Inbraak bij escaperoom waarna inbreker niet meer kan ontsnappen

juli 12, 2018 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Een inbreker breekt in een escape room in en kan er niet op tijd uit komen om te ontsnappen aan de politie. Een leuke grap als je dit in eerste instantie hoort. Toch zijn het escaperoom eigenaren in Vancouver recent overkomen.

Twee lokale ondernemers, Rob en Tamara, kregen op een zondagmiddag een telefoontje van de politie nadat een inbreker in hun escape room was binnengedrongen en geen uitweg meer kon vinden. Rob en zijn vrouw Tamara zijn eigenaar van de escape room, Northwest Escape Experience, die zich in Vancouver bevindt.

Inbreker komt vast te zitten in escape room in Vancouver

De verdachte heeft zoveel schade heeft toegebracht aan de achterdeur in de escape room dat hij hem niet kon openen om te kunnen ontsnappen en dus belde hij de politie om hulp.
“Hij wist blijkbaar niet hoe hij het slot op de achterdeur moest gebruiken en zat vast,” zei Tamara, dus belde hij 911 en zei tegen de politie dat hij vanuit de escape room belde omdat er bij zijn woning werd ingebroken. De politie zegt dat de verdachte in problemen kwam toen hij probeerde te ontsnappen. Hij brak de achterdeurknop en raakte in paniek.

Onnodig schade aanbrengen aan escape rooms

“Ik voel me geschonden”, zegt Rob. ‘Wij zijn een klein bedrijf. We leggen ons hart, ziel en geld op deze plek om het te laten werken. Ons doel is om plezier te brengen aan gezinnen en bedrijven, en het heeft geen zin om er misbruik van te maken. ”

We zien dat natuurlijk ook in Nederland terug. Niet zo zeer dat er wordt ingebroken, maar meer het feit dat groepen jongeren onnodig spullen vernielen in escape rooms. Het is super vervelend als groepen komen spelen en gaan onnodig aan materialen of voorwerpen trekken of van de muur halen. Ondanks dat het van te voren vermeld is dat dit niet de bedoeling is horen we dit toch nog te vaak terug van escaperoom eigenaren. Dit is funest voor deze locaties. Het is elke keer een flinke investering om alles weer in de juiste staat terug te krijgen.

Dat een inbreker vast komt te zitten in een escaperoom en dan niet kan ontsnappen is uitermate hilarisch daarentegen :).

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest