Bevrijd directeur Fort Kijkduin in deze gratis escape game

mei 19, 2020 | Nieuws | Karin Goumans 1 Comment

Update 20-08-’22: Dit spel is helaas niet meer gratis maar is nu voor 14,95 te spelen.

Bezoek Fort Kijkduin vanuit je woonkamer via een gratis online escape game! Fort Kijkduin en Escape Room Egmond zijn gesloten dus brengen ze het fort en de escaperoom naar de mensen thuis! Door middel van de 3D-fotografie kun je daadwerkelijk rondlopen in het fort, maar dan vanuit je woonkamer. Om zo een klein stukje geschiedenis van het fort spelenderwijs te laten beleven. Het spel is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan met maximaal 4 spelers gespeeld worden. Perfect voor gezinnen of speel met vrienden via een videoverbinding.

Het verhaal

Bevrijd de directeur van Fort Kijkduin!

Het draait in deze escape game om één ding: het bevrijden van de directeur. Lange Jaap, een veel geziene gast op Fort Kijkduin, heeft hem namelijk gevangen genomen. Hij wil graag dé gids zijn en probeert het op deze manier op te nemen tegen de vaste gids van het fort, Marcel. Hij heeft dan ook een duidelijke videoboodschap voor Marcel. Jaap heeft het hele fort overhoop gehaald en allemaal puzzels verstopt over het fort. Aan de spelers de taak om gids Marcel te helpen met het oplossen van de puzzels en zo de directeur te bevrijden. De ontvoerde directeur moet wel even geduld hebben, de game is namelijk goed voor 1,5 tot 2 uur vermaak! Leuk en leerzaam tegelijk Veel van de informatie die in het Fort te vinden is of verteld wordt door gids Marcel tijdens de rondleidingen is verwerkt in de puzzels. Op deze manier leer je op unieke wijze veel over de geschiedenis van dit verdedigingswerk.

“Een prachtig kijkje in het fort, waar ik met dit spel, ondanks dat ik er al jaren meerdere keren per jaar kom, toch weer nieuwe dingen heb geleerd”, Een van de spelers van de online escaperoom Bevrijd Fort Kijkduin.

Levensechte beelden

Initiatiefneemster Samira Houtenbos uit Egmond aan Zee en eigenaresse van Escape Room Egmond over de levensechte beelden die gebruikt zijn in de online escaperoom.

“Hier moeten we iets mee. Dit is zo levensecht. Dat je daadwerkelijk zelf kunt rondwandelen maakt het super geschikt voor een online escaperoom. Ik ben geschikte locaties gaan bellen en stuitte op Fort Kijkduin: zij waren meteen enthousiast!”

Nu nog geen 3 weken later staat het spel online en hebben de eerste 250 spelers het spel gespeeld. Het spel is geheel gratis te spelen en wie wil kan een vrijwillige donatie achterlaten om de makers van het spel te bedanken en het fort en de escaperoom te steunen in deze tijd.

Ga naar www.bevrijdfortkijkduin.nl om het spel te spelen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

  1. Avatar

    Deze post verdient een update. Het spel -leuk gemaakt en een plezier om te spelen!- is niet langer gratis. Je kunt het spelen voor €14,95.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest