Interview met Lex Hubert, mede-eigenaar van Escape World

december 28, 2017 | Interviews | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Deze maand december is Escape World Escaperoom van de maand. We spreken Lex Hubert, mede-eigenaar van Escape World Waterlooplein Amsterdam over zijn passie, escape rooms en de toekomst.

Waarom ben je een escape room begonnen?

Van oorsprong ben ik fiscalist. Jarenlang heb ik met een compagnon een kantoor gehad en een paar jaar geleden heb ik besloten om mijn echte passie te volgen een overstap te maken naar de leasure branche. Het geeft mij heel veel energie om mensen blij te maken en hen op avontuur mee te nemen waarin ze ook nog eens flink met elkaar moeten samenwerken. En met escape rooms heb je alles in 1.

Wat maakt jullie escape room anders of speciaal tov andere escape rooms?

We bieden een beleving die begint bij binnenkomst in hartje Amsterdam. Onze lounge heeft een mystieke sfeer en de kamers gaan daar naadloos in over. Kamers zijn sterk gethematiseerd en puzzelflow is goed over nagedacht.

Ons personeel is heel enthousiast en heeft een passie voor hun werk waardoor het altijd gezellig en oprecht is. Wij geloven in meerdere kamers per locatie. We hebben er nu 4 en gaan naar 6. Bovendien heeft iedere locatie een battle room.

Gaat er nog iets veranderen aan de escape room? Kun je daar al iets over zeggen?

Jazeker. Op onze locatie hebben wij momenteel vier kamers, maar dit zullen er in 2018 zes gaan worden. We zijn dus druk bezig met deze uitbreiding!

Welke grote verschillen zien jullie in escaperooms bij jullie in de buurt?

Wij bieden een totaal ervaring  met meerdere kamers die begint bij binnenkomst door de sfeer, en gepassioneerd personeel, sterk gethematiseerde kamers en een goede puzzelflow met altijd minimaal 1 battle room per locatie. Al deze factoren tezamen vormen ons inziens het verschil.

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over jullie locatie of kamers?

https://www.youtube.com/channel/UCQm_MqryrQcz25iUvEm1fJg

Omdat we hartje Amsterdam zitten combineren veel van onze gasten het met een dagje uit. Voor grote groepen (vanaf 20 personen) kunnen wij de organisatie op ons nemen. We combineren escape rooms dan in een bijna 3 uur durend evenement met een rondvaart (op 5 minuten loopafstand) of een pub quiz.

Begin 2018 worden TV opnames voor SBS 6 bij ons gemaakt. Ik mag hier nog niet meer over zeggen maar ik denk wel dat het goed is voor iedereen die met Escape Rooms te maken heeft dat er nog meer bekendheid aan Escape Rooms wordt gegeven op deze manier. Op onze FB volgt binnenkort meer nieuws: https://www.facebook.com/EscapeWorldWaterlooplein/

Waar hopen jullie dat escaperooms heen gaan in de toekomst? Is het een trend? Iets blijvends?

Escape rooms is ons inziens zeker blijvend. Samen in een andere wereld stappen en een avontuur beleven waarin je ook nog eens echt met elkaar moet samenwerken zijn zaken die mensen zo aanspreken dat het een blijvend fenomeen zal zijn.

We maken vaak mee dat mensen er nog een tijd over na praten en het is dus niet alleen een uurtje vermaak maar een avondvullend programma. Ook het feit dat je echt goed met elkaar moet communiceren spreekt mensen erg aan.

De trend is wel dat we zien dat het een volwassen bedrijfstak aan het worden is met steeds meer betere kamers. We hopen dat de branche op een gegeven moment zo volwassen is dat iedereen een geweldige ervaring overhoudt aan het spelen. Op deze manier weet je dat gasten terug gaan komen.

Wat is de grappigste situatie die jullie meegemaakt hebben?

Er ontstaan vaak grappige situatie in de Cabin in the Woods. Het doel is om door middel van een ritueel de geesten te verjagen en spelers nemen dat soms erg serieus. Zo zien we soms groepjes op de grond zitten hand in hand, of in een kringetje dansen.
Ook is het erg leuk dat sommige groepen rustig de kamer in gaan en er uiteindelijk met luid gejuich, high fives en helemaal hyper uitkomen. Dat geeft echt veel energie.

Wat is de minst leuke situatie die jullie meegemaakt hebben?

Om eerlijk te zijn hebben we niet echt minder leuke situaties gehad. Enige is wellicht dat door een miscommunicatie een gehandicapte mevrouw naar ons was toegekomen omdat haar abusievelijk was verteld dat wij een rolstoelvriendelijke locatie hebben. Door onze grote trap is dat helaas niet het geval. Uiteindelijk is deze mevrouw met hulp toch in de kamer gekomen en heeft een geweldige tijd gehad. We hebben haar vanzelfsprekend gratis laten spelen.

Als je 1 ding zou moeten veranderen aan de wereld van escaperooms, wat zou dat zijn?

Escape room eigenaren die gasten een geweldige ervaring bieden en kunnen mijns inziens veel meer samenwerken. Onze ervaring is dat tevreden klanten terugkomen maar op een gegeven moment zijn de kamers ‘’op’’. Hoe mooi is dat je dat je gasten aan elkaar doorverwijst en ook op andere gebieden kennis en kracht kan delen? Dat gebeurt m.i. nog veel te weinig.

Wat missen jullie nog op dit moment (qua techniek, platform, events, publiek)?

Een Nederlands kampioenschap zou wel leuk zijn! Verder hebben we een heel divers publiek, maar zouden we graag willen dat de minder voor hand liggende doelgroepen zoals kinderen en ouderen bekender zouden zijn met escape rooms!

Meer informatie over Escape World Waterlooplein Amsterdam.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

  1. Avatar

    Gert-Jan Elshout

    hallo, zou dit niets zijn in het zuidwesten van Engeland? Dichtstbijzijnde escape room is Bristol wat toch al gauw zo’n anderhalf uur rijden is. En aangezien North Devon zo’n beetje 20 jaar achter is zou dit idee heel goed kunnen werken toch?

    Vriendelijke groeten,

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest