Habitat Nederland lanceert gratis online escapegame

juli 20, 2020 | Interviews | Karin Goumans

Afgelopen 26 juni heeft Habitat Nederland een online escape beleving gelanceert. Een gratis online escape game gebouwd door Creators United, het collectief van 18 escaperoom eigenaren dat eerder de verloren herinning maakte.

Waar gaat deze escape game over?

In een zomer waar de meeste Nederlanders in eigen land blijven, nodigt Habitat Nederland alle escaperoomliefhebbers en puzzelfanaten uit voor een virtuele reis rond de wereld. De online expeditie is een leuke en uitdagende game waarin spelers met puzzels, codes en geheimschriften langs Habitatprojecten reizen. Habitatambassadeurs Buddy Vedder (acteur, zanger en winnaar “Wie is de Mol 2020) en Marlayne Sahupala (zangeres en presentatrice van SBS Hart van Nederland) begeleiden de spelers op hun reis. Maar spelers kunnen het ook tegen Marlayne en Buddy opnemen.

Buddy Vedder: “Als ambassadeur heb ik een ‘time to beat’ neergezet. Ik daag iedereen uit die te verbeteren! Zet ‘m op!”

Habitats online expeditie is voor iedereen gratis te spelen. Uit onderzoek van 1Vandaag blijkt dat de helft van de Nederlanders deze zomer niet op reis gaat. En wie wel van plan is om even weg te gaan, blijft vaak in eigen land. Ook bij Habitat wordt er momenteel niet gereisd. Alle bouwprojecten liggen stil. Waar in andere jaren 6.000 mensen met Habitat op reis gaan om mee te bouwen aan een huis voor een gezin in een ontwikkelingsland, zijn dit jaar alle Habitat bouwreizen geannuleerd. Daarom is er nu Habitats online expeditie, een virtuele reis voor iedereen die graag wat van de wereld ziet en tegelijkertijd veilig thuis wil blijven.

Over Habitat Nederland

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Habitat ziet mensen in ontwikkelingslanden niet als slachtoffers, maar als zelfstandige mensen die – met een steuntje in de rug – heel goed in staat zijn om een eigen toekomst op te bouwen. Bij Habitat geloven wij dat een huis dat steuntje biedt. Een solide dak boven je hoofd, stevige muren en schoon drinkwater, dat is de basis voor een beter leven. Daarom bouwt Habitat huizen mét mensen in ontwikkelingslanden. Wereldwijd leven dankzij Habitat al meer dan 29 miljoen mensen in een veilig huis. Zij kunnen nu zelfstandig verder bouwen aan een hoopvolle toekomst. Samen bouwen we een beter leven. Meer informatie over Habitat Nederland op habitat.nl.

Een spel van Creators United

De online expeditie van Habitat is gebouwd door Creators United. Dit collectief van 18 escaperoom- eigenaren heeft sinds het uitbreken van de coronacrisis de krachten gebundeld. Met hun eigen online escapegame “de verloren herinnering” trokken ze de afgelopen weken tienduizenden bezoekers.

Laura Pieterman, namens Creators United: “Al vanaf het eerste contact met Habitat is onze projectgroep heel enthousiast. De projecten van Habitat zijn tastbaar en je ziet echt wat de impact is. We zijn dan ook heel trots op de samenwerking én het resultaat: een virtuele reis rond de wereld in een online escape game. En natuurlijk kunnen we ons geen betere reisleiders wensen dan Buddy en Marlayne!”

Hoe werkt deze online expeditie van Habitat?

Dit spel is bedoeld voor desktop of laptop met muis. Als je op een kleiner scherm speelt werkt niet alles even goed of kun je sommige dingen misschien niet goed zien

Het is het leukst om met meerdere mensen op expeditie te gaan: zorg dat iedereen het scherm goed kan zien. Speel je vanuit verschillende huizen? Gebruik dan een videodienst om met elkaar te praten, zodat je samen de puzzels kunt oplossen. Sommige puzzels zijn wat makkelijker, andere want moeilijker. Zo is er voor iedereen een uitdaging.

Klik op de juiste plekken, lees, puzzel, zoek, luister en print of teken als dat nodig is. Kom je er niet meteen uit? Ze geven je ook hints! Uit veel puzzels komen woorden of cijfers die je elders moet invullen. Onthoud en/of noteer deze gegevens.

Je kunt het spel gratis spelen en duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Tijdens het spel maak je kennis met het werk van Habitat for Humanity. Wil je hun werk steunen met een donatie? Dat is natuurlijk van harte welkom!

Wat heb je nodig voor deze expeditie?

  • Een laptop of desktop met internetverbinding
  • Pen en papier
  • Voor sommige spellen heb je andere websites nodig om tot antwoorden te komen

Wij zijn erg enthousiast over dit mooie doel en samenwerking met Creators United. Wil je dit spel graag spelen? Dit kan hier. Als je enthousiast bent, laat dan ook vooral een donatie achter voor dit mooie goede doel!

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest