Interview Lisanne Kuilman van Space Lab (Escape Room Schagen)

maart 20, 2017 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Wat is de naam van jouw Escape Room?

Space Lab (Escape Room Schagen)

Hoe heb je van het begrip escape rooms gehoord?

Vrienden van mij hebben twee jaar geleden een Escape Room in Amsterdam gespeeld. Helaas kon ik op dat moment niet mee, maar mijn interesse was gewekt. Vervolgens kwam ik op een beurs voor event professionals een mobiele escape room tegen. Deze heb ik gespeeld en vanaf toen was ik om.

Waarom ben je een escape room begonnen?

Al jarenlang speelde ik met het idee om mijn evenementenbureau uit te breiden met een eigen locatie waar klanten ook echt een spel binnen konden spelen en tevens ook geschikt was voor de kleinere portemonnee en kleinere groepen. Ik kwam in aanraking met Escape Rooms en ben gaan onderzoeken of dit haalbaar was. Als ik iets doe, doe ik het namelijk goed.

Na 9 maanden voorbereiding heb ik met veel trots afgelopen februari Escape Room Schagen kunnen openen.

Wat maakt jullie escape room anders of speciaal tov andere escape rooms?

Zoals ik al zei, als ik iets doe, doe ik het goed. In het assortiment van Liz Events, mijn evenementenbureau, heb ik al 10 citygames. Waarbij je met behulp van een tablet in een virtuele wereld in de stad wordt geleidt om een spel te spelen in teams. Hierin proberen we altijd toch een verhaal te brengen. Dus dit was het uitgangspunt voor mijn escape room. Een heel goed verhaal en ik vind dat dit is gelukt.

Natuurlijk kom je er met een verhaal alleen nog niet. Hier moeten goede puzzels bij, een goede spelflow en een heel mooi decor. Want nu zitten we eindelijk binnen, dus kunnen we hier ook helemaal los gaan. De puzzels zijn ook zo gemaakt dat ze horen bij het decor en er niet in zijn geknutseld. De technieken van de puzzels zijn gedaan door Gloeidraad en het decor door Props.nl. Wat een kunstenaars zijn dat. In twee weken hebben ze onze ruimtes zo’n metamorfose laten ondergaan, je herkent ze niet meer terug.

Al met al ben ik super trots op het verhaal en hoe de room eruit ziet. Een echt visitekaartje.

Hoe ziet jullie escape room toekomst er uit denk je?

Natuurlijk blijven we altijd luisteren naar onze gasten en net zoals de wereld van Escape Rooms onderhevig is aan nieuwe ontwikkelingen zal onze room dat ook blijven.

We hebben in ons huidige pand nog de mogelijkheid om uit te breiden met twee rooms. De nieuwe ideeën liggen al klaar.

Zijn er nog dingen die je graag zou willen vertellen over jouw escape room?

We hebben naast onze escape room een hele mooie ontvangstruimte met bar waar de gasten lekker kunnen zitten. Ook hebben we mooie arrangementen met lokale partners, zodat gasten er een compleet uitje van kunnen maken. Eten, drinken en een bijzonder uitdagende activiteit.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest