Help Proffessor Schnitzel in deze WhatsApp escaperoom spellen voor kinderen

juli 15, 2020 | Nieuws | Karin Goumans

Inmiddels zijn er honderden echte escaperooms voor kinderen. We zien nog niet zoveel online varianten van een escaperoom die op afstand te spelen zijn speciaal voor kinderen. Circus Pief Paf lanceerde een paar weken geleden een offline kinder escaperoom voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Ook Laserloods Amersfoort heeft speciaal voor kinderen nu 2 WhatsApp games beschikbaar. Dit hebben ze in eerste instantie gedaan vanwege de coronacrisis. Dit om spelers toch iets moois aan te kunnen bieden. Nu de escaperooms weer open mogen, zijn dezeWhatsApp games nog steeds beschikbaar. Dit zijn spellen die je perfect in de zomervakantie met je kids kunt doen. Op een regenachtige dag op de camping of lekker thuis als je niet op vakantie gaat. Ook voor kinderfeestjes is dit erg geschikt en een super originele activiteit.

Laserloods heeft vanuit een bestaande kinder escaperoom deze toffe WhatsApp game ontwikkeld. Het verhaal gaat over Professor Schnitzel. Ze hebben twee spellen beschikbaar. ‘Op jacht naar de gouden munt’ en ‘Op expeditie naar de verborgen schat’. Wij hebben met onze zoon van 6 een van deze twee spellen gespeeld!

Het verhaal van deze WhatsApp spellen 
Professor Schnitzel: Op jacht naar de gouden munt!

Tien jaar geleden hebben ze professor Schnitzel ontslagen, omdat ze geen geld meer hadden om de professor te betalen. Maar dat ging niet vrijwillig, de professor die baalde daar enorm van en heeft zijn laatste uitvinding mee genomen naar huis om de uitvinding af te kunnen maken, ook daar was professor Schnitzel niet veilig want de geheimen diensten willen die uitvinding terug. Hij heeft alles verstopt achter slot en grendel en is gevlucht. Sindsdien is professor Schnitzel op de vlucht, vele van jullie hebben de professor al geholpen in de escaperoom.

10 jaar later staat professor weer voor de fabriek, verborgen, want ze mogen hem absoluut niet zien. Hij heeft in die tijd dat hij daar gewerkt heeft, een gouden munt gevonden, deze munt is bijna €200.000 waard en heeft hij verstopt in een van de werkkistjes. Vandaag is de dag dat hij de gouden munt gaat ophalen, maar daar heeft hij wel jullie hulp bij nodig. Het pand is heel goed beveiligd en soms zullen jullie voor zijn afleiding moeten zorgen.

Lukt het jullie samen met de professor zijn gouden munt te vinden en veilig het gebouw weer te verlaten? Jullie hebben 75 minuten!

Professor schnitzel: Op Expeditie naar de verborgen schat!

Professor Schnitzel loopt op een dag door de bossen. Opeens ziet professor Schnitzel een fles drijven in het water, hij sprint er gelijk op af en ziet tot zijn verbazing dat er een brief inzit. Hij gaat snel naar huis toe om de fles te openen, en te kijken wat er op het papiertje staat. De fles is open en voorzichtig haalt hij het papiertje eruit. Het blijkt te gaan om een schatkaart, tenminste daar lijkt het op.

Vandaag is het zover, jullie gaan samen met professor Schnitzel op jacht naar de schat die op de schatkaart staat aangegeven, is het wel een schat? Of is het een val?

Hoe werkt het?

Je hebt het spel besteld en hoe nu verder?

Teams zijn minimaal 2 en maximaal 6 personen
1.  Laserloods logt jullie in op het afgesproken tijdstip.
2. Alle telefoonnummers worden ingelogd die jullie aanmelden bij de reservering.
3. Is het tijd, dan zal het spel beginnen vanuit WhatsApp.
4. De WhatsApp escape-game duurt maximaal 75 minuten.

Onze ervaring

Wij hebben met onze zoon van 6 jaar de jacht naar de gouden munt gedaan. De game is erg geschikt voor deze leeftijd. Er is veel gewerkt met film/beeld waardoor het voor kinderen heel visueel wordt waardoor de beleving nog hoger is. Onze zoon was hierdoor helemaal in het verhaal gezogen en vond het elke keer spannend om de volgende missie te doen. Hoe gaat dit aflopen? Hij heeft tijdens het spel op het puntje van zijn stoel gezeten. Hij wilde zo graag verder in het verhaal en weten waar deze gouden munt zou liggen. En natuurlijk wilde hij Professor Schnitzel helpen. Hij vond vooral de videos erg spannend en leuk.

Dit spel heeft een goede balans tussen opdrachten en visueel beeld. Het blijft spannend gedurende het spel. Het fijne is dat je geen voorbereiding nodig hebt. Je bestelt het spel en je kunt beginnen. Uitermate geschikt voor een gezinsactiviteit of kinderfeestjes!

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag iets leuks met je kinderen doen? Hier kun je het spel bestellen.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest