Hotel IBIS Tilburg opent drie escaperooms

oktober 7, 2021 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Door de coronamaatregelen moesten we met z’n allen meer thuis gaan werken. Het gevolg was daardoor minder reserveringen voor onder andere de vergaderzalen. De ‘nasleep’ van coronacrisis brengt vele ondernemers tot creatieve oplossingen. Zo ook in de hotelbranche. Niek van den Broek, mede-eigenaar van IBIS Tilburg, verbouwde enkele zalen van het IBIS Hotel in Tilburg tot drie escaperooms.

“Op deze manier wordt het gebouw zo optimaal mogelijk benut, aldus de directeur van het Hotel. “Niet alleen ’s nachts voor overnachtingen, maar ook gedurende de dag. Een hotel is meestal ‘s nachts gevuld en de tijd tussen ontbijt en diner is het vaak een stuk rustiger.”

Voor het idee sloeg Niek de handen ineen met het bedrijf Escape Team, dat de opzet van de escaperooms bedacht heeft. Hieruit zijn de Black Box, de Game Show en de Tijdmachine geboren. De games zijn geschikt voor groepen van 2 t/m 24 personen en zelfs aan kinderen is gedacht.

Drie verschillende escaperooms, ook voor kinderen geschikt

De Black Box escaperoom wordt gespeeld met 7 tot 24 mensen tegelijk in één kamer van 120 vierkante meter. De kamer wordt aangepast naar de grootte van de groep en het niveau van de spelers.

Het spel draait om een baanbrekend onderzoek van uitvinder John Jacobs. Hij heeft een apparaat ontwikkeld waar alle kennis in de wereld samenkomt: de Black Box. Dit apparaat kan elke wetenschappelijke uitdaging oplossen, maar is ook te machtig als het in verkeerde handen komt. Daarom ontwikkelde de uitvinder een test. Alleen een team dat perfect kan samenwerken kan de Black Box activeren.

De Game Show is geschikt voor 2 tot 8 personen. De deelnemers spelen zes rondes waarin ze steeds 10 minuten de tijd hebben om verschillende uitdagingen op te lossen. In de Game Show doe je mee aan een spelshow en speel je tegen de Przwalski’s, de wereldkampioenen escaperooms spelen. Lukt het jullie om ze te verslaan?

De Tijdmachine is speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Het is geschikt voor minimaal 8 en maximaal 15 kinderen. Met elkaar moeten de kinderen puzzels oplossen, en ze hebben in totaal een uur de tijd om de tijdmachine te activeren. Sommige puzzels moeten met zijn allen opgelost worden, andere puzzels weer in kleinere groepjes. Superleuk voor kinderfeestjes.

Reserveren

Je kunt hier je reservering maken. Je hoeft niet per se in het hotel te verblijven om een boeking te maken, maar ze hebben wel leuke arrangementen als je een weekendje Tilburg wilt organiseren. Wij zijn heel benieuwd. Heb je al gespeeld? Laat het vooral aan ons weten hoe je het gevonden hebt.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest