Interview met Koen de Lorijn, eigenaar van The Temple Challenge in Nistelrode

maart 26, 2019 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze week spreken we Koen de Lorijn. Hij is eigenaar van The Temple Challenge in Nistelrode. We zijn heel benieuwd op welke manier hij in aanraking is gekomen met escaperooms en wat zijn escaperoom anders maakt t.o.v. andere escaperooms.

Wat is je naam?

“Koen de Lorijn”

Wat is de naam van jouw escaperoom?

“The Temple Challenge”

Hoe heb je van het begrip escaperooms gehoord?

“Goede vraag, dat is toch ook al wel een aantal jaartjes geleden. Ik denk dat we met vrienden besloten om er een te spelen, vanaf dat moment was mijn interesse gewekt! De eerste escaperoom was tijdens een vriendenweekend in Antwerpen, ik geloof de Room of Riddles. Die kamer hebben we toen flink op zijn kop gezet!”

Waarom ben je een escaperoom begonnen?

“Ik zocht afleiding van mijn andere werk en wilde graag iets gaan doen waardoor ik meer met mensen kon werken en iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon. Doordat ik af en toe meehielp bij een andere escaperoom zag ik de kansen voor een nieuwe ontwikkeling op de markt.”

“Ik heb de Temple Challenge bedacht omdat ik zag dat er vraag was naar een escaperoom ervaring voor grotere groepen (+20 – 100 personen). De meeste kamers hadden een limiet van 6, 8 of 10 personen. Daarnaast zag ik dat in de kamers voor ca. 10 personen, vaak een paar mensen snel het voortouw nemen, maar ook een gedeelte zichzelf snel wegcijfert in de groep. Hier wilde ik iets aan doen.”

Wat maakt jullie escaperoom anders of speciaal tov andere escaperooms?

“De groep deelt zichzelf op in teams van twee tot vier personen. De teams spelen tegen elkaar, waarbij ieder team afzonderlijk dezelfde speelronde maakt door onze tempel. Deze tempel bestaat uit 10 speelkamers, iedere kamer duurt steeds exact 6 minuten, waarna het team doorloopt naar de volgende kamer. Hierdoor kan iedereen een uur speelplezier worden gegarandeerd en omdat de teams klein zijn is het resultaat echt afhankelijk van ieder lid van de groep.”

Gaat er nog iets veranderen aan de escaperoom?

“De focus ligt vooralsnog op het verbeteren van de speelervaring van de kamers. We willen vooral het speelplezier vergroten. Op termijn zullen kamers worden vervangen.”

Heb je tips aan andere escaperoom eigenaren?

“Goede service verlenen is zeker net zo belangrijk als de kwaliteit van de kamers.”

Welke leuke dingen heb je meegemaakt met de spelers in je escaperoom?

“Het is iedere keer weer genieten als je mensen met een glimlach van oor tot oor uit de kamers ziet komen. Dan weet je dat je op de goede weg zit en dat geeft energie om te blijven ontwikkelen.”

Welke minder leuke dingen heb je meegemaakt met spelers in je escaperoom?

“In de opstartfase bleken sommige kamers niet stabiel genoeg te draaien waardoor mensen soms niet verder konden of het systeem vastliep. Ik kon daar niet adequaat genoeg op reageren. De reacties waren daardoor een stuk minder lovend en dat vond ik wel serieus heel vervelend.”

Hoe zie je de toekomst van escaperooms?

“Ik verwacht dat op termijn alleen de hele goede bestaansrecht zullen hebben. Mensen zijn ondertussen bekend met het concept en hebben een bepaalde verwachtingswaarde. Het publiek weet welke kamers de moeite waard zijn. Reviewsites als Escape Rooms Nederland dragen daar natuurlijk enorm aan bij. Ik verwacht zelf ook veel ontwikkeling in de speelervaring door special effects en verhaallijnen. Aan de andere kant verwacht ik dat er ook steeds meer alternatieven zullen komen op de escaperoom zoals we die kennen.”

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over jouw escaperoom?

“De escaperoom puristen zullen The Temple Challenge niet als echte escaperoom beschouwen. Wij zijn er voor de families, bedrijven en vriendengroepen die een leuke, spannende en unieke activiteit willen doen, waarbij 9- tot 99 jarigen het naar hun zin zullen hebben. Het maakt ook niet uit of je nu met vier of honderd man komt, iedereen heeft dezelfde ervaring. Veel mensen vinden het overigens leuk om The Temple Challenge vaker te komen spelen.”

Meer lezen over The Temple Challenge

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    NIEUW! Speel een escaperoom vanuit je huis! Ga voor een live video escaperoom!

    Pin It on Pinterest