Harry Potter-fans kunnen hun tovenaarskennis testen met deze online escaperoom

april 29, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Harry Potter fans opgelet! Zijn jij en je familie de tel kwijtgeraakt hoe vaak je de Harry Potter films al gezien hebt? Nu kun je je Harry Potter wizzard kennis testen door puzzels op te lossen om uit een virtuele Hogwarts-escaperoom te komen.

Sydney Krawiec, een bibliothecaris voor jeugddiensten bij Peters Township Public Library in McMurray, Pennsylvania, creëerde deze gratis online escaperoom met een Harry Potter thema.

Het Verhaal

Het is je eerste jaar op Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry en je kunt niet enthousiaster zijn. Je was net gesetteld in je studentenhuis en je had een diner met je nieuwe klasgenoten. Het is tijd om terug te gaan naar de leerlingenkamer om je kamergenoten te leren kennen. Terwijl je de gezellige kamer binnengaat, kondigt het hoofd van het huis aan dat je een leuke teambuildingsactiviteit moet voltooien voordat je je te goed gaat settelen in je nieuwe opgravingen. Het hoofd vertelt je over een nieuwe dreuzeltrend waarbij ze zichzelf opsluiten in kamers en puzzels moeten beantwoorden om eruit te komen. Dit met helemaal geen magie!

Voor je het weet is de kamer helemaal donker en hoor je een deur dichtslaan.

Je kunt de escaperoom individueel of als een team doen met je familie en vrienden. Of als je op zoek bent naar concurrentie, kun je hen uitdagen om te zien wie de meest briljante tovenaar is. Je kunt het dus opnemen tegen je vrienden en het meerdere keren proberen.

Waar kun je het spel spelen?

Het is een gratis spel en is via deze site te spelen. Het begint met een introductieverhaal en door middel van afbeeldingen en het oplossen van puzzels moet je deze virtuele escaperoom zo snel mogelijk weten op te lossen. Super leuk voor alle Harry Potter fans onder ons! Of je echt veel Harry Potter kennis moet hebben om dit spel tot een succesvol einde weet te brengen, weten we niet.

Puzzels met een Harry Potter thema

Voor echte Harry Potter fans is er nog meer online vermaak online te vinden. J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-reeks, introduceerde afgelopen woensdag het project Harry Potter at Home. Deze website biedt toegang tot opdrachten, knutselvideo’s, quizzen, puzzels en artikelen. Het project moet tijdens de corona lockdown “voor wat magie” zorgen. Bezoekers van de website krijgen onder meer gratis toegang tot Harry Potter and the Philosopher’s Stone, het eerste boek uit de reeks.

“Ouders, docenten en verzorgers die proberen kinderen tijdens de lockdown geamuseerd en geïnteresseerd te houden, hebben misschien wat magie nodig. Daarom ben ik blij dat ik harrypotterathome.com kan introduceren”, tweet Rowling.

De auteur hoopt de wereld van het personage Harry Potter op deze manier bij gezinnen thuis te brengen.

“Al meer dan twintig jaar is Hogwarts (de tovenaarsschool Zweinstein, red.) een plek geweest om te kunnen ontsnappen. In de rare tijd waarin we nu leven, willen we je opnieuw verwelkomen” aldus J.K. Rowling.

 

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest