Interview met Henny Pluer, eigenaar Villa BreTil Rijen onze escaperoom van de maand

juni 25, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Het is ooit begonnen met het meedoen van spokentochten, organiseren van speurtochten en een aantal jaren geleden begonnen met Monkey Town Waalwijk, wat de ultieme actie is om kids te vermaken. Na het spelen van enkele escaperooms waren ze al snel verslaafd. Hij wilde samen met zijn vrouw graag zelf ook een escaperoom beginnen om zijn fantasieën los te kunnen laten. We spreken Henny Pluer, eigenaar van Villa Bretil in Rijen. Deze locatie is deze maand Juni onze Escaperoom van de maand.

Villa BreTil heeft op dit moment 2 escaperooms. Hannah’s kamer is hier de leukste vinden wij. Met veel plezier en enthousiasme spreken we Henny over het ontstaan van de villa en wat hij nog in petto heeft.

Hoe gaat het nu?

“Het gaat werkelijk super, wat naamsbekendheid betreft moeten we nog zeker moeite doen, maar het contact met onze klanten is echt zo leuk. Het is heel erg gezellig als spelers nog wat blijven drinken in de woonkamer van de Fam. Schillinger en met hun de kamer(s) te bespreken.”

Wat zijn onvergetelijke momenten van jullie escaperoom.

“Minder leuke momenten zijn als ze bijvoorbeeld niet de puzzel spelen, maar net zo lang aan de sloten draaien tot dat ze open gaan. Dus zijn op het moment druk bezig om sloten er zoveel mogelijk uit te halen en er doe activiteiten van te maken. Je haalt een deel van de beleving weg door sloten te forceren.”

“Leuke momenten zijn er gelukkig genoeg, een gilletje van schrik tot een dansje voor de camera en soms leuke berichten die achtergelaten worden op de krijtborden. Kan van die dingen erg gelukkig worden, want dat is voor mij het teken dat de gasten het naar hun zin hebben en daar doen we het tenslotte voor.”

Wat is de toekomst van je escaperoom? Komen er meer kamers bij?

“Jazeker, we zijn op dit moment al erg druk bezig om de derde kamer klaar te krijgen, maar gaat vanwege vele technische snufjes toch wel wat meer tijd kosten dan we gedacht hebben. Ik mag er nog niet te veel over vertellen, maar het beloofd een hele technische kamer te worden in vergelijking met de andere 2 kamers.”

Zijn de kamers al aangepast na de opening en op welke manier?

“Voor de tandarts ligt een plan klaar om het zo te maken dat er bijna geen sloten meer in zitten en zijn daar achter de coulisse al druk mee bezig. Dit was onze eerste kamer en hebben we met beperkte kennis destijds gemaakt. Een prachtig leertraject. Deze kamer is nu al leuk om te spelen als we de reacties zien, maar toch willen we deze nog beter maken. Met de Hannah kamer zijn we al een tijdje bezig om die te veranderen en zijn we bij de laatste loodjes die natuurlijk het zwaarst zijn, maar ook het leukst. Krijgen daar ook alleen positieve reacties op. Je blijft aanpassen. Het is moeilijk om te beslissen wanneer een kamer af is. Groepen komen nog steeds enthousiaster de kamer uit. Dus blijven we doorgaan met aanpassen.”

Als je 1 tip mag geven aan andere eigenaren. Wat zou dat dan zijn?

“Doe dit met passie, dan hou je het langer vol en hoef je niet arrogant te zijn.”

Als je 1 tip mag geven aan spelers. Wat zou dat dan zijn?

“Beleef de escaperoom en ga mee met het verhaal dan heb je een ervaring waar je nog lang aan zal denken.”

Wat zijn escaperooms die jij leuk vond om te spelen?

Een aantal spreken mij erg aan en zal er een paar noemen. Bijvoorbeeld The Conductor van de Riddle Room, of Magic & Mystery van Thisisescape en Machu Picchu bij escape room adventure. De laatste waar ik super heb genoten en waar ik zeker terug naar toe ga voor de andere kamers zijn de kamers bij Fundustry in Dordrecht, nu drie kamers gespeeld daar en wil graag de andere ook nog eens doen.

Villa BreTil heeft op dit moment 2 escaperooms en een derde is in aanbouw. We zijn benieuwd wat jij van deze grote villa in Rijen vindt.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest