FIOD expositie en escaperoom in één

april 26, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

FIOD-Fraudebestrijding

In het kader van het 75 jarig bestaan van de FIOD heeft het Belasting en Douanemuseum in Rotterdam een nieuwe expositie ontwikkeld.
Deze allernieuwste expo is nu af. Maar het is niet alleen een expositie. Het is een tentoonstelling en escaperoom in één.
Nu is het alleen nog wachten op groen licht dat de deuren van het museum weer open mogen.
Met de verschillende kamers waar cases moeten worden opgelost, heeft de expo een setting van een escaperoom maar zonder dat je opgesloten wordt. Deze escaperoom is exclusief met 6 volwassenen tegelijk te bezoeken of 2 gezinnen (kinderen 12+).

Escaperoom FIOD

FIOD-Fraudebestrijding is een tentoonstelling en escaperoom in één. Stap in de schoenen van een FIOD-rechercheur en ga zelf aan de slag. Je betreedt de FIOD campus via de centrale hal met expo ‘75 jaar FIOD’. In vijf verschillende kamers zijn fraudecases opgezet, waar codes gekraakt moeten worden met opsporingsmethoden waar de FIOD zelf ook mee werkt. Ga op zoek naar cybercrime op het Darkweb, observeer en rechercheer mee in het DigiLab, spoor witwaspraktijken en corruptie op of doorzoek een woning.

Expositie Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst

De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst bestaat 75 jaar. Wat kunnen we verwachten van deze expositie?

In de centrale hal en de gangen naar de opsporingskamers, zijn werk en organisatie van de FIOD uitgelicht, in beeld, tekst en met objecten (o.a. opsporingsmiddelen). In 2020 was het vijfenzeventig jaar geleden dat de FIOD begon, als landelijke opsporingsdienst van onjuiste belastingaangiften.

De FIOD is bekend van de invallen die in het nieuws worden gebracht. Voordat de FIOD overgaat tot een inval, is er uitvoerig onderzoek verricht door de financiële en cyber- rechercheurs. Samen verzamelen zij alle puzzelstukjes om financiële fraude te bestrijden. En dat is wat je als bezoeker gaat zien en doen in deze tentoonstelling.

Nieuwsgierig geworden? Op hun website kun je meer informatie vinden en kun je in de gaten houden wanneer het museum weer open gaat voor bezoekers.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Pin It on Pinterest