Gekste situaties in een escaperoom volgens eigenaren

januari 16, 2019 | Nieuws | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Het spelen van een escaperoom is verslavend, maar vooral super leuk! Er gebeurd veel tijdens het spelen van een kamer. Het onderlinge spel is vaak voor game masters dan ook hilarisch om in de gaten te houden. Om dit een klein beetje in kaart te brengen hebben we een aantal escaperoom eigenaren gevraagd wat de meeste gekke situaties zijn die ze meegemaakt hebben in hun escaperooms. We delen graag 30 gekke situaties in een escaperoom met jou.

Try2Escape Roosendaal:

1. “Wij hebben een keer meegemaakt dat één persoon van een groep escapers tijdens het spelen van de escape room attributen, sloten en sleutels ging verstoppen in onze eigen room. Het doel was om ons een beetje te plagen en waarschijnlijk om ons terug te pakken, omdat hij er met zijn groep ondanks vele hints niet uit ging komen. Dit gebeurde in onze escape room Het Dopinglab op locatie Rucphen.”

Rock City Escape Amersfoort:

2. “Wij hebben een keer een baby van 3 maanden mogen ontvangen, omdat de vader geen oppas kon vinden. Deze baby heeft, ondanks ons niet hele gezellige thema Bloody Mary, het hele spel heerlijk slapend meegespeeld vanuit de draagzak.”

Breakout Rotterdam:

Safety First
3. “Onlangs heeft een bedrijf nieuwe brandmelders in de kamers geïnstalleerd. Vandaag een team in Alcatraz, lekker bezig, rennen de kamer door om alles wel even op te lossen, dan ineens gaat het Alarm af … damn .. er is toch niets aan de hand ??? Ja, die nieuwe melders natuurlijk; ‘foutje’, een melder blijkt niet ingesteld te zijn als thermische melder, maar optisch … Deuren automatisch van het slot af, groep eruit, alarm resetten, geen paniek … groep na korte onderbreking verder met hun missie…

We zijn aangesloten op een alarmcentrale en derhalve komt dan ook de brandweer meteen uitrukken. “Is niets aan de hand heren, er is een melder afgegaan in één van de escaperooms”. Voorschriften geven blijkbaar aan dat ze zelf moeten vaststellen dat er ook niets aan de hand is. De spelers waren zeker onder de indruk van de brandweermannen die in vol ornaat de kamer binnen stormden … achteraf, tijdens een drankje ook nog hartelijk om kunnen lachen.”

Ja, ik wil
4. “Inmiddels twee aanzoeken in een kamer meegemaakt. Leuk om aan mee te werken natuurlijk; aangepaste puzzel in de kamer die na ca 45 minuten wordt opgelost “wil je met me trouwen?”

5. “Een stel, samen met hun ouders in de kamer; “daar komt de bruid” en “Barry White” op de achtergrond, fles champagne met glazen in de dakgoot. En wij met natte oogjes in de control room …”

Dat kan eraf ….
6. “In één van de kamers hangt een grote poster op het hardboard aan de muur. De poster was vastgeschroefd aan de muur. Natuurlijk zijn we allemaal wat meer op ons hoede wanneer de gasten onervaren zijn en een drankje op hebben, maar deze zagen we niet aankomen. Een familie op bezoek, na uitgebreide introductie helemaal klaar om te ontsnappen. Alles in orde totdat oma de poster aan de muur zag hangen. 3 seconden later met schroeven en al uit te muur getrokken… dat blijft soms verbazen. Niet super leuk natuurlijk, maar daar leren we van; zo zit alles wat vast moet zitten ook echt vast.”

Beter geen uiensoep en bruine bonen
7. “Moeder met haar kinderen enorm enthousiast bezig om te ontsnappen … dat bleek (extra) lastig vanwege de uitlaatgassen waarmee haar kinderen met enige regelmaat de ruimte vulden… Daar kon het ventilatiesysteem in de kamer niet tegenop … Toch vervelend wanneer je opgesloten zit…”

Escape Room Tivoli Oudenbosch:
8. “Grappig! Professor Palmas van Escape Room Tivoli kan er voor zorgen dat men iets zoekt achter werkelijk waar alle voorwerpen, zelfs als ze helemaal niets betekenen.”

EscapeTales Bussum:

9. “Toen we de escape room “Runaway Train” gingen bouwen heb ik een spel-element bedacht waarbij stekkertjes ingeplugd moeten worden. Ik ben voor een vierkant van 36 pluggaten gegaan, hoe groot is de kans dat je dan immers ineens de juiste combinatie raadt? Mijn compagnon Philip maakte zich zorgen dat men per toeval de juiste gaten zou verbinden. Ik heb hem gerustgesteld: “Die kans is 1 op 10000. Als dat gebeurt betaal ik champagne voor iedereen. Twee groepen later heb ik champagne betaald…”

Best Escape Maastricht:

10. “Spelers die ruzie maken, mekaar slaan en vervolgens gaan huilen”

11. “De brandblusser (die er voor de veiligheid hangt) leegspuiten in de kamer”

12. “Een jongen die zijn meisje ten huwelijk vraagt bij de uitgang van de escaperoom”

The Space Veghel:
13. “Het meest gekke dat wij meegemaakt hebben gebeurde midden in de nacht. Op de camerabeelden zagen wij dat 2 bijzonder fanatieke inbrekers dolgelukkig naar buiten kwamen gelopen met twee zware kluizen. Deze 2 inbrekers dachten waarschijnlijk dat ze de hoofdprijs te pakken hadden. Wat een enorme teleurstelling moet dat zijn geweest toen ze de kluizen gekraakt hadden en tot de teleurstellende ontdekking kwamen dat ze 2 briefjes rijker waren met daarop een instructie voor de volgende puzzel.”

Locks&Keys Tilburg:

14. “Huwelijksaanzoek in ‘Het Geheim van Schrobbelér’. De bruidegom vroeg of wij de ring wilde verstoppen in de kamer. We hebben de ring verstopt bij een puzzel op het einde van de kamer. Omdat de bruidegom zelf de kamer niet kende en niet wist waar het einde van de kamer was, was hij continu op zijn hoede en heel nerveus. Ze zei gelukkig ‘ja’!”

15. “Een groep mannen kwam op een zondag ochtend 12.00 uur escapen, terwijl zij zaterdagnacht tot 6.00 uur waren doorgezakt. Een van de mannen viel in slaap op een stoel in de escape room (en dat zelfs in de horror kamer: Boshut 17)!

16. “Veel groepen spelen escape room De Bank meerdere malen. Er zit hier namelijk écht geld in en je mag de kamer steeds opnieuw spelen tot je het geld vindt. Leuk om te weten is dat sommige groepen wel 7x terug komen en elke keer vol adrenaline de kamer uitlopen als ze de jackpot niet hebben gevonden en de kamer meteen weer opnieuw willen spelen. Het werkt verslavend…”

17. “In een van de escape rooms staat een klein bed waar we zo nu en dan ineens iemand in zien liggen terwijl de benen eruit bungelen.”

18. “Veel van onze escapers ‘tijgeren’ over de grond om een laserstraal te ontwijken die ze ook gewoon af kunnen zetten.”

19. “Een gast probeerde met een plastic sleutel een codeslot te openen.”

20. “Het is een keer gebeurd dat een man van ongeveer 40 jaar stampvoetend als een klein kind naar buiten kwam na 20 min omdat zijn zaklamp uitviel.”

21. “Als gezinnen met kinderen escapen luisteren de ouders vaak niet naar de kinderen terwijl de kinderen meestal creatief denken en de juiste antwoorden vinden.”

22. “Er is ooit een groep geweest die bij de gemeente alle bouwtekeningen van ons pand heeft opgevraagd om geheime ruimtes te achterhalen zodat ze konden inschatten waar de jackpot lag.”

23. “Er was een koppel dat de liefde wilde bedrijven in de Schrobbelèr kamer. Toen hadden ze nog niet door dat er camera’s hingen.”

24. “Een meisje was zeer gefrustreerd omdat ze dacht dat een puzzel niet klopte terwijl ze zelf een telfout maakte. Ze kwam boos de kamer uit en zei: ik mag dan wel blond zijn, maar ik heb gewoon aan de universiteit gestudeerd hoor! Na uitleg van ons zag ze in dat ze een telfout maakte en daarna heeft ze geen woord meer gezegd. De rest van de groep heeft haar de rest van het uur uit zitten lachen.”

25. “Vaak worden de simpele dingen vergeten, zoals: lezen, logisch redenen, kijken, zoeken, ongebruikte sleutel in hun broekzak doen en vergeten te gebruiken.”

26. “Sommige mensen zijn vergeten dat ze bang zijn in het donker en gaan vervolgens een donkere kamer in.”

27. “Er was ooit een meisje dat de deurklink van boshut 17 een uur lang niet losgelaten heeft omdat ze zo bang was.”

28. “We zien veel groepen die schrikken in boshut 17 en dan elkaar vast pakken tegen de angst. We hadden zelfs een keer een groep van 6 studenten die overal met zijn 6en heen liepen en uiteindelijk na 30 min op de nood knop hebben gedrukt omdat ze de angst niet meer aan konden.”

Prison Experience Arnhem:
29. “Wij zitten in een spannende locatie aan de rand van het centrum van Arnhem, in de 132 jaar oude koepelgevangenis. Daar spookt het af en toe. Dus wij hebben regelmatig personeel dat bij het terugbouwen de escape room uitrent vanwege enge geluiden/gebeurtenissen.”

30. “Daarnaast hebben wij in de isolatiecellen binnen de gevangenis een escape room gebouwd, en geven wij aan dat toiletpotten in de cellen geen onderdeel zijn van het spel, regelmatig verdwijnt er toch een hand in de pot… blehhg.”

Hopelijk hebben we jullie een lach op jullie gezicht bezorgd. Wij kunnen er in ieder geval hard om lachen. Mocht je zelf iets leuks/geks meegemaakt hebben in een escaperoom, deel het met ons :-)!

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

  1. Avatar

    In een escaperoom in Raalte hadden ze een gedeelte waar laserlichten schenen. Daar moest je doorheen om bij een kluis te komen. Als je de lasers aanraakte zou er een paar seconde/minuten van de tijd afgaan.Wij met onze geniale ideeen, die je normaal in films ziet: pak een spiegel en leg ze tussen de lasers zodat je een vrij pad hebt! Na enkele keren proberen (en een drankje op) zagen we in dat dat natuurlijk helemaal niet werkt haha. En op het einde moesten we een bom ongedaan maken. Welke draadjes moet je doorknippen om de bom ongedaan te maken was de vraag, nou wij wisten het wel. KNIP! de tijd stopte nog steeds niet, dus maar roepen naar het personeel. Was her achteraf blijkbaar de bedoeling om op te noemen welke het waren, i.p.v. echt doorknippen. Oeps ?

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest