Interview met wereldrecordhouders 25 escaperooms in 24 uur

oktober 12, 2020 | Interviews,Nieuws | Karin Goumans

Wereldrecord is verbroken

Het is ze gewoon gelukt! Kobe, Rob, Lieze en Pieter-Jan hebben het wereldrecord van ‘meest gespeelde escaperooms in 24 uur’ op hun naam gezet in 2020!
Ze speelden afgelopen 3 oktober van 7 uur tot 19:00. En hoe!! Ze hebben maar liefst 25 escaperooms gespeeld in deze 24 uur. Wat een geweldige prestatie!!


Gespeelde kamers en tijden

We waren natuurlijk heel benieuwd welke kamers de 4 vrienden gespeeld hebben deze dag en welke tijden ze behaald hebben. We hebben een mooi overzicht van Kobe hiervan ontvangen.

1.De kelder – Escape Room De Kelder59 min 44 sec
2.Red Alert – Lockdown Gent36 min 0 sec
3.Room 7 – Lockdown Gent35 min 4 sec
4.Secret Chocolate factory – Puzzle Gent47 min 19 sec
5.Escape the freakshow – Cube Zero Gent21 min 0 sec
6.Escape the asylum – Cube Zero Gent50 min 0 sec
7.Find the alterpiece – Cube Zero Gent24min 57 sec
8.Nuclear meltdown  – Cube Zero Gent28 min 38 sec
9.Escape Wonderland – Cube Zero Gent47 min 43 sec
10.Maria’s little secret – Opslot Gent49 min 40 sec
11.Alcatraz – Exit Games Gent40 min 25 sec
12.The great detectives – Exit Games Gent 53 min 2 sec
13.The lab – Exit Games Gent37 min 5 sec
14.Chicken Run – Chicken run37 min 0 sec
15.Klopjacht op Jan de lichte – Puzzle Aalst37 min 23 sec
16.Speakeasy – The Grand Escape Aalst43 min 43 sec
17.The road of the damned  – Cube Ten Aalst32 min 56 sec
18.The alchemyst – Cube Ten Aalst53 min 07 sec
19.The hidden gallery – Cube Ten Aalst30 min 39 sec
20.Secret agent –
Hintlabyrinth Dendermonde
55 min 33 sec
21.Mad scientist –
Hintlabyrinth Dendermonde
55 min 41 sec
22.Willy Wonka & the chocolate factory –
Hintlabyrinth Dendermonde
44 min 02 sec
23.De legende van het ros beiaard – Hintlabyrinth Dendermonde35 min 21 sec
24.Game of stones –
Hintlabyrinth Dendermonde
58 min 51 sec
25.In flanders fields –
Atrium Mortis Escape Room Lebbeke
57 min 7 sec

We hebben Kobe gesproken, een aantal dagen na het behalen van dit geweldig record. Ze moesten natuurlijk eerst even bijkomen van de adrenaline en het slaapgebrek!!
Hij vertelt ons hoe het deze dag allemaal verlopen is en waar ze tegenaan gelopen zijn. We zijn zo benieuwd!!

Hoe is het verlopen deze dag?

“Het is eerlijk gezegd allemaal zo vlot verlopen, echt nog veel vlotter dan we verwacht hadden! Logistiek was alles tot in de puntjes geregeld wat zeker en vast wel een meerwaarde was voor ons en waardoor we overal wel veel tijd bespaard hebben. Onze time-manager had minstens zoveel werk als wij in de kamers. Michiel De Foer zorgde ervoor dat alle catering klaarstond telkens wanneer het nodig was, alle beeldmateriaal op tijd was overgezet, onze steps en fietsen opgeladen waren, etc. Het was een event met maanden voorbereiding waardoor de dag zelf zéér vlot kon verlopen en we op die manier ook het wereldrecord in de wacht konden slepen met maar liefst 25 rooms!”

Ben je ergens tegenaan gelopen?

“’s Nachts was het allemaal wat pittiger dan overdag maar dat hadden we wel verwacht, ook in het wisselen en regelen van de GoPro-materialen kruipt nog meer tijd dan we verwacht hadden. Door onze gemiddelde tijd per kamer zorgde dit wel niet meteen voor een probleem. Ik denk dat vooral het klopje van het slaaptekort na het event nog een beetje onderschat was, zo hadden we toch wel enkele dagen nodig om terug in de flow te geraken van het ‘normale leven’!”

Hoe was de sfeer in het team? spanning? Of heel relaxed?

“De sfeer in het team was zeer goed, we amuseerden ons de gehele dag, iedereen nam zijn verantwoordelijkheden de gehele dag evenzeer. Er waren natuurlijk wel momenten dat het iets spannender werd op het begin of op andere momenten waarbij een kamer of puzzel even niet lukte maar we bleven coherent samenwerken waardoor we bleven vooruitgaan en kamers konden blijven afwerken. Deze sfeer die enerzijds top was maar anderzijds toch op tempo zorgde er voor dat we niet 23 maar 25 kamers konden afwerken.”

Wat was de moeilijkste kamer?

“Dat is een moeilijke vraag, ’s nachts waren er wel wat pittigere kamers, maar dat lag volgens mij ook deels aan het feit dat we er al tegen de 20 gespeeld hadden die dag. Overdag kwam je altijd wel eens een iets pittigere kamer tegen dan een andere makkelijkere. Wat wel een opmerkelijk iets is, wat de gamemasters ons ook vaak meedeelden is dat wij algemeen beter deden in de moeilijke kamers dan in de makkelijke, kortom we zochten het vaak te ver in de basic escape rooms *haha*. Game of Stones lijkt ons allen een pittige, maar toch ook zeer leuke kamer!”

Hoe is het spelen tijdens corona?

“Dat viel goed mee, we speelden de kamers met een mondmasker net zoals de hele dag verliep. Na de kamers of tijdens de foto’s was het wel altijd even naar adem happen want zo ‘sporten’ met een mondmasker is niet echt handig 😝.”

Heb je tijdsdruk ervaren?

“*lacht*, Ja vooral op het begin tijdens onze eerste kamer, het was meteen een moeilijke maar we moesten er ook nog even inkomen. De tijd die we achterliepen na deze kamer werd zeer vlot ingehaald tijdens room 2-3-4. Tijdens het spelen van deze kamer was het even zoeken en in de flow geraken maar eens we op dreef waren ging het écht goed, we werkten samen als team, nog beter dan op de trainingen en kregen een wereldrecordpoging zoals niemand verwacht had!”

Hoe was het werken met een time manager? Ging dat goed?

“Michiel De Foer als time-manager van dit event speelde een zeer grote rol in dit proces. Hij zorgde ervoor dat alles perfect voorbereid was en dat de dag zelf weinig tot geen bottlenecks kende. Hij is zelf een zeer punctuele en plangerichte kerel die dit event op hoogste niveau voorbereidde.”

Wat was de gaafste kamer?

“Ieder van ons had wel een gaafste kamer, de meningen verschilden hierover wel wat (haha). Kamers die ter sprake kwamen waren Game Of Stones – Hintlabyrinth, De Bende van Jan De Lichte – Puzzle Aalst, Maria’s Little Secret – Opslot, Nuclear Meltdown – Cube Zero. Verder willen we toevoegen dat iedere escape room wel zijn charme had, ergens dachten we op voorhand wel dat er hoogstwaarschijnlijk wel rooms zouden tussen zitten die ‘niets voor ons waren’, maar dat was dus allesbehalve het geval. Elke room had zijn duidelijk doel wat de volledige dag eens zo leuk maakte!”

“Het was een magistrale dag, het idee was vrij wild en zotjes zoals gewoonlijk, maar het was het waard!”

Karin Goumans
Karin Goumans
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Ik heb meer dan 50 escaperooms gespeeld en speelde mijn eerste in 2015. Kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou vooral van samenwerkpuzzels. Uitdagingen pak ik met beide handen aan en ben een echte doorzetter. Ik ben erg creatief en hou van schilderen.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest