Interview met Rogier Visser, eigenaar Missionroom The Escape Experience Voorburg

juli 25, 2018 | Interviews | Mike van Hoenselaar

Deze maand is Missionroom The Escape Experience in Voorburg onze Escaperoom van de Maand Juli. Na het openen van de eerste kamer zijn ze vrijwel direct begonnen met de plannen voor een nieuwe kamer. Echter kwamen ze erachter dat de recensies een goede feedback geven over de ervaringen van de bezoekers. Met deze kennis blijven ze nog steeds de kamers verbeteren om zo de beleving van de spelers op een hoger niveau te brengen.We spreken Rogier Visser, eigenaar van Missionroom The Escape Experience in Voorburg.

Hoe heb je van het begrip escaperooms gehoord?

“Voor mijn 40ste verjaardag verraste mijn vrouw mij met een escape room. Geen idee wat het was maar ik gaf me eraan toe. Na de eerste kamer direct ter plekke de volgende kamer geboekt en het ging maar door. We waren meteen verslaafd! We zijn begonnen met het spelen van kamers hier in de buurt en daarna de kamers verder in het land. We speelden soms zelfs 3 kamers op een avond.”

Waarom ben je een escaperoom begonnen?

“Al snel kwamen er ideeën om zelf een escape room te beginnen. Met een jarenlange achtergrond in de decor, licht, geluid en evenementen wereld was dat natuurlijk wel te verwachten. Wat me vooral opviel was dat er buiten de escape room zelf nog meer te bedenken en vernieuwen is.”

Wat maakt jullie escaperoom anders of speciaal tov andere escaperooms?

“Het uitgangspunt van onze kamers is om onderscheidend te zijn. Maar hoe doe je dat in een snel groeiende markt? Dat viel niet mee, maar we hadden al snel 2 punten waarin we geloofden: het moet dichtbij staan en niet met een focus op angst maar op beleving: iets wat je morgen zou kunnen overkomen. Op deze manier proberen we de spelers dieper in het verhaal mee te nemen.”

Is er nog iets veranderd vanaf het moment dat ik de kamers gespeeld heb?

“Na het openen van de eerste kamer zijn we vrijwel direct begonnen met de plannen voor een nieuwe kamer. Echter kwamen we erachter dat de recensies een goede feedback geven over de ervaringen van de bezoekers. Met deze kennis blijven we nog steeds de kamers verbeteren om zo de beleving van de spelers op een hoger niveau te brengen. Zo hebben we extra puzzels toegevoegd en andere dingen aangepast. Met elke groep die komt spelen bespreken we de kamer na, wat ook een goed beeld geeft van de beleving en wat ook bijdraagt om het verhaal voor alle spelers compleet te maken en te verbeteren.”

Hoe ziet jullie escaperoom toekomst eruit denk je?

“De locatie waar we zitten is een tijdelijke locatie waar we tzt uit zullen moeten vertrekken. Erg jammer want de locatie biedt ons alles wat we in een locatie zoeken. Denk hierbij gratis parkeren, goed bereikbaar met auto en OV en horeca op loopafstand. Maar dat neemt niet weg dat we verder gaan. Momenteel zijn we druk met het bouwen van een nieuwe locatie in Leidschendam waar we 6 kamers willen gaan bouwen vol uitdaging en diepe beleving.

De toekomst van escaperooms zien we positief in! De gasten welke we mogen ontvangen zijn in de leeftijd van 16 tot en met 84! Allen met een stralend gezicht naar buiten, al dan niet op tijd ontsnapt. Bewijs genoeg dat er een hele grote doelgroep is en dat er behoefte is aan een uitdagende en ontspannende activiteit!”

Enkele leuke en minder leuke momenten die je meegemaakt hebt.

“Minder leuk: falende sloten, falende techniek en tot over mijn kruis in het water vallen in een kamer…

Leuk : verrast worden tijdens het spel door inventiviteit, gastvrije ontvangst is ook al zo bepalend, heerlijk als dat goed gebeurt. Mijn eigen grenzen verleggen tijdens het spel. Zo heb ik laatst zelfs een kakkerlak opgepakt. Vrienden die mij kennen zal dit enorm verbazen!”

Als je 1 tip mag geven aan andere eigenaren. Wat zou dat dan zijn?

“Bekijk je kamer is vanuit de ogen van je bezoeker! Is lastig te doen maar loop eens naar buiten en kijk eens met een andere blik naar je entree en je kamers. Ben kritisch.”

Als je 1 tip mag geven aan spelers. Wat zou dat dan zijn?

“Kom op tijd en lees de mail / info die je vooraf ontvangt.”

Wat zijn locaties die jij leuk vond om te spelen?

“Ik ben net terug uit Berlijn. Ik heb daar de beste kamers van Berlijn gespeeld en het was echt te gek. Dichterbij huis vond ik de Chinese maffia in Scheveningen altijd nog erg leuk, deze speelde ik samen met mijn partner. Maar ook Jason in Rijswijk en Cooper case in Voorburg en zo kan ik nog wel ff doorgaan… we hebben echt mooie kamers in Nederland!”

Meer informatie over Missionroom The Escape Experience Voorburg. Heb je zelf ook een kamer gespeeld bij Missionroom? Wat vond jij er van?

Avatar
Mike van Hoenselaar
Eigenaar en blogger op Escape Rooms Nederland. Deed zijn eerste escape room in 2014. Into denkpuzzels, bordspellen, avontuur, is erg creatief en een echte gezelschapsspelfanaat. Grote liefhebber van escape rooms in alle soorten en maten.

Wekelijks onmisbaar escaperoom nieuws in jouw inbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Pin It on Pinterest