Gratis online escape room voor kinderen met autisme in Scherpenzeel

april 13, 2023 | Nieuws | Karin Goumans

De maand april staat in het teken van autisme in Scherpenzeel. Tijdens deze maand zijn er allerlei activiteiten georganiseerd. De Maand van Autisme wordt georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Scherpenzeel, de Kleine Schans Woudenberg en Bibliotheek Scherpenzeel.

Hier kun je alle activiteiten vinden die in deze maand plaatsvinden voor kinderen van 8 t/m 16 jaar met autisme. Maar ook voor ouders wordt er een lezing gegeven en een ontspanningsochtend georganiseerd.

Online escape room

Op dinsdag 25 april organiseert de Bibliotheek Scherpenzeel een online escape room, speciaal voor kinderen met autisme. Een online escape room is een spel op de computer of tablet waarbij een deelnemer een digitale ruimte binnengaat en probeert te ‘ontsnappen’ voordat de tijd op is.
Dit spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. Dit is afhankelijk hoe snel de jongeren de escape room oplossen.

Gratis voor kinderen 10 t/m 14 jaar

Kinderen met autisme van 10 t/m 14 jaar kunnen zich gratis aanmelden bij de bibliotheek. De activiteit duurt van 11.00 tot uiterlijk 13.00 uur. Na afloop gaan de kinderen een frietje met snack eten in het Grand Café.

Een ontzettend mooi initiatief! Ga je spelen of deelnemen aan een van deze activiteiten? We zijn heel benieuwd hoe je dit ervaren hebt.

Bronvermelding: https://www.scherpenzeelsekrant.nl/lokaal/activiteiten/917398/online-escaperoom-voor-kinderen-met-autisme

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest