Het Nederlands Kampioenschap Escape Rooms is terug!

december 15, 2022 | Nieuws | Karin Goumans

Breaking news! Na een jaar afwezigheid is het NK-Escape Rooms terug met een gloednieuwe editie: The Heist. Met eerdere versies The Psychopath, The Firm en Doomsday hebben de makers van het NK de lat voor de nieuwe editie nog hoger gelegd. Maar wat kunnen we verwachten van The Heist?

Hoofdprijs NK Escape Rooms 2023

Om te beginnen is het natuurlijk ontzettend tof om gewoon al mee te doen met je team. Een hele beleving die je niet snel meer gaat vergeten. Het winnende team gaat een volledig verzorgd weekend naar Parijs en krijg tickets voor het Louvre. Om de beste te zijn zullen jullie eerst bovenaan moeten eindigen.

Verder zijn er meer dan 50 kleinere prijzen te verdienen met allerlei taken. Je kunt dan denken aan deelname aan escaperooms, (online) escape games en talloze andere uitjes. Ook als je niet de snelste tijd hebt kun je prijzen verdienen.

Direct inschrijven

Het begint met een mysterieus pakket op jouw deurmat

Een mysterieus pakketje valt op jullie deurmat. Al snel zitten jullie puzzelend bij elkaar om de locatie van The Heist vast te stellen. Lukt het jullie om een vluchtroute te maken, de beveiliging bloot te stellen én andere aspecten van de kunstroof voor te bereiden?

Helaas is niets wat het lijkt en moeten jullie in actie komen. Terwijl je richting Eindhoven reist, komt het uur van de waarheid steeds dichterbij. Lukt het jullie om de missie te voltooien en het schilderij te stelen? Jullie krijgen 1 uur de tijd om in een ruimte van 1.000m², gevuld met kunst én bezoekers het kunstwerk te stelen.

Zijn jullie echte kunstrovers?

Zoals de naam van het escape evenement wellicht doet vermoeden, stap je in de rol van een kunstrover. In 5 unieke rondes gaan deelnemers in teamverband aan de slag om op een geheime locatie ergens in Nederland een kunstwerk te stelen. Stap voor stap word je als kunstrover dieper en dieper in deze wereld getrokken. Spanning, samenwerking en een oplopende klok leiden tot een enerverende climax, waarin elk team meedoet. Uiteindelijk mag het winnende team zich Nederlands Kampioen Escape Rooms 2023 noemen. Dompel jezelf onder in de grootste Escape ervaring van de Benelux!

Hoe doe je mee?

 • Ronde 1 start in Januari en kan op een zelf gekozen moment gespeeld worden. Vanuit huis en duurt ongeveer 2 uur.
 • Ronde 2, 3 en 4: Heb je ronde 1 gespeeld? Dan speel je op een vrijgestelde datum in Februari of Maart op één dagdeel ronde 2, 3 én 4. Dit zal in Eindhoven zijn en duurt 3 a 4 uur.
 • Ronde 5: De enerverende climax zal plaatsvinden op 15 april in de avond. Alle deelnemers spelen vanuit huis tegelijkertijd in een heuse TV-show. Hier zal bekend worden wie Nederlands Kampioen Escape Rooms 2023 zal worden. Dit duurt ongeveer 1 uur.

“Er is geen game wereldwijd die dichterbij de realiteit komt dan ‘The Heist’ en zo is ingestoken dat het voor iedereen leuk is. Van jong tot oud en van amateur tot professional.” Aldus de makers van de
NK-Escape Rooms

Goede voorbereiding is het halve werk

Verschillende escaperooms locaties en online escape games hebben zich aangemeld als trainingslocatie. Je kunt, omdat je meedoet met het NK Escape Rooms dan met flinke kortingen deze belevingen ervaren en zo als team vast in de stemming komen. Aanrader om hier gebruik van te maken rond de feestdagen.

Join the Heist

 • Je kunt als team van 4 of 5 personen meedoen.
 • Met jullie deelname krijg je 7 uur spelplezier
 • Nu nog 89 euro per persoon (nog 7 tickets beschikbaar tot 31 december), daarna 99 euro per persoon.
 • Elk team dat meedoet speelt alle 5 de rondes zodat je het meeste waarde kunt halen uit je inschrijven.

Ben jij een liefhebber van escaperooms en wil je met jouw gezelschap een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap 2023? Wacht dan niet te lang en schrijf je dan nog snel in voor The Heist!

Koop nu je ticket of bekijk de website voor meer informatie.

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Pin It on Pinterest