Jouw hulp is nodig voor de toekomst van veel escaperooms! 💪

maart 28, 2020 | Personal | Mike van Hoenselaar 2 Comments

De omzet is volledig stilgevallen bij escaperooms. De escaperooms waar jij en ik zo van houden. Ze hebben de deuren moeten sluiten omdat escaperooms de veiligheid niet meer konden garanderen in verband met het COVID19- /coronavirus. Dit op advies van het RIVM en de Rijksoverheid.

Escaperooms hebben niet een eigen SBI-code. Een code die het type bedrijf typeert. De meeste escaperooms vallen onder de categorie “93299 – Overige recreatie (rest)(geen jachthavens)”. Als ze onderdeel zijn van een evenementenlocatie dan kan de SBI anders zijn, maar die vallen er ook niet onder. Hierdoor kunnen velen van de escaperooms waar jij zo graag bent gaan spelen de afgelopen jaar geen aanspraak maken op een tegemoetkoming van de overheid. Die veel escaperooms in deze tijd zo hard nodig hebben.

We proberen nu door een petitie er voor te zorgen dat dit zoveel mogelijk aandacht krijgt. Teken de petitie en zorg dat na deze verschrikkelijke tijd er nog escaperooms zijn waar we met zijn allen nieuwe avonturen kunnen gaan beleven.

Ik wil namens ons en vele mede escaperooms in Nederland de minister vragen om de categorie “93299 – Overige recreatie (rest)(geen jachthavens)” alsnog op te nemen in de tegemoetkoming. Uiteraard zijn er nog veel meer SBI codes die ook direct getroffen zijn, maar de overheid denkt daar anders over.

Veel andere bedrijven die per direct geen omzet meer hebben, hebben het lastig. De SBI-code mag niet bepalend zijn voor tegemoetkoming. Je kunt deze bredere landelijke petitie tekenen als je zelf andere bedrijven kent in je naaste omgeving die door Corona het nu ontzettend lastig hebben.

Wat voor jou 5 minuten werk is, kan bepalend zijn voor de toekomst van veel escaperooms zoals jij en ik die kennen. Onze dank is groot!

Mike en Karin
Escape Rooms Nederland

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest