Ga op Geheime Missie tijdens de Outdoor Escape Game in Voorschoten

augustus 12, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Houd je van escaperooms doen en buiten zijn? Ga je niet op vakantie maar kom je uit de buurt van Voorschoten? Of ben je juist wel op vakantie in de omgeving van Voorschoten? Ga dan op een geheime missie tijdens de outdoor escape game: Operatie Frontshots.

De maker en bedenker van dit spel heet Susanne. Ze heeft in 2019 meegedaan aan het programma I SPY van AvroTros in 2019. In dit programma volgden 14 onbekende Nederlanders een opleiding tot spion. Deze opleiding werd gegeven door drie voormalige inlichtingenofficieren.

Susanne is een echte escaperoom fan en door haar deelname aan I SPY is ze nog meer geïnspireerd geraakt. Nu staat haar eerste missie live: Operation Frontshots. Bestel het spel, ontvang het pakketje thuis en de code voor de app. Je speelt met 1 tot 5 personen in een team of het is mogelijk om met verschillende teams tegen elkaar tegen spelen. Dit kan allemaal op een moment dat het jullie het beste uitkomt. Ideaal.

Outdoor escape game

Deze Geheime Missie is een outdoor escape game met als eerste locatie Voorschoten. Geheim agent Dustin is vermist en jouw hulp is nodig. Dustin is undercover bij een criminele organisatie die wereldwijd te werk gaat. De leider van de organisatie is van plan uit Nederland te vertrekken. Dustin was al ver met het achterhalen van alle informatie maar heeft deze nog niet bij ons kunnen krijgen. Ze hebben wel al een kaart van hem gekregen en ze denken dat je daarmee moet beginnen?

Het wordt gespeeld met een app maar je krijgt ook een pakketje thuisgestuurd. Deze combinatie maakt het extra leuk, omdat je ook fysieke elementen in je handen hebt.

Onze ervaring

Je begint met het downloaden van de app: Turfhunt. Dit gaat allemaal heel makkelijk. Met de verkregen code kun je inloggen en het spel begint met een geluidsfragment van Sandra. Ze heeft onze hulp nodig en spreekt ons toe. Het contact is verbroken met de geheime agent Dustin en wij ontvangen duidelijke instructies wat Sandra van ons verwacht. Het spel begint.

Voor ons ligt een zwarte envelop met de tekst: Voor Sandra, van Dustin. Mysterieus! Deze envelop mogen we openen en meteen staat ons puzzelbrein aan.

Daarna lopen we vanuit de app willekeurig alle puzzels af. Omdat er niet een vaste volgorde in de locaties en puzzels zit, start je op een locatie waar je zelf wilt starten en vanuit daar loop je een logische route die de app aangeeft. Als je met meerdere teams tegelijkertijd start dan start je allemaal op een andere locatie. Zo loop je elkaar niet in de weg en dan kun je er een leuk battle element in verwerken.


Susanne heeft gebruik gemaakt van een mooie variatie aan puzzels en je leert tegelijkertijd een stukje van Voorschoten kennen. Dat vinden we altijd het mooie aan outdoor escape games. Je loopt door een stad zoals je deze nog niet gezien hebt of er doorheen zou lopen zonder deze game. Ook is dit ideaal te spelen met gezinnen met kinderen vanaf 8-9 jaar. Een fijne vakantieactiviteit dus :-).

Wil jij iets tofs doen rondom Voorschoten met je gezin/familie of collega’s? Bestel dit spel en ga erop uit op een moment wanneer het jullie uitkomt en natuurlijk wanneer het mooi weer is. Het spel is nu te spelen voor een introductieprijs van €29,95 (daarna €39,95) inclusief verzendkosten.

Ondertussen droomt Susanne alvast verder aan haar volgende spel. Wat zou een mooie nieuwe plaats zijn voor de volgende missie?

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest