Interview met Rogier Visser, eigenaar van Missionroom Leidschendam

september 24, 2019 | Interviews | Mike van Hoenselaar 1 Comment

Deze week geven we het woord aan Rogier Visser, eigenaar van Missionroom Leidschendam. Hij is verhuist naar een andere locatie waar hij inmiddels alweer 4 prachtige kamers heeft! We vragen hem het hemd van zijn lijf. Waarom moest hij verhuizen? Wat vindt hij belangrijk bij het kiezen van een nieuwe escaperoom locatie? En we zijn natuurlijk heel benieuwd waar hij nog meer mee bezig is. Rogier geeft ons een tipje van de sluier over zijn nieuwe plannen.

Wat deed je besluiten om te verhuizen naar een andere locatie?

“Het huurcontract op onze eerste locatie liep af. Het was antikraak en toentertijd een prachtige plek om te starten met ons bedrijf. We hebben hier goed kunnen zien waar behoefte aan is in de markt en met deze kennis en ervaring zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie waar we ook konden uitbreiden.”

Wat maakt voor jou de locatie DE perfecte escaperoomlocatie? Wat vindt jij hierin belangrijk?

“De nieuwe locatie heeft karakter en straalt dat uit. Karakter zit in het gebouw zelf, de entree, parkeerplaats. Het moet passen in het verhaal. In een haven is in mijn ogen meer een piratenverhaal op zijn plaats of in de polder een verhaal over een eenzame boerenzoon die drugs in een maisveld gaat verbouwen.”

“Deze nieuwe locatie was precies wat we zochten om de verhaallijnen en beleving verder uit te trekken ook buiten de kamers zelf. Hierbij hebben we natuurlijk ook weer gekeken naar locatie, parkeren, uitstraling en inrichting van het pand zelf. Ik had eerst een andere locatie op het oog en had onderhandelingen lopen die ver gevorderd waren. De plannen had ik al geschreven. Helaas ging dat toen niet door waardoor de zoektocht verder ging. Toen ik onze huidige locatie binnenstapte en de spinnenwebben van mijn gezicht had geveegd wist ik het al… politie! Het hele pand ademde dat uit.”

Heb je tips voor andere escaperoom eigenaren?

“Kijk eens verder dan de kamer zelf, trek de verhaallijn verder naar voren. Ik vind het jammer dat het verhaal meestal pas begint bij de deur van de kamer. Entree van de escaperoom en aankleding ook in het thema doorpakken, daar houd ik van. Evenals uitstraling van personeel, emails noem maar op.”

Inmiddels 4 escaperooms open op locatie Leidschendam. Hoe gaat het? Merk je dat de escaperoomwereld aan het veranderen is?

“4 kamers op 1 locatie waarbij we zeker merken dat de vraag van de bezoeker naar meer beleving steeds sterker word. Dit maakt het voor ons als eigenaar steeds moeilijker maar ook uitdagender om een goede kamer te bouwen.”

Hoe onderscheidt jij je van de rest?

“Door de beleving verder naar voren te trekken denken we ons te onderscheiden van de andere kamers. Dit is een continu proces van doorontwikkelen en luisteren naar de gasten die we ontvangen.”

Waar loop jij tegenaan in de escaperoomwereld?

“De markt begint langzaam volwassen te worden. Het nieuwe is ervan af en we moeten nu knokken voor recensies. De cowboys maken plaats voor serieuze en gedreven ondernemers die verder kijken dan een leuk hobby project. Aandacht voor niet alleen een leuk verhaal en een kamer vol foefjes maar ook service en aftersales zijn erg belangrijk.”

Wil je verder nog leuke nieuwe dingen vertellen die eraan zitten te komen? Waar je mee bezig bent?

“Op dit moment werken we aan een real life game waarbij we meerdere game aspecten willen combineren. Lastig maar minstens zo uitdagend. Maar daarnaast blijven we ook onze focus houden op de huidige 4 kamers. We gaan hier nog verbeteringen in brengen waarbij we veelvuldig gebruik maken van de recensies van onze gasten.”

 

Meer lezen over Missionroom Leidschendam.

 

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

One Comment

  1. Avatar

    Belevenis bij MissionRoom is anders. Rogier is een handige kerel die zijn visie goed in de praktijk kan uitvoeren. Helaas heb ik zijn kamers al gespeeld. Maar volgens mij heeft hij nog wel ruimte voor nog een kamer…..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest