Interview met Adam Kondor, eigenaar van AmazeVR in Den Haag

oktober 24, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze maand is AmazeVR in Den Haag onze Escaperoom van de maand Oktober. Virtual Reality is een nieuw thema wat we zien opkomen binnen de escaperoom wereld. We spreken de eigenaar van AmazeVR, Adam Kondor, over deze Virtual Reality Experience en hebben hem het hemd van zijn lijf gevraagd. Wat maakt deze escaperoom nu uniek? En hoe is het om een VR escaperoom te spelen?

Kun je ons iets vertellen over het ontstaan van de escaperoom?

“In 2013 zijn we gestart als een van de eerste in Nederland met onze traditionele escape rooms. Het was geweldig om te zien hoe teams voor het eerst zo iets gaafs en nieuws meemaakten. Dan in 2015 hebben we The Competition gemaakt, de eerste battle kamer van Nederland waar teams ook nog eens interactie met elkaar hebben. We zijn lang op zoek geweest om iets te kunnen leveren wat weer die zelfde eerste ervaring geeft. Toen wij in 2017 dit voor het eerst hebben getest wisten we dat we dit konden waarmaken.”

Hoe gaat het tot nu toe?

“Alle teams die bij ons spelen komen er met zoveel enthousiasme uit. Soms heeft iemand al een VR ervaring gehad, maar bijna nooit waarbij je volledig vrij kan rond bewegen door de ruimte. Doordat je niet alleen speelt maar met een heel team, zitten mensen gelijk helemaal in het spel.”

Kun je ons enkele leuk en minder leuke momenten vertellen die je meegemaakt hebt sinds de escaperoom geopend is?

“Het leukste moment was dat bij een team de ene speler de andere een zetje wilde geven om hem omhoog te helpen. Ze zaten zo in het spel, dat ze totaal niet door hadden dat ze in 2 totaal verschillende ruimtes stonden (“ik voel je hand niet!”), waardoor dat totaal niet lukte.

Wat soms minder fijn is dat zodra de VR bril opgaat de wereld zo realistisch en meeslepend is dat mensen totaal vergeten dat er nog mensen in de fysieke ruimte staan, soms lopen ze gelijk weg om al de wereld te gaan bekijken. Daarna hobbelen wij er nog achter aan om hun koptelefoon op te zetten en hun controllers te brengen. Hoort erbij.”

Wat is de toekomst van je escaperoom? Komen er kamers bij?

“Wij hebben nu 2 afzonderlijke VR kamers met het spel Huxley. In 2019 komt daar een nieuwe verhaal bij! Daarnaast gaan wij gewoon door met onze traditionele escape rooms en blijven we opzoek naar de volgende stap om als pioniers opzoek te gaan naar het volgende niveau in de escaperoom markt.”

Zijn de kamers al aangepast na opening en op welke manier?

“Wij hebben de afgelopen tijd flink gewerkt aan de start up procedure. De ervaring start namelijk al wanneer je de speluitleg krijgt. Tot dat de teams de volledige uitrusting aan hebben, bouwen we de spanning al op door o.a. verlichting en muziek. Zo zijn we continue bezig om de beste beleving te kunnen aanbieden.”

Zijn er tijdens de escaperoom van de maand leuke acties?

“Voor iedereen die voor ’30 NOVEMBER 2018′ een online boeking maakt krijgt met de code AMAZEVR OKT een korting van 15 euro.”

Als je 1 tip mag geven aan andere eigenaren. Wat zou dat dan zijn?

“Als je VR toevoegt aan je kamers zorg dat het echt een toegevoegde waarde geeft aan je escape room. Ga niet voor een lage kwaliteit oplossing om VR toe te voegen alleen maar voor het toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg ervoor dat al je klanten iets beleven wat ze nog nooit ervaren hebben.”

Als je 1 tip mag geven aan spelers. Wat zou dat dan zijn?

“Een deel van de mensen heeft best wel een keer een VR ervaring gehad. Met een VR bril een 3D film bekeken of een computerspel gespeeld. Maar VR beleven waarbij je met 4 man tegelijk speelt die je ook kunt zien, waar je omheen kan lopen, zonder draden of muren maakt het echt een volledig nieuwe ervaring. Dan weet je zeker dat je het beste hebt van 2 geweldige ervaringen: Escaperooms en de VR wereld.”

Wat zijn locaties die jij leuk vond om te spelen?

“Questomatica Amsterdam vinden we erg leuk om te spelen.”

Meer informatie over AmazeVR in Den Haag. Heb je al de VR escaperoom gespeeld bij AmazeVR? Wat vond jij er van?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest