Instagram escaperoom van Toronto Silent Film Festival

mei 27, 2016 | Nieuws | Mike van Hoenselaar

Het Toronto Silent Film Festival, een filmfestival speciaal voor stomme films. Al verschillende jaren heeft het Toronto Silent Film Festival iets speciaals rondom het begrip stomme film. Ze combineren andere populaire apps of trends speciaal voor aandacht voor het festival. Dit jaar hebben ze het begrip escaperoom gepakt en samen met een Red Lion Canada een escaperoom gemaakt op Instagram.

Stomme films?

Een stomme of zwijgende film of stille film is een film waarin alleen het beeldsignaal voorkomt. Om het gemis van geluid op te vangen, kwamen in een stomme film teksten voor die de situatie op het scherm verduidelijkten of de gevoerde dialoog weergaven. Ondertiteling was nog niet mogelijk, dus de filmbeelden werden afgewisseld met schermvullende bordjes waarop de tekst stond; de tussentitels. Charlie Chaplin is groot geworden in stomme films.

Instagram escaperoom

Of we het zelf ook een escaperoom zouden noemen is een tweede, maar ze hebben een manier gevonden om een digitale versie van een escaperoom op Instagram te maken. Als je naar het speciale Instagram-account van het filmfestival gaat vind je 30 verschillende filmpjes. Samen vormen ze ook weer een geheel. Bekijk je de details van het filmpje dan vind je in elk filmpje een hint. Als je alle 30 videos bekeken hebt weet je dat je op zoek moet naar een escape code. Kies de juiste code en je bent uit deze escaperoom op Instagram ontsnapt.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen de juiste oplossing gevonden hebben. Het aantal vind-ik-leuk’s en berichten op de video’s valt ons nog erg tegen. Vooral omdat het festival van 7 tot 12 april was. Het idee is erg leuk en op een leuke manier uitgevoerd. Wij willen graag meer van deze uitwerkingen zien. Lukt het jou om te ontsnappen uit deze Instagram-escaperoom?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest