Halloween is coming

oktober 23, 2023 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

31 oktober 2023 is het weer Halloween!! Een mooie tijd om voor escaperooms iets moois en griezeligs te organiseren. Verschillende escaperoomlocaties hebben dit jaar rondom dit thema weer spannende evenementen of mooie acties georganiseerd. We hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Princescape VR

Reserveer in deze maand oktober een VR escape room en krijg helemaal gratis een VR escape room met Halloween cadeau!

Als mensen in de maand oktober bij Princescape VR een VR escape room reserveren, krijgen ze een VR escape room tijdens Halloween cadeau. Dit geld voor de periode van 27 t/m 31 oktober.
Princescape VR heeft voor Halloween een hele geschikte VR escape room namelijk “Manor of Escape”. Deze heeft een horror thema.

De hele locatie zal tijdens de Halloween dagen ook toepasselijk zijn aangekleed.

Victuorium Leiden

Het Victuorium in Leiden organisereert een Halloween 5 daagse waar je escape rooms en andere activiteiten kunt doen. Elke dag van vrijdag 27 tot dinsdag 31 oktober heeft een ander thema en ook een speciale prijs. Voor 25 euro kun je een VR escape room doen (of gaan zombies schieten). Tevens kun je een passepartout kopen waarbij je voor 75 euro vijf dagen lang mag komen beleven.
Naast deze activiteiten hebben ze zombies die in grote getalen aan komen rennen.

Op zondag hebben ze een familiedag waar er ook griezelspellen voor kinderen georganiseerd zijn.

One Hour Lockup

Ben je er klaar voor om je helemaal kapot te schrikken? Barst je al van de adrenaline bij het woord Halloween en zijn jump scares je grootste hobby? Kom dan de hele maand oktober naar One Hour Lockup voor de engste VR games en escaperooms, met korting!

ACTIES (hele maand oktober geldig tot en met Halloween)
    10% korting op de vier VR escapegames House of Fear, Cursed Souls, Call of Blood en Sanctum met code* HALLOWEEN-SCARE
    10% korting op de escaperoom Zodiac Killer met code* HALLOWEEN-MURDER
    10% korting op de zombie-shooter escapegame Rotten Apple met code* HALLOWEEN-ZOMBIE
  * codes niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen

Nog meer korting? Speel dan House of Fear, Cursed Souls en Call of Blood allemaal na elkaar met maar liefst 33% korting! Je speelt dus drie games en betaalt er maar twee!

Turf Aalsmeer

Bij Turf in Aalsmeer hebben ze ook een toffe actie. De spellen Gold Creek en Fort K hebben ze speciaal voor dit thema in een Halloween jasje gegoten. Elke avond van 30 oktober t/m 3 november zijn deze games te spelen met minder licht, enge geluiden en acteurs.

Actie
Durf jij dit aan? Ga op pad buiten- en binnenin een oud fort of in het Wilde Westen met alleen een oude lantaarn als bron van licht. Voor € 25,- per team extra (bovenop normale spelprijs) kunnen jullie deze 2 spellen limited Halloween Experiences beleven.

TU Delft


De donkere nachten van Halloween krijgen dit jaar een speciale wending bij TU Delft Science Centre. Vergeet de traditionele Halloween-spoken en monsters; dit jaar nodigen ze je uit voor ‘Madness on Mars’, een spannende en speciale editie van de escape room ‘Missie naar Mars’.

Van 24 oktober tot en met 31 oktober staan de deuren van deze griezelige kamer open, maar let op:
de plekken zijn beperkt. Wie op zoek is naar een uniek Halloween-avontuur, kan tickets reserveren. Wees er snel bij, want de tickets vliegen de deur uit!

Deze escape room is uitsluitend voor deelnemers van 16 jaar en ouder. En voor degenen die al bekend zijn met ‘Missie naar Mars’, biedt deze nieuwe setting een frisse ervaring, maar met dezelfde puzzels. Zowel Nederlandstalige als Engelstalige spelers zijn welkom om de spanning en sensatie te ervaren.

Fort-treffelijk

Fort-Treffelijk in Markenbinnen opent 27 oktober 2023, van 20.00 tot 22.00 uur haar deuren voor deze spannende walkthrough spooktocht experience!

Durven jullie het aan?

“The prison of insanity,” zo stond dit fort vroeger bekend. Dit fort diende ooit als gevangenis voor geesteszieken, waar de cipiers de controle verloren en de gevangenen de gevangenis overnamen. Het gebied werd afgesloten om te voorkomen dat de ‘gekken’ naar buiten zouden ontsnappen en uitgehongerd zouden sterven. Zonder toestroom van voorzieningen van voedsel en andere levensmiddelen zou het niet lang moeten duren. Omwonende hoorden kreten vanuit de gevangenis; uit hongersnood begonnen ze de cipiers, en daarna elkaar, af te slachten…

Nu, vele jaren later, is er weer leven waargenomen binnen de muren. Wat schuilt er in de Prison of Insanity? Ontdek het in deze walkthrough, maar wees gewaarschuwd – je zou er niet levend uit kunnen komen…

Tijdens deze walkthrough spooktocht zullen groepen een route lopen in en om het fort, de Prison of Insanity. Bij deze experience zal er gebruik gemaakt worden van licht- en geluidseffecten en ‘scare actors’.

Escape Room Alkmaar

Escape Room Alkmaar heeft dit jaar een Halloween weekend op 27, 28 en 29 oktober, waarbij hun escaperooms geheel in het thema van Halloween staan.

Escaperoom Alkmaar stelt hun 4 kamers open om te spelen met acteurs, om een extra Halloween effect te creëren in hun kamers. De kamers die te spelen zijn, staan hieronder in een lijstje, elke kamer kan met een groep van 2 tot en met 8 personen gespeeld worden en kost € 160,- per kamer.

 • Cabin 666 Halloween
 • Infinicorp Laboratory Halloween
 • The Exorcist Halloween
 • Theft at the Morgue Halloween

Tijdens dit Halloween weekend maken zij vanaf 16:00 uur gebruik van acteurs in en om de kamers. Voor het spelen van de kamer rekenen zij een vaste prijs, daarin zit ook een hapje en een drankje.

Durf jij het aan? Boek snel en laat je verrassen op 27, 28 of 29 oktober.”

Wees er snel bij, want er zijn maar beperkte plekken beschikbaar. Zijn we een escaperoom vergeten? laat dat dan vooral weten.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest