Interview met Martijn, Jimmy en Jeroen, eigenaren Lock’d Winterswijk

september 29, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Deze maand is Lock’d Winterswijk onze Escaperoom van de Maand September. Naast ‘The Hangover’ en ‘The Sleepover’ beginnen ze dit najaar aan de bouw van hun derde vaste escaperoom, welke ze rond Pasen 2019 hopen te openen. We spreken Martijn, Jimmy en Jeroen, eigenaren van Lock’d Winterswijk over de ontwikkelingen en misschien krijgen we wel een sneak preview van hun nieuwste kamer!

Hoe is jullie escaperoom ontstaan?

“De Hangover, onze eerste escaperoom, is gebouwd in 2015 en was toen de eerste escaperoom van de Achterhoek. Na zelf een aantal escaperooms te hebben gespeeld en enthousiast te zijn geworden, wilden we het concept naar onze regio te halen. Ons uitgangspunt was een kamer bouwen die we zelf te gek zouden vinden, met een begrijpelijke verhaallijn, een realistische setting die uit het leven gegrepen is en een kamer die ruim is opgezet (huisvesting is in de Achterhoek namelijk nog betaalbaar, haha). Als je de Hangover hebt gespeeld, dan weet je dat ‘ruim opgezet’ aardig gelukt is ;-). Dezelfde uitgangspunten hebben we ook gehad bij de bouw van ‘The Sleepover’, waarmee we qua techniek en beleving de Escape ervaring naar een hoger plan hebben proberen te tillen.”

Hoe gaat het tot nu toe?

“In de Achterhoek kijken we altijd een beetje de kat uit de boom en landen nieuwe rages net iets later. Maar hey; als we het omarmd hebben, dan zijn we enthousiast, trouw en trots! De eerste kamer kwam ‘op z’n Achterhoeks’ rustig op gang, maar met weinig marketing hadden we elk weekend toch redelijk wat boekingen. Toen het zich begon rond te spreken en het aantal goede reviews steeg, groeide ook het aantal boekingen. Zeker vanaf het moment dat The Sleepover is geopend (en we grotere groepen kunnen draaien) is het aantal boekingen flink gestegen. Bovendien zijn er in de Achterhoek inmiddels (goede!) kamers bijgekomen in Winterswijk, Groenlo, Aalten en Doetinchem, waardoor escapen alleen maar populairder wordt :-). De groei is er nog lang niet uit.”

Kun je enkele leuke en minder leuke momenten benoemen sinds het starten van jullie escaperoom?

“Leuke momenten: Het moment dat er nuchtere Achterhoekers met weinig verwachtingen de escaperoom in gaan, gaandeweg het spel bloedfanatiek worden en er met een grote glimlach uit komen.
Oh ja, en 60+ groepen die een kringgesprek houden met een tactiek bespreking en de eerste 15 minuten daarmee verspelen.

Minder leuk moment: Er zijn nog steeds groepen met weinig respect voor de aankleding en denken dat tijdens het spel alles geoorloofd is. Denk altijd helder na; een brandblusser staat er voor je eigen veiligheid, niet om leeg te spuiten in de hoop dat er ergens een code tevoorschijn komt (dit is echt gebeurd!).”

Wat is de toekomst van je escaperoom? Komen er meer kamers bij?

“Naast ‘The Hangover’ en ‘The Sleepover’ beginnen we dit najaar aan de bouw van de derde vaste escaperoom, welke we rond Pasen 2019 hopen te openen.
Dit najaar starten we met een moderne mobiele Escape Experience, in te zetten voor groepen tot 50 personen. In oktober kun je ‘m gratis testen in onze ontvangst-ruimte!

Speciaal voor alle lezers van Escape Rooms Nederland hebben we een preview van onze nieuwe kamer. We willen graag de naam en het verhaal met jullie delen waar we heel erg trots op zijn: De naam van onze nieuwe kamer wordt: Senses, reset your brain.” 

Het verhaal van Senses, de nieuwe kamer van Lock’d

“Het gaat niet goed met je! Al je zintuigen zijn overprikkelt, wat is er mis met je? Na weer afgescheept te zijn door de zoveelste specialist ben je inmiddels het vertrouwen in de medische wereld verloren. Je hoort geluiden door elkaar, je ziet niet scherp meer, je proeft dingen die je nooit eerder hebt geproefd en elke aanraking voel je door je hele lichaam. Je zoekt het in de alternatieve sfeer en bezoekt de omstreden Dr. Wilhelm Winter. Zijn onorthodoxe behandelmethode ‘Reset Your Brain’ stelt al je zintuigen zwaar op de proef. Kun jij je zintuigen na deze behandeling onder controle krijgen?”

Zijn de kamers al aangepast na opening en op welke manier?

“The Sleepover staat nu bijna zoals we hem willen hebben. Met misschien nog een paar tweaks zijn we super tevreden met het resultaat en kan die kamer nog zeker 5 jaar mee. The Hangover bestaat nu 3 jaar en zouden we komend jaar nog graag een technische upgrade geven. Als bezoeker zul je daar niet veel van merken, de puzzels blijven namelijk gelijk.”

Als je 1 tip mag geven aan andere eigenaren. Wat zou dat dan zijn?

“Wat ons betreft is een goede tip: ‘keep it simple’. Daarmee bedoelen we niet dat een escaperoom makkelijk moet zijn, maar wel dat je moet snappen wat je aan het spelen bent. Wat moet iemand oplossen? Wat is het doel van de bezoeker? Wat is de verhaallijn? Het gevaar is dat je zelf zo diep in de materie zit, dat je geneigd bent het ingewikkelder te maken dan nodig is.”

Als je 1 tip mag geven aan spelers. Wat zou dat dan zijn?

“Ga niet altijd spelen met het maximale aantal deelnemers, maar ga ook eens met z’n vieren! Je zult zien dat je spelbeleving in de meeste kamers x2 gaat.”

Wat zijn locaties die jij leuk vond om te spelen?

“In onze regio willen we je zeker aanraden om een bezoek aan ons te combineren met Escaperoom Groenlo. Wij zijn heel trots op wat onze buren daar hebben neergezet. Een goed verhaal en de aankleding is helemaal in stijl. Verder staan in onze top: Agatha (Deventer), Kamer 237 (Volkel) en The Honeymoon Hotel (Zoetermeer).”

Meer informatie over Lock’d Winterswijk. Heb je zelf ook een kamer gespeeld bij Lock’d? Wat vond jij er van?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

One Comment

  1. Avatar

    Beide kamers van Lock’d gespeeld: wauw!! Mooie kamers om te zien, realistische setting, goed verhaal, lekker veel leuke verrassingen en verrassende puzzels.
    Ben heel benieuwd naar nr 3!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest