Gratis muziek escaperoom voor kinderen

april 13, 2021 | Nieuws | Karin Goumans

Van 9 t/m 18 april is de Kindermuziekweek. Dit jaar hebben ze iets speciaals ontwikkeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Een muzikale escaperoom: Opa’s wachtwoord. Deze escaperoom is in deze periode beschikbaar voor iedereen en is gemaakt door de muziekmethode Muziek In School.

Help jij opa het wachtwoord vinden?

Opa houdt van zingen, maar kan nu al weken niet naar de repetitie van zijn mannenkoor. Gelukkig heeft de dirigent van het koor iets bedacht: Zij heeft online een muziekkamer ingericht. Daar zullen ze samen gaan zingen en natuurlijk ook gezellig bijkletsen. Maar nu is opa het wachtwoord kwijt van deze kamer.

Help jij opa het wachtwoord vinden?

Onze ervaring

​Wij hebben deze escaperoom afgelopen zondag gespeeld met onze zoon van 7 jaar. Voor hem was het af en toe nog een beetje lastig maar met wat hulp kwam hij er vrij goed zelf uit.

De escaperoom is opgebouwd in 4 kamers met 4 verschillende muziek thema’s en opdrachten. De puzzels en opdrachten lijken allemaal wel wat op elkaar maar voor kinderen is dit juist heel erg leuk. Spelenderwijs leren ze luisteren naar muziek. De snelheid, ritme leren herkennen, welke muziekinstrumenten hoor je etc. Heel erg leuk bedacht en gedaan vinden wij.

Ook de hints zijn heel mooi op kind niveau beschreven en opgebouwd. Dit is allemaal met audio af te luisteren.

We hoorden zelfs een wasmachine en droger muziek maken. We hebben echt gelachen. In totaal zijn we er ongeveer 1 uur mee bezig geweest samen en hebben alle 4 de kamers achter elkaar uitgespeeld. Je kunt natuurlijk ook kiezen om elke dag een kamer te spelen. Dit is vooral fijn als je kind een korte spanningsboog heeft en zich niet lang goed kan concentreren.

Waar is deze escaperoom te vinden

Zoals we al benoemden is deze escaperoom bedacht, gemaakt en aangeboden door Muziek in School.
Deze escaperoom is nog t/m 18 april gratis te spelen dus wacht niet te lang. Het is echt de moeite waard om dit samen met je kind te gaan spelen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest