Interview met Nina Faneker en Pelle van den Berg, eigenaren van Escape Room Uitgeteld in Utrecht

april 2, 2019 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze week spreken we Nina Faneker en Pelle van den Berg, beide eigenaren van Escaperoom Uitgeteld in Utrecht. “Ontsnap de werkdruk’ is het thema van deze escaperoom. Het is een teamuitje voor leerkrachten in het basisonderwijs. De afgelopen jaren organiseerden ze op een eigenwijze manier met veel succes de teamuitjes in de vorm van een escaperoom op diverse scholen. We zijn heel benieuwd hoe ze op dit idee zijn gekomen en hoe het tot nu toe gaat.

Wat is je naam?

“Nina Faneker.”

Wat is de naam van jouw escaperoom?

“Escape Room Uitgeteld.”

Hoe heb je van het begrip escaperooms gehoord?

“Via vrienden zijn we voor het eerst in aanmerking gekomen met escaperoom Wolvenplein in Utrecht waarbij je uit de gevangenis moest ontsnappen. Erg leuke ervaring waarna we ook andere escaperooms hebben gedaan, waaronder ook escaperoom spellen die je thuis kunt doen van 999 games.”

Waarom ben je een escaperoom begonnen?

“Het leuke aan het maken van escaperooms is dat we ons onderwijsachtergrond konden combineren met het maken van uitdagende opdrachten en raadsels voor deze escaperoom. We kunnen onze creativiteit erin kwijt. Het mooie aan escaperooms vinden we dat bij uitstek een teambuildingsactiviteit is. Je moet samenwerken om op tijd eruit te komen. Door de druk van het tijdslimiet, leer je elkaar weer op een andere manier kennen.”

Wat maakt jullie escaperoom anders of speciaal tov andere escape rooms?

“Wij houden de escaperoom bij leerkrachten op hun eigen school. In verschillende lokalen worden ze verspreid in groepjes van ongeveer 5 personen. Dit is nog een extra motivatie om als eerste uit je lokaal te willen ontsnappen. Doordat we zelf leerkracht zijn, kunnen we goed ingaan op de thema’s die spelen op een basisschool. We hebben contact met de school om de escaperoom zo veel mogelijk te personaliseren.”

Gaat er nog iets veranderen aan de escaperoom? Hoe ziet jullie escape room toekomst er uit denk je?

“Wij hopen in de toekomst deze escaperoom aan zo veel mogelijk basisscholen aan te kunnen bieden en het actueel te houden. We denken dat er steeds originelere thema’s zullen ontstaan. Zoals onze escaperoom die zo gericht is op een specifieke doelgroep.”

Wat zijn de leuke dingen die je meegemaakt hebt tijdens het spelen?

“Het enthousiasme van de spelers is het allerleukst om te zien. De vreugde wanneer ze als eerste de werkdruk zijn ontsnapt.”

Wat zijn de minder leuke dingen die je meegemaakt hebt tijdens het spelen?

“Helaas zijn er ook mensen die door hun enthousiasme, materialen forceren. Na een keer hebben we geleerd om dit altijd aan te geven tijdens de uitleg.”

Heb je tips aan andere escaperoom eigenaren?

“Zorg ervoor dat je je doelgroep goed kent.”

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over jouw escaperoom?

“Op een ludieke wijze ontsnappen leerkrachten de werkdruk uit het basisonderwijs door middel van opdrachten en puzzels. De andere kant is dat we leerkrachten ook proberen na te laten denken over de werkdruk en of deze kan worden verminderd. Door samen te werken, los te laten en doelgericht te denken vergroot je de teamspirit.”
Meer lezen over Escaperoom Uitgeteld in Utrecht.

 

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest