Hyde, doolhof van escape rooms die gebruik maakt van biosensoren

juli 6, 2015 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Wij kennen allemaal een escape room die bestaat uit 1 kamer en in sommige gevallen wil een escape room uit meerdere kamers bestaan met een geheime doorgang. Maar wat als een hele opslagplaats vol gebouwd is met kamers waar jij met 100 man tegelijk in gezet wordt om met zijn allen te ontsnappen. De kamers zijn via een doolhof verbonden en elke kamer heeft een puzzel die je op moet lossen. Dit doolhof heet Hyde en een bedrijf uit Engeland wil 50.000 pond ophalen via Kickstarter om het werkelijkheid te maken. Hyde heet een Jekyll & Hyde thema, vandaar de naam.

Hyde is een doolhof van kamers waarbij het extra gave is dat jouw lichaamsfuncties verbonden zijn in het spel. In sommige kamers zul je jouw hartslag moeten verlagen om verder te kunnen, waarbij andere je jouw adem in moet houden voor aanwijzingen. De precieze kamers zijn nog niet bekend. Jij kunt als backer helpen om deze puzzels te bedenken.

Hyde escape rooms

De biosensoren die gebruikt worden in Hyde maken gebruik van Bluetooth en deze worden op een mobiele telefoon aangesloten. De telefoon draait een app die individuele spelergegevens naar de Hyde server stuurt. De server verwerkt deze informatie, activeert sloten, verlichting of motoren in het doolhof. Hyde meet spelers, individueel en in groepen, wat uitdagingen moeilijker of makkelijker zal maken, afhankelijk van waar de spelers zijn en hoe goed ze het doen.

Het concept komt uit de koker van Slingshot. Een klein bedrijf dat real life games bouwt. Het bedrijf wordt geleid door Simon Evans & Simon Johnson, ondersteund door een team van 9 mensen gespecialiseerd in de bouw, locatie management, constructie, productiemanagement en technologie-ontwikkeling. In de 6 jaar dat ze bestaan hebben ze al meer dan 40 verschillende spellen ontwikkeld.

Hyde is een uniek en origineel concept. Wanneer krijgen we dit in Nederland? Waarom gaan alle escape room bouwers in Nederland dit niet opzetten? Dat zou pas een heel gaaf concept zijn om met teams, bedrijven of die hard escapers naartoe te gaan. Laten we beginnen om dit concept in de UK een succes te maken! Help je mee?! Je kunt al vanaf 15 pond meedoen. Wil je als bedrijf een eigen kamer ontwerpen, dan is 2500 pond een schijntje als honderden mensen door deze kamer komen elke dag. Steun Slingshot en wordt backer voor Hyde.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest