Interview met Morris Jacobs, eigenaar van Forbidden Floor Horst

april 17, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze maand april is Forbidden Floor Horst onze Escaperoom van de maand april 2018. We spreken Morris Jacobs, eigenaar van deze mooie locatie over het ontstaan van deze escaperoom en zijn passie voor dit vak.  

Waarom ben je een escaperoom begonnen?

Na het spelen van mijn allereerste escaperoom had ik al direct het idee dat ik dit ook ooit zelf wilde realiseren. In mei 2016 startte ik mijn bedrijf ‘Dagje Horst aan de Maas’ waar binnen een escaperoom een mooie toevoeging zou zijn. Eind 2016 ben ik dan ook aan de bouw begonnen waarna in september 2017 ‘Forbidden Floor’ geopend werd.

Hoe gaat het tot nu toe?

Forbidden Floor trekt inmiddels vele gasten, zowel ‘first-timers’ als enthousiastelingen met ruim 100 gespeelde kamers. Op verschillende platforms waaronder Escape Rooms Nederland wordt Forbidden Floor zeer goed beoordeeld. Iets waar we uiteraard ontzettend trots op zijn.

Kun je een aantal leuke en minder leuke momenten benoemen die je hebt meegemaakt?

Uiteraard kent ook Forbidden Floor, zoals alle escaperooms, leuke en minder leuke momenten. Maar gelukkig valt het niet mee om zo’n minder leuk moment te bedenken. Uiteraard is het altijd jammer als er iets stuk gaat tijdens een spel, maar dat kan gebeuren. Leuk is het uiteraard wanneer mensen enthousiast zijn tijdens het spel, en vol plezier de kamer verlaten. Het leukste moment dat opkomt was een groep waarbij één persoon zat die er weinig zin in had. Degene wilde in het café blijven zitten tot de rest klaar was. Uiteindelijk kregen we degene zover om toch deel te nemen aan het spel. Dat uitgerekend deze persoon het meest enthousiast de kamer verliet, en direct vroeg waar in de omgeving meer kamers waren omdat hij het nogmaals wilde ervaren, was uiteraard geweldig om te zien.

Wat is de toekomst van jouw escaperoom? Komen er meer kamers bij?

Op dit moment zijn we druk met het ontwikkelen van andere activiteiten voor familiedagen en bedrijfsuitjes. Een tweede kamer zit daarom momenteel nog niet in de planning. Wel zijn we natuurlijk altijd op zoek naar andere manieren om het ‘escape-idee’ in te zetten voor andere activiteiten. Zo spelen we nu met ideeën om een escape-spel te ontwikkelen dat op locatie gespeeld kan gaan worden.

Is de kamer al aangepast na opening en op welke manier?

Na de eerste 100 groepen kwamen er inderdaad verschillende nieuwe ideeën op die we nog graag in de kamer wilden verwerken. Zo zijn we de laatste twee maanden druk geweest met het toevoegen van licht- en geluidseffecten. Wat ons betreft een ware toevoeging aan de beleving binnen ons rechercheonderzoek.

Zijn er tijdens de escaperoom van de maand leuke acties?

Als extra actie zullen we in de gehele maand april de tijden van alle teams bijhouden. Het team dat binnen de maand april de snelste tijd weet neer te zetten wint ‘Escape Room – the Game’.

Meer informatie over Forbidden Floor Horst.

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest