoom voor thuis (geschikt voor kinderen)

april 1, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

In deze tijden van het coronavirus zijn we allemaal aan huis gekluisterd. Gelukkig zijn er steeds meer belevingen die je makkelijk vanuit thuis kunt spelen. Zo ook deze nieuwe escaperoom voor thuis. Voor jong en oud, maar wel extra veel aandacht voor jongere kinderen vanaf 6 jaar.

De Familie Groen is een initiatief van Living Story. Living Story is een Serieus Game Studio, ook wel bekend van De Wintertuin Experience in Baarn. Deze escaperoom moest door het coronavirus helaas ook sluiten.

Het Verhaal

De Familie Groen brengt het avontuur naar je toe!
Escaperoom-voor-thuis “De familie Groen in Avonturenland” van Living Story zorgt in roerige tijden voor vermaak aan de keukentafel. ‘Straten zijn leger, scholen zijn dicht en je wil ook niet dat je kinderen de hele dag naar computerschermen staren.’ Om deze reden heeft spellenbedrijf Living Story het familiespel rondom de familie Groen ontworpen. Attractiepark Avonturenland zit namelijk met een groot probleem…

“Ons pretpark heeft een prijs gewonnen. Over een uur komt de burgemeester met de prijs én 1000 kinderen die vandaag gratis naar binnen mogen. Maar iemand heeft het park gesaboteerd. De attracties werken niet en ik kom niet in het elektriciteitshuisje, waar ik alles weer aan kan zetten. De code is veranderd… en ik weet misschien wel door wie… Beste Familie Groen, HELP me alstublieft.”
– Mevrouw Amber, directeur Attractiepark Avonturenland

De Familie Groen wordt dus ingeschakeld door Avonturenland. Iemand heeft de stroom van alle attracties in Avonturenland gehaald. Het is de taak van Familie Groen om te achterhalen wie dit gedaan heeft en hoe ze de stroom weer op de attracties kunnen krijgen.

Wie zijn de familie Groen?

Sinds jaar en dag helpt de familie Groen daar waar ze het hardst nodig zijn. Gewapend met een flinke portie intelligentie, een dubbele dosis inzicht en een ondernemende houding staan zij klaar om de uitdaging aan te gaan.
Geen uitdaging is te groot, geen probleem onmogelijk. Alles kan. Supersnelle service, binnen het uur. Want als je niet weet wat te doen, dan is daar de familie Groen.

Zit je met je handen in het haar?
Lijkt het alsof niks je nog kan redden?
Weet je niet meer wat je kan doen?
Dan is daar de familie Groen.

Escaperoom-voor-thuis

Een escaperoom voor thuis is, zoals de naam al zegt, een spel waar je niet voor naar buiten hoeft. Je kan ‘t gewoon thuis aan de keukentafel spelen! Het is een puzzelspel voor het hele gezin waarbij je opdrachten krijgt zoals je ze in een escaperoom ook zou kunnen krijgen. Je hoeft dit keer níet te ontsnappen, maar je moet de escape room wél binnen een uur kraken, Zet de timer maar vast aan.

Waarom een escaperoom-voor-thuis?

Toen de Baarnse Wintertuin Experience op 15 maart om 18:00 uur dicht moest vanwege het Corona-virus, zijn de uitbaters (spellenstudio Living Story) meteen gaan nadenken over andere manieren om mensen tóch een escaperoom te laten beleven. Dat werd de ‘escaperoom-voor-thuis’.

Onze ervaring

Ook wij hebben dit mooie spel mogen spelen met onze 6 jarige zoon thuis aan de keukentafel. Nadat we alles uitgeprint en uitgeknipt hadden kon het avontuur beginnen. Met een heel klein beetje sturing en hulp heeft onze zoon alles zelf gedaan. Hij vond het een hele ervaring! Thuis, lekker met papa en mama een escaperoom spelen. Spannend zeg! Gaan we het wel redden? Na een goed uur hadden we het spel afgerond en hebben we Avonturenpark gered!! Yeah!

Het is echt een leuk spel voor families met kinderen tot 12 jaar. We denken dat alles daarboven het niet meer zo uitdagend gaat vinden. Echt een hele leuke beleving, we hebben een super avond gehad! We vind het zeker een aanrader!

Hoe kun je deze escaperoom voor thuis bestellen?

De familie Groen in Avonturenland” is beschikbaar via www.defamiliegroen.nl. Dit escaperoom spel is te koop als download en kost €14,50 (om zelf te printen en te spelen) en als postpakket dat wordt thuisbezorgd. Dit postpakket kost €19,50 (klaar om te spelen).

 

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest