I Can Hear You is een real life game van Entered die je nog lang zal achtervolgen

september 20, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Deze week hebben we de mogelijkheid gehad om een gloednieuwe real life game te mogen spelen. I Can Hear You is een Real Life Game die zich afspeelt in het oude ziekenhuis in Maaseik. Deze 2 uur durende horror-ervaring wordt gespeeld op een oppervlakte van 1000 m2 en maakt gebruik van getrainde acteurs. De spelerscapaciteit is maximaal zes personen en de ervaring kan vooralsnog alleen worden geboekt op een vrijdag, zaterdag of zondag.

We hadden onze eerste mening al op Facebook gedeeld. “Dit is pas een beleving! Entered is echt wow! Net terug van deze gloednieuwe real life game. Wat is dit een onvergetelijke beleving om mee te maken! Intens, uniek, juiste mix van horror, samenwerken, geen escaperoom, weinig puzzels en zeker niks voor mijn oma.”

Met Escape Rooms Nederland zijn we uitgenodigd om als een van de eerste te komen spelen. Dit is een must do ervaring. Uiteraard zit er een horror tint aan. Dat kan je afschrikken. Maar het skelet, bloed en jump scare gehalte valt reuze mee. Als je op zoek bent naar onvergetelijke ervaringen, dan is I Can Hear You een beleving die je bovenaan op je todo lijst moet zetten. Een psychologische horror game die je nog lang zal achtervolgen.

Real Life Game of escaperoom?

Het spelen van deze beleving was voor ons even wennen. Na meer dan 250 escaperooms gespeeld te hebben, heb je een manier ontwikkeld om te spelen. Dit is totaal anders bij deze beleving. Elke escaperoom is een real life game, maar niet elke real life game is een escaperoom. Entered heeft met I Can Hear You wel wat simpele puzzels verwerkt, maar wil niet hebben dat het als escaperoom gezien wordt. Wij denken ook dat dit iets totaal anders is dan een escaperoom zoals je die kent.

Een real life game is heel breed. De definitie loopt uiteen wat het nu precies wel en niet is. Real Life Gaming is een nieuwe vorm van entertainment. Dit zijn geen digitale games, geen eenvoudige bord- of kaartspellen, dit zijn grootse ervaringen in de échte wereld. Bijvoorbeeld Prison Escape of H.E.L. Shooter zijn hier voorbeelden van.

 

De missie

Jouw onderzoeksteam krijgt een missie van privédetective organisatie ‘Het Rode Oog’. Het Rode Oog zet een spotlight op lugubere en criminele situaties waar de wet niet wil of kan komen. Haar casussen bestaan uit bedrijven en individuen die zich verschuilen in de duisterste hoeken van de maatschappij. Mensen met persoonlijke en moeilijke vragen die niet via wettelijke mogelijkheden kunnen worden opgelost, kunnen hun antwoorden krijgen door een aanvraag in te dienen. Aan jullie de taak een spotlight te zetten op lugubere, criminele situaties, bedrijven en mensen die verscholen liggen in de meest duistere hoekjes van de maatschappij waar de wet niet kan komen of wil komen.

Jullie gaan onderzoeken of er waarheid schuilt achter de geruchten die rond het oude ziekenhuis van Maaseik spoken. De verhalen spreken over een voormalig chirurg die er intrek zou hebben genomen. Jullie gaan het ziekenhuis binnendringen om de volledige waarheid boven tafel te krijgen.

Gloeidraad als meesterbrein achter I Can Hear You

Deze beleving is gemaakt door het team van Gloeidraad. Bij veel eigenaren van escaperooms bekend als puzzelmakers in escaperooms. De kans dat je als speler ooit een puzzel gezien hebt van Gloeidraad is erg groot. Escape Room Schagen is een goed voorbeeld. In Oktober 2017 nog escape room van de maand. Dit keer heeft het team van Gloeidraad zich gezet op het realiseren van een ultieme beleving in de vorm van een real life game.

Raymond, eigenaar van Gloeidraad “We zijn voor dit concept de samenwerking aangegaan met een videogame designer om zoveel mogelijk spelprincipes uit de game-industrie toe te passen bij onze beleving. We zien dat er veel vraag is naar belevenissen, maar ook dat de markt klaar is voor iets nieuws. Samen hebben we veel ervaring met horror, waardoor we niet alleen hier en daar een schrikeffect toepassen, maar echt de diepte induiken met mysterie, spanning, gevaar, vrees, opbouw en nerveusheid. Hierdoor creëren we met ‘I Can Hear You’ iets memorabel dat onze spelers langer bijblijft en de psychologische kant van horror belicht.”

Onze ervaring

We komen met meerdere auto’s uit Nederland in een klein dorpje aan waar een oud ziekenhuis staat. Het begint al te schemeren als we arriveren en we hebben via de mail foto’s ontvangen waar we ontvangen worden. Beetje lacherig doen, maar dat verdwijnt al snel. Bij een grote witte deur doet iemand open, we mogen onze spullen opbergen en krijgen een introductie.

Er zijn enkele spelregels verbonden aan de beleving. Je kunt te allen tijden het spel stoppen door een kruis te maken met je armen en door het roepen van Game Over. Daarnaast krijg je ook enkele regels over de werking van het spel, die we niet kunnen delen, maar hiermee wordt duidelijker wat de bedoeling is in de 2 uur die je hebt om het mysterie te ontrafelen.

We krijgen een koffer vol spullen die we tijdens onze missie nodig gaan hebben. Hierin vinden we onder andere een dictafoon en worden we naar buiten gestuurd. Succes! Nou, het was inmiddels donker, kouder dan de nacht er voor, we deden nog wat lacherig, maar stiekem ben je toch al bezig met wat er zou kunnen gaan komen. The Game is On!

Mike: “Ik merkte vooral aan mezelf dat simpele taken zoals een deur openen, of een puzzel oplossen, zelfs lezen werd lastig door de situatie waarin we zaten. Achteraf heel leuk om te beseffen, tijdens het spel stond mijn overlevingsmodus aan en daar kon bij mi opdrachten uitvoeren niet bij. :)”

We kwamen allen met een doorweekt gezicht en kleding naar buiten, een extra t-shirt of trui meenemen kan dus zeker geen kwaad. Bij sommige escaperooms kun je nog je tante of oma meenemen die een beetje om zich heen kan kijken, dat gaat bij deze beleving echt niet. Doe je dat wel, dan ga je daar spijt van krijgen. Nee, deze beleving is voor mensen die actief willen zijn, overwinningsmentaliteit hebben en willen ontdekken wat ze doen als hun leven aan een zijden draadje hangt.

I Can Hear You is voor groepen tot 6 personen en op vrijdag, zaterdag of zondag te spelen. De kans dat je dit jaar nog kunt spelen is heel klein. Wij kunnen zeggen dat het echt iets is dat je meegemaakt moet hebben. Ja er zit een horror tint aan, maar iedereen overleeft het, wellicht niet zonder kleerscheuren, maar thuis komen gaat zeker lukken. Speel het niet als je epileptische aanvallen kan krijgen, nachtblind bent, zwanger bent, hartproblemen hebt en aanverwante zaken bij enge dingen en donkere ruimtes.

Net als bij een escaperoom, mag je ook bij deze beleving er niet openlijk over praten, omdat je dan te veel weggeeft. Laat ons vooral horen wat jij er van vindt als je gespeeld hebt :). Belangrijk is om goed te luisteren, samen te werken en stalen zenuwen te ontwikkelen.

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest